Instructieboekje, auto handleidingen

Door water rijden

WAARSCHUWING

Rijd niet door stromend of diep water, want dan kunt u de controle over de auto verliezen.

N.B.:  Rijden door stilstaand water kan schade aan de auto veroorzaken.

N.B.:  Er kan motorschade ontstaan als water in het luchtfilter komt.

Controleer de diepte voor u door stilstaand water rijdt. Rijd nooit door water dat hoger staat dan de onderkant van de voordorpels van uw auto.

Door water rijden

 Rijd heel langzaam door het stilstaande water en blijf niet stilstaan. De remwerking en grip zijn wellicht beperkt.Na het rijden door water en zodra het veilig is:
  • Trap het rempedaal licht in om de remmen te drogen en te controleren.
  • Controleer of de claxon werkt.
  • Controleer of de buitenverlichting werkt.
  • Draai aan het stuur om zien of de stuurbekrachtiging werkt.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Economisch rijden

    De volgende items kunnen het brandstofverbruik verlagen: Controleer uw bandenspanning regelmatig en zorg dat de banden zijn opgepompt tot de juiste spanning. Volg het aanbevolen onderhoudsschema en voer de aanbevolen controles uit. Plan uw rit en controleer het verkeer voordat u vertrekt. Voorkom stationair draaien bij koud weer of gedurende lange periodes. Start de motor alleen wanneer u klaar bent om voor vertrek. Vervoer geen onnodig gewicht in uw voertuig, extra gewicht verspilt immers brandstof. Breng geen onnodige accessoires op de buitenkant van uw auto aan, bijvoorbeeld treeplanken. Klap een niet gebruikt imperial in of verwijder het. Rijd vlot, geef zachtjes gas en anticipeer de weg voor u om bruusk remmen te voorkomen. Schakel alle niet gebruikte elektrische systemen uit, bijvoorbeeld de airconditioning. Koppel eventuele niet gebruikte accessoires los uit de extra voedingspunten. Voorzorgsmaatregelen voor koude weersomstandigheden

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Vloermatten

    WAARSCHUWINGGebruik een vloermat die is ontworpen voor de beenruimte van uw voertuig en de pedalen niet hindert. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen. Door pedalen die niet vrij kunnen bewegen kunt u de controle over de auto verliezen; hiermee vergroot u het risico op ernstig persoonlijk letsel.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Inhouden en specificaties - 1.5L EcoBoost

    Inhouden Item  Inhoud  Vulhoeveelheid motorolie met oliefilter.  4,1 L Vulhoeveelheid motorolie zonder oliefilter.  3,8 L Vulhoeveelheid motorkoelvloeistof.  10,5 L Vulhoeveelheid brandstoftank.  60 L Vulhoeveelheid sproeiersysteem.  5,7 L