Instructieboekje, auto handleidingen

Hulpstartkabels aansluiten

Hulpstartkabels aansluiten  

  1. Auto met lege accu.
  2. Auto met hulpaccu.
  3. Positieve hulpstartkabel.
  4. Negatieve hulpstartkabel.

WAARSCHUWING

Zorg ervoor dat de kabels niet met draaiende onderdelen en onderdelen van het brandstoftoevoersysteem in aanraking kunnen komen.

Parkeer het hulpvoertuig zo dicht mogelijk bij de motorkap van de stilgevallen auto. Zorg er daarbij voor dat de twee voertuigen elkaar niet raken.
  1. Schakel het contact van beide auto's uit en schakel alle stroomverbruikers uit.
  1. Sluit de positieve (+) hulpstartkabel aan op de positieve (+) pool van de lege accu.

Hulpstartkabels aansluiten

  1. Sluit ten slotte de negatieve (-) kabel aan op een zichtbaar metalen deel van de motor van de stilgevallen auto, uit de buurt van de accu en het systeem voor brandstofinspuiting, of sluit de negatieve (-) kabel aan op een massapunt indien beschikbaar.
WAARSCHUWING

Sluit het uiteinde van de tweede kabel niet aan op de minpool (-) van de te starten accu. Een vonk kan ervoor zorgen dat de gassen rond de accu exploderen.

Zorg ervoor dat de kabels niet met draaiende onderdelen en onderdelen van het brandstoftoevoersysteem in aanraking kunnen komen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Het voertuig starten met hulpstartkabels - Behalve: Hybride elektrisch voertuig (HEV)

    WAARSCHUWINGHoud accu's buiten het bereik van kinderen. Accu's bevatten zwavelzuur. Voorkom contact met huid, ogen of kleding. Wanneer u in de buurt van een accu werkt, moet u uw ogen beschermen tegen mogelijke spatten van de zuuroplossing. Wanneer accuzuur op de huid of in de ogen komt, spoel dan onmiddellijk en gedurende minstens 15 minuten met water af en zorg direct voor medische hulp. Zoek direct medische hulp wanneer accuzuur is doorgeslikt. Bij accu's komen explosieve gassen vrij, die tot persoonlijk letsel kunnen leiden. Zorg daarom dat er geen vuur, vonken of verlichting bij de accu in de buurt zijn. Wanneer u in de buurt van een accu werkt, moet u uw gezicht steeds afschermen en uw ogen beschermen. Zorg steeds voor goede ventilatie.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motor starten

    Start de motor van de hulpauto en drijf het toerental wat op of trap het gaspedaal zachtjes in om uw motortoerental tussen 2000 en 3000 omw/min. te houden, zoals te zien op uw toerenteller. Start de motor van de stilgevallen auto. Zodra de stilgevallen auto is gestart, laat u beide motoren nog eens drie minuten draaien voordat u de hulpstartkabels loskoppelt. Verwijder de hulpstartkabels in omgekeerde volgorde van aansluiten.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Voor het repareren van de auto

    Breng de auto tot stilstand op een veilige plaats en een stevige, vlakke ondergrond. Activeer de parkeerrem. Zet de selectiehendel in stand P. Schakel het hybridesysteem uit. Schakel de alarmknipperlichten in. Controleer de mate waarin de band beschadigd is.