Instructieboekje, auto handleidingen

Koelvloeistof

Koelvloeistofreservoir Het koelvloeistofniveau is correct als het zich bij koude motor tussen de streepjes FULL en LOW bevindt.

  1. Dop reservoir
  2. Streepje FULL
  3. Streepje LOW

Als het niveau zich op of onder het LOW-streepje bevindt, moet koelvloeistof worden bijgevuld tot aan het FULL-streepje.

Onderhoud, zelf uit te voeren

Koelvloeistofreservoir vermogensregeleenheid Het koelvloeistofniveau is correct als het zich tussen de streepjes F en L bevindt wanneer het hybridesysteem koud is.

  1. Dop reservoir
  2. Streepje F
  3. Streepje L

Als het niveau zich op of onder het onderste streepje (L) bevindt, moet koelvloeistof worden bijgevuld tot aan het bovenste streepje (F).

Onderhoud, zelf uit te voeren

Selectie van koelvloeistof Gebruik alleen Toyota Super Long Life Coolant of een gelijkwaardig product.

Toyota Super Long Life Coolant is een mengsel van 50% koelvloeistof en 50% gedemineraliseerd water. (Minimumtemperatuur: -35ºC) Neem voor meer informatie over koelvloeistof contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Als het koelvloeistofniveau korte tijd na het bijvullen weer is gezakt Controleer de radiateurs, de slangen, de doppen van de koelvloeistofreservoirs, de aftapkraan en de waterpomp.

Als u geen lek kunt vinden, laat dan een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige de druk op de dop nakijken en controleren op lekkages in het koelsysteem.

WAARSCHUWING

■Wanneer het hybridesysteem heet is Verwijder de dop van het koelvloeistofreservoir of de vuldop van de koelvloeistof van de motor/vermogensregeleenheid niet.

Als het koelsysteem nog onder druk staat, kan hete koelvloeistof uit de vulopening spuiten als de dop wordt verwijderd en brandwonden of ander ernstig letsel veroorzaken.

 

OPMERKING

■ Bij het bijvullen van koelvloeistof Gebruik geen onverdunde antivries of alleen water. Een goede mengverhouding van water en antivries zorgt voor een goede smering, corrosiebescherming en koeling.

Lees altijd de informatie op het etiket van de antivries of koelvloeistof.

■ Als u koelvloeistof morst Verwijder de koelvloeistof met veel water om te voorkomen dat het de lak of onderdelen aantast.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Motorolie

    Controleer het oliepeil met behulp van de peilstok bij bedrijfswarme, afgezette motor. ■ Controle van motorolie 1. Plaats de auto op een horizontale ondergrond. Wacht, nadat de motor op bedrijfstemperatuur is gekomen en het hybridesysteem is uitgeschakeld, minstens 5 minuten om de olie de gelegenheid te geven naar het carter terug te stromen.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Radiateurs en condensor

    Controleer de radiateurs en de condensor en verwijder eventueel vuil. Als een van bovenstaande onderdelen erg vuil is of als u niet zeker bent van de staat ervan, laat dan uw auto nakijken door een erkende Lexus-dealer of hersteller/ reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige. WAARSCHUWING

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Binnenspiegel

    Stel de binnenspiegel zo af dat u door het midden van de achterruit kijkt. Stel de spiegel af voordat u gaat rijden. WAARSCHUWING Zicht naar achteren Plaats geen voorwerpen op de achterbank of in de bagageruimte die het zicht door de achterruit kunnen belemmeren.