Instructieboekje, auto handleidingen

Brandstofkwaliteit - Diesel

WAARSCHUWING

Meng diesel niet met benzine, gasohol of alcohol. Dit kan een explosie veroorzaken.

Gebruik diesel die voldoet aan de specificatie EN 590, of de betreffende nationale specificatie.

Brandstofkwaliteit - Diesel

Uw auto is geschikt voor brandstoffen met een biodieselgehalte van max. 7% (B7).

N.B.:  We adviseren alleen brandstof van hoge kwaliteit te gebruiken. Het is niet raadzaam achteraf toegevoegde additieven of andere motorbehandelingen te gebruiken.

N.B.:  Wij raden het gebruik van aanvullende additieven af die vlokvorming moeten voorkomen.

Opslaan voor de lange termijn

 De meeste diesel bevat biodiesel.We adviseren de brandstoftank te vullen met brandstof die geen biodiesel bevat als het de bedoeling is dat uw auto langer dan twee maanden stil blijft staan.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Veiligheidsmaatregelen

    WAARSCHUWINGTank de brandstoftank niet te vol. De druk in een overvolle tank kan lekkage veroorzaken en leiden tot het naar buiten spuiten van brandstof en brand. Het brandstofsysteem kan onder druk staan. Als u een sissend geluid hoort bij de tankinlaat, tank dan niet voordat het geluid gestopt is. Anders kan er brandstof naar buiten spuiten, wat tot ernstig letsel kan leiden.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Brandstofkwaliteit - Benzine

    WAARSCHUWINGMeng diesel niet met benzine, gasohol of alcohol. Dit kan een explosie veroorzaken. Gebruik geen gelode benzine of benzine met additieven die andere metallische bestanddelen bevat, bijvoorbeeld op mangaan gebaseerd. Deze kunnen het emissiesysteem beschadigen.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Automatisch vrijzetten

    De elektrische parkeerrem wordt automatisch geleidelijk vrijgezet bij het wegrijden: Handgeschakelde versnellingsbak: trap het koppelingspedaal volledig in en schakel de eerste versnelling of de achteruitversnelling in; geef gas en laat het koppelingspedaal opkomen tot de parkeerrem wordt vrijgezet. Elektronisch gestuurde versnellingsbak: selecteer de stand A, M of R en geef gas. Automatische versnellingsbak: selecteer de stand D, M of R en geef gas.