Instructieboekje, auto handleidingen

Problemen oplossen met SYNC 3

Uw SYNC 3-systeem is eenvoudig in gebruik. Mocht u echter vragen hebben, raadpleeg dan de onderstaande tabellen.

Raadpleeg de regionale website van Ford of Lincoln om de compatibiliteit van uw mobiele telefoon te controleren.

Problemen met mobiele telefoons 
Probleem  Mogelijke oorzaak  Mogelijke oplossing 
Er is achtergrondgeluid tijdens een oproep.  De audio-instellingen van uw mobiele telefoon hebben mogelijk invloed op de werking van SYNC 3.  Raadpleeg de handleiding van uw apparaat om het geluid aan te passen. 
Tijdens een gesprek hoor ik de andere persoon, maar andersom niet.  Mogelijke functiestoring van de mobiele telefoon.  Probeer uw mobiele telefoon uit te schakelen, te resetten of de batterij te verwijderen en probeer het daarna opnieuw. 
Zorg dat de microfoon voor SYNC 3 niet is uitgeschakeld. Zoek het pictogram van een microfoon op het telefoonscherm. 
Tijdens een gesprek hoor ik de andere persoon niet en kan die persoon mij ook niet horen.  Het systeem moet wellicht opnieuw worden gestart.  Om uw systeem opnieuw te starten, zet u de motor uit, opent en sluit u het portier, vergrendelt u het portier en wacht u 2-3 minuten. Zorg dat uw SYNC 3-scherm zwart is en de verlichte USB-poort is uitgeschakeld. 
SYNC 3 kan mijn telefoonboek niet downloaden.  Deze functie is afhankelijk van de mobiele telefoon.  Controleer de compatibiliteit van uw mobiele telefoon. 
Mogelijke functiestoring van de mobiele telefoon.  Zorg dat u SYNC 3 toestaat contacten op te halen van uw telefoon. Raadpleeg de handleiding van uw mobiele telefoon. 
U moet uw mobiele telefoon en de functie telefoonboek automatisch downloaden inschakelen op SYNC 3. 
Probeer uw mobiele telefoon uit te schakelen, te resetten of de batterij te verwijderen en probeer het daarna opnieuw. 
Het systeem zegt "Telefoonboek gedownload" maar mijn SYNC 3-telefoonboek is leeg of er ontbreken contactpersonen.  Beperkte mogelijkheden van uw mobiele telefoon.  Zorg dat u SYNC 3 toestaat contacten op te halen van uw telefoon. Raadpleeg de handleiding van uw mobiele telefoon. 
Als de ontbrekende contacten op uw SIM-kaart zijn opgeslagen, kopieer ze dan naar het geheugen van de mobiele telefoon. 
U moet uw mobiele telefoon en de functie telefoonboek automatisch downloaden inschakelen op SYNC 3. 
Ik ondervind problemen bij het verbinden van mijn mobiele telefoon met SYNC 3.  Deze functie is afhankelijk van de mobiele telefoon.  Controleer de compatibiliteit van uw mobiele telefoon. 
Mogelijke functiestoring van de mobiele telefoon.  Probeer uw mobiele telefoon uit te schakelen, te resetten of de batterij te verwijderen en probeer het daarna opnieuw. 
Probeer uw apparaat uit SYNC 3 te verwijderen, SYNC 3 uit uw apparaat te verwijderen en probeer het opnieuw. 
Controleer altijd de beveiligingsinstellingen en de instellingen van automatisch accepteren/vragen met betrekking tot de SYNC 3 Bluetooth-verbinding van uw mobiele telefoon. 
Update de firmware van uw mobiele telefoon. 
Schakel de instelling automatisch downloaden uit. 
Het versturen van tekstberichten werkt niet via SYNC 3.  Deze functie is afhankelijk van de mobiele telefoon.  Controleer de compatibiliteit van uw mobiele telefoon. 
Mogelijke functiestoring van de mobiele telefoon.  Probeer uw mobiele telefoon uit te schakelen, te resetten of de batterij te verwijderen en probeer het daarna opnieuw. 
iPhone 
  • Ga naar de Instellingen van uw mobiele telefoon.
  • Ga naar het Bluetooth-menu.
  • Druk op de blauwe cirkel rechts van het apparaat met de naam van het merk en model van uw auto om naar het volgende menu te gaan.
  • Schakel Meldingen weergeven in.
  • Ontkoppel en koppel uw iPhone weer met het SYNC 3-systeem om deze update van instellingen te activeren.
Uw iPhone is nu ingesteld om binnenkomende tekstberichten door te sturen naar SYNC 3.  Herhaal deze stappen voor elke andere auto met SYNC 3 die u verbindt. Uw iPhone zal binnenkomende tekstberichten nu alleen doorsturen naar SYNC 3 als de iPhone niet ontgrendeld is in de toepassing voor berichten.  Tekstberichten beantwoorden via SYNC 3 wordt niet ondersteund door iPhone.  Tekstberichten van WhatsApp en Facebook Messenger worden niet ondersteund. 
Gesproken tekstberichten werken niet op mijn mobiele telefoon.  Deze functie is afhankelijk van de mobiele telefoon.  Uw mobiele telefoon moet het downloaden van tekstberichten met behulp van Bluetooth ondersteunen om tekstberichten te kunnen ontvangen. 
Dit is een beperking van de mobiele telefoon.  Elke mobiele telefoon is verschillend, raadpleeg daarom de handleiding van uw apparaat voor de specifieke mobiele telefoon die u koppelt. Er kunnen verschillen tussen mobiele telefoons bestaan op basis van merk, model, serviceprovider en softwareversie. 

 

Problemen met USB en Bluetooth-stereo 
Probleem  Mogelijke oorzaak  Mogelijke oplossing 
Ik ondervind problemen bij het aansluiten van mijn apparaat.  Mogelijke functiestoring van het apparaat.  Verbreek de verbinding tussen het apparaat en SYNC 3. Probeer uw apparaat uit te schakelen, te resetten of de batterij te verwijderen en maak daarna opnieuw verbinding met SYNC 3. 
Controleer of u de kabel van de fabrikant gebruikt. 
Zorg dat u de USB-kabel correct aansluit op het apparaat en de USB-poort van uw auto. 
Controleer of het apparaat niet beschikt over een automatisch installatieprogramma of actieve beveiligingsinstellingen. 
De schermvergrendeling van het apparaat is ingeschakeld.  Zorg dat uw apparaat is ontgrendeld voordat u verbinding maakt met SYNC 3. 
SYNC 3 herkent het apparaat niet wanneer ik mijn auto start.  Dit is een beperking van het apparaat.  Zorg dat u het apparaat niet in de auto achterlaat bij zeer hoge of lage temperaturen. 
Bluetooth-audio streamt niet.  Dit is een apparaatafhankelijke functie.  Zorg dat u het apparaat aansluit op SYNC 3 en dat u de mediaspeler op uw apparaat hebt gestart. 
Het apparaat is niet aangesloten. 
Mogelijk is het apparaat in een slechte staat.  Probeer uw apparaat uit te schakelen, te resetten of de batterij te verwijderen en maak daarna opnieuw verbinding met SYNC 3. 
SYNC 3 herkent de muziek op mijn apparaat niet.  Uw muziekbestanden bevatten mogelijk niet de juiste informatie over artiest, titel, album of genre.  Zorg dat de nummers over alle informatiedetails beschikken. 
Het bestand kan beschadigd zijn.  Probeer het beschadigde bestand te vervangen door een nieuwe versie. 
Het nummer wordt misschien beschermd door auteursrechten, waardoor het niet kan worden afgespeeld.  Bij sommige apparaten moet u de USB-instellingen wijzigen van massa-opslag naar media transfer protocol-klasse (MTP-klasse). 
Het bestandsformaat wordt niet ondersteund door SYNC 3.  Converteer het bestand naar een ondersteund formaat.  
Het apparaat moet opnieuw worden geïndexeerd.  Werk de media-index bij.  
De schermvergrendeling van het apparaat is ingeschakeld.  Zorg dat uw apparaat is ontgrendeld voordat u verbinding maakt met SYNC 3. 
Wanneer ik mijn apparaat aansluit, hoor ik soms geen geluid.  Dit is een beperking van het apparaat.  Verbreek de verbinding tussen het apparaat en SYNC 3. Probeer uw apparaat uit te schakelen, te resetten of de accu te verwijderen, en maak daarna opnieuw verbinding met SYNC 3. 
Om apparaten van Apple te beluisteren via USB, selecteert u AirPlay in het Control Center van het apparaat en selecteert u vervolgens Dock Connector. 
Om apparaten van Apple te beluisteren via Bluetooth-stereo, selecteert u AirPlay in het Control Center van het apparaat en selecteert u vervolgens SYNC. 
SYNC 3 geeft geen toetsen weer voor informatie over het nummer, herhalen of shuffle.  Het apparaat of de mediaspeler is incompatibel.  Sluit een compatibel apparaat of een compatibele mediaspeler aan. 

 

Problemen met draadloos toegangspunt 
Probleem  Mogelijke oorzaak  Mogelijke oplossing 
Verbinding mislukt.  Wachtwoordfout.  Wachtwoord verifiëren. 
Zwak signaal.  Controleer de sterkte van het draadloze signaal. 
Meerdere toegangspunten binnen bereik met dezelfde SSID.  Gebruik een unieke naam voor uw SSID, gebruik de standaardnaam alleen als deze een unieke identificatie bevat, zoals een deel van het MAC-adres. 
Verbinding verbroken na geslaagde verbinding.  Zwak signaal waarschijnlijk door de afstand tot het toegangspunt, obstructie of veel interferentie.  Plaats de auto dichter bij het toegangspunt, met de voorzijde van de auto in de richting van het toegangspunt en verwijder indien mogelijk obstakels. Andere draadloze netwerken, Bluetooth, microgolven en draadloze telefoons kunnen interferentie veroorzaken. 
Slecht signaal gedetecteerd door SYNC 3, hoewel er een toegangspunt in de buurt is.  Er kan een obstructie tussen SYNC 3 en het toegangspunt zijn.  Als de auto is uitgerust met een verwarmde voorruit, probeer de auto dan te verplaatsen zodat de voorruit niet in de richting van het toegangspunt is gericht. Als u getinte ruiten met metaal hebt, maar niet de voorruit, verplaats de auto dan zodat deze naar het toegangspunt is gericht. Als alle ruiten getint zijn, kunt u de ruiten openen in de richting van het toegangspunt als dat mogelijk is.  Probeer andere obstructies te verwijderen die een invloed kunnen hebben op de signaalkwaliteit, zoals het openen van de garagedeur. 
Een toegangspunt staat niet in de lijst met beschikbare netwerken.  Het toegangspunt is gedefinieerd als een verborgen netwerk.  Stel het netwerk in als zichtbaar en probeer het opnieuw. 
SYNC 3 wordt niet gedetecteerd bij het zoeken naar draadloze netwerken vanaf uw telefoon of andere apparaten.  SYNC 3 biedt momenteel geen toegangspunt aan.  Momenteel biedt SYNC 3 geen toegangspunt aan. 
Het downloaden van de software duurt lang.  Slechte signaalsterkte, te ver van het toegangspunt, toegangspunt ondersteunt meerdere verbindingen, trage internetverbinding of andere problemen.  Controleer de signaalkwaliteit (onder netwerkinformatie); als SYNC 3 goed of uitstekend aangeeft, test dan met een ander snel toegangspunt waarbij de omgeving meer voorspelbaar is. 
SYNC 3 lijkt verbinding te maken met een toegangspunt en de signaalsterkte is uitstekend maar de software wordt niet bijgewerkt.  Het is mogelijk dat er geen nieuwe software is. Het verbonden toegangspunt kan een beheerd toegangspunt zijn, waarvoor een abonnement is vereist of de algemene voorwaarden moeten worden geaccepteerd.  Test de verbinding met een ander apparaat; als er een abonnement is vereist voor het toegangspunt, kunt u contact opnemen met de serviceprovider. 

 

Problemen met AppLink 
Probleem  Mogelijke oorzaak/oorzaken  Mogelijke oplossing(en) 
Mobiele toepassingen AppLink: wanneer ik "Zoek mobiele apps" selecteer, vindt SYNC 3 geen apps.  U hebt geen telefoon die compatibel is met AppLink verbonden met SYNC 3.  Zorg dat u een compatibele smartphone hebt: een Android met OS 2.3 of hoger of een iPhone 3GS of recenter met iOS 5.0 of hoger. Zorg er ook voor dat u uw telefoon hebt gekoppeld en verbonden met SYNC 3 om apps op uw telefoon te vinden die compatibel zijn met AppLink. Gebruikers met een iPhone moeten ook verbinding maken met een USB-poort via een USB-kabel van Apple. 
Mijn telefoon is verbonden, maar ik kan nog steeds geen apps vinden.  Er zijn geen apps die compatibel zijn met AppLink geïnstalleerd en geopend op uw mobiele apparaat.  Zorg dat u de recentste versie van de app hebt gedownload en geïnstalleerd vanuit de appstore voor uw telefoon. Zorg dat de app is geopend op uw telefoon. Bij sommige apps moet u zich registreren of aanmelden bij de app op de telefoon voordat u ze kunt gebruiken met AppLink. Sommige apps hebben ook een instelling "Ford SYNC"; controleer dus het menu met de instellingen voor de app op de telefoon. 
Mijn telefoon is verbonden, mijn app(s) is/zijn geopend, maar ik kan nog steeds geen apps vinden.  Sommige apps worden niet correct gesloten en opnieuw geopend wanneer verbinding wordt gemaakt met SYNC 3, bijvoorbeeld wanneer het contact uit en weer aan wordt gezet.  Als u apps sluit en opnieuw start, kan dit SYNC 3 helpen om de app te vinden als u deze niet kunt vinden in de auto. Als apps op een Android-apparaat de optie "Sluiten" of "Afsluiten" hebben, moet u dat selecteren en daarna de app opnieuw starten. Heeft de app deze optie niet, selecteer dan het menu met instellingen van de telefoon, selecteer "Apps", zoek de desbetreffende app en kies "Gedwongen sluiten". Vergeet de app daarna niet opnieuw te starten en selecteer "Zoek mobiele apps" in SYNC 3. 
Om een app op een iPhone met iOS7+ gedwongen te sluiten, dubbeltikt u op de startknop en veegt u omhoog over de app om deze te sluiten. Tik opnieuw op de startknop en selecteer de app opnieuw om deze weer te starten. Na een paar seconden zou de app dan moeten verschijnen in het menu met mobiele apps van SYNC 3. 
Mijn Android-telefoon is verbonden, mijn app(s) is/zijn geopend, ik heb ze opnieuw gestart, maar ik kan nog steeds geen apps vinden.  Er is een probleem met Bluetooth in sommige oudere versies van het besturingssysteem van Android, dat ervoor kan zorgen dat apps die gevonden werden tijdens de vorige rit met uw auto, niet opnieuw gevonden worden als u Bluetooth niet hebt uitgeschakeld.  Schakel Bluetooth uit en weer in om dit te resetten op uw telefoon. Als u in uw auto zit, moet SYNC 3 in staat zijn om automatisch opnieuw verbinding te maken met uw telefoon als u op de toets "Telefoon" drukt. 
Mijn iPhone is verbonden, mijn app is geopend, ik heb de app opnieuw gestart, maar ik kan deze nog steeds niet vinden in SYNC 3.  U moet de USB-verbinding met SYNC 3 wellicht resetten.  Ontkoppel de USB-kabel van de telefoon, wacht even en sluit de USB-kabel daarna weer aan op de telefoon. Na een paar seconden zou de app moeten verschijnen in het menu met mobiele apps van SYNC 3. Als dat niet gebeurt, moet u de app "Gedwongen sluiten" en opnieuw starten. 
Ik heb een Android-telefoon. Ik heb mijn media-app gevonden en gestart in SYNC 3, maar er is geen geluid of het volume staat erg laag.  Het Bluetooth-volume op de telefoon kan laag staan.  Zet het Bluetooth-volume van het apparaat hoger via de regelknoppen voor het volume van het apparaat, die vaak op de zijkant van het apparaat te vinden zijn. 
Slechts enkele van de AppLink-apps die op mijn telefoon zijn geopend, zijn te zien in het menu met mobiele apps in SYNC 3.  Sommige Android-apparaten hebben een beperkt aantal Bluetooth-poorten die apps kunnen gebruiken om verbinding te maken. Als u meer AppLink-apps op uw telefoon hebt dan het aantal beschikbare Bluetooth-poorten, krijgt u niet al uw apps te zien in het menu met mobiele apps in SYNC 3.  Als er apps zijn waarvan u niet wilt dat SYNC 3 ze vindt, moet u die apps gedwongen sluiten of verwijderen. Als de app een instelling "Ford SYNC" heeft, kunt u die instelling uitschakelen in het menu met de instellingen voor de app op de telefoon. 

 

Problemen met spraakcommando's 
Probleem  Mogelijke oorzaak  Mogelijke oplossing 
SYNC 3 begrijpt niet wat ik zeg.  U gebruikt mogelijk onjuiste spraakcommando's.  Controleer de spraakcommando's voor uw mobiele telefoon en voor uw media aan het begin van de desbetreffende hoofdstukken. 
Raadpleeg het audiodisplay tijdens een actieve spraaksessie voor een lijst met spraakcommando's. 
U spreekt mogelijk te snel of op het verkeerde moment.  Wacht om uw commando te geven tot het systeem het u vraagt. 
SYNC 3 begrijpt de naam van een nummer of artiest niet.  U gebruikt mogelijk onjuiste spraakcommando's.  Controleer de spraakcommando's voor uw media aan het begin van het betreffende mediahoofdstuk. 
U zegt de naam wellicht niet exact zoals deze op uw apparaat staat.  Zeg de naam van het nummer of de artiest exact zoals deze is weergegeven op uw apparaat. U kunt bijvoorbeeld zeggen "Artiest Prince afspelen" of "Nummer Purple Rain afspelen". 
Zorg dat u altijd de gehele titel noemt, zoals "California remix featuring Jennifer Nettles". 
Als de naam afkortingen bevat, zoals ESPN of CNN, moet u deze spellen: "E-S-P-N" of "C-N-N". 
In de naam van het nummer of de artiest kunnen speciale tekens staan die niet worden herkend door SYNC 3.  Zorg dat er in namen van nummers, artiesten, albums en afspeellijsten geen speciale tekens staan zoals *, - of +. 
SYNC 3 begrijpt of belt niet de juiste contactpersoon wanneer ik wil bellen.  U zegt de naam wellicht niet exact zoals deze in uw telefoonboek staat.  Zorg dat u de naam exact zegt zoals deze op uw telefoon staat. Als de naam van uw contactpersoon bijvoorbeeld "Jan Peeters" is, zegt u "Jan Peeters bellen". Als de naam van uw contactpersoon "Mam" is, zegt u "Mam bellen". 
De naam van de contactpersoon kan speciale tekens bevatten.  Zorg dat er in de namen van uw contactpersonen geen speciale tekens staan zoals *, - of +. 
Het SYNC 3-spraakbesturingssysteem heeft problemen met het herkennen van buitenlandse namen die zijn opgeslagen op mijn mobiele telefoon.  U zegt de naam wellicht niet exact zoals deze in uw telefoonboek staat.  SYNC 3 past de fonetische uitspraakregels van de geselecteerde taal op de contactnamen in de mobiele telefoon toe. 
Nuttige tip: U kunt uw contactpersoon handmatig kiezen. Druk op TELEFOON. Selecteer de optie telefoonboek en daarna de naam van de contactpersoon. Druk op de softkey-optie om de contactnaam te horen. SYNC 3 leest de contactnaam voor, zodat u een idee krijgt van welke uitspraak SYNC 3 verwacht. 
Het SYNC 3-spraakbesturingssysteem heeft problemen met het herkennen van buitenlandse nummers, artiesten, albums, genres en namen in de afspeellijst van de mediaspeler of USB-flashdrive.  U zegt de buitenlandse namen misschien met de momenteel geselecteerde taal voor SYNC 3.  SYNC 3 past de fonetische uitspraakregels van de geselecteerde taal op de namen in de mediaspeler of USB-flashdrive toe. SYNC 3 kan enkele uitzonderingen maken voor zeer populaire artiestennamen (bijvoorbeeld U2), zodat u altijd de Engelse uitspraak voor deze artiesten kunt gebruiken. 
Het systeem genereert gesproken aanwijzingen en de uitspraak van sommige woorden is mogelijk niet correct voor mijn taal.  SYNC 3 maakt gebruik van tekst-naar-spraak-technologie voor gesproken aanwijzingen.  SYNC 3 maakt gebruik van synthetisch gegenereerde spraak in plaats van vooraf opgenomen menselijke spraak. 
SYNC 3 biedt verschillende nieuwe spraakbesturingsfuncties voor een uitgebreid aantal talen. Een contactnaam direct uit het telefoonboek bellen zonder opname vooraf (bijvoorbeeld "John Smith bellen") of een nummer, artiest, album, genre of afspeellijst in uw mediaspeler direct selecteren (bijvoorbeeld "Artiest Madonna afspelen"). 

 

Persoonlijke profielen 
Probleem  Mogelijke oorzaak en oplossing 
Ik kan geen profiel maken.  Er zijn geen persoonlijke profielen ingesteld. 
Er is een ongeldige profielnaam ingevoerd. 
Een geheugentoets is niet geselecteerd toen daarom werd gevraagd. 
Het contact van het voertuig stond niet aan en in de parkeerstand, of is uit de start- of parkeerstand geschakeld tijdens het aanmaken van een profiel. 
Persoonlijke profielen zijn uitgeschakeld. 
Ik kan geen sleutel koppelen.  De vergrendeltoets is niet op een sleutel geselecteerd toen daarom werd gevraagd. 
De geselecteerde sleutel was al gekoppeld aan een ander profiel en overschrijven is geweigerd. 
Er is een profiel opgeroepen terwijl een sleutel werd gekoppeld. 
Het contact van het voertuig stond niet aan en in de parkeerstand, of is uit de start- of parkeerstand geschakeld tijdens het koppelen van een sleutel. 
De oude koppelmethode wordt gebruikt. 
Mijn persoonlijke instellingen worden niet opgeslagen.  De niet-opgeslagen instelling wordt niet ondersteund door persoonlijke profielen. 
Er is een ander persoonlijk profiel actief dan verwacht. 
Een andere gebruiker heeft instellingen gewijzigd voor het verkeerde persoonlijke profiel. 
Mijn profiel wordt niet opgeroepen.  Er is geen persoonlijk profielen aangemaakt. 
Persoonlijke profielen zijn uitgeschakeld. 
Het gevraagde profiel is al actief. 
De gebruikte geheugentoets is niet aan een profiel gekoppeld. 
De gebruikte sleutel is niet aan een profiel gekoppeld. 
De verkeerde sleutel wordt gebruikt. 
Op een gekoppelde sleutel wordt geen toets voor ontgrendeling of starten op afstand ingedrukt, maar een andere toets. 
Het persoonlijke profiel is uitgeschakeld. 
Mijn voorkeuzeposities worden opgeroepen, maar mijn profiel niet.  Persoonlijke profielen zijn uitgeschakeld. 
Mijn profiel wordt opgeroepen, maar mijn voorkeuzeposities niet.  De auto is in beweging. 
De voorkeuzeposities zijn hetzelfde als het gastprofiel of een profiel dat eerder actief was. 
Ik ben een sleutel kwijt.  Ontkoppel uw sleutel en koppel deze vervolgens opnieuw in het menu voor persoonlijke profielen. Hiervoor moet u wellicht uw erkende dealer raadplegen. 
Ik ben alle profielen kwijt.  Sleutels zijn gewist en opnieuw geprogrammeerd. Dit kan gebeuren als u uw dealer een nieuwe sleutel laat toevoegen om een verloren sleutel te vervangen. 
Er is een volledige reset uitgevoerd zonder uw bevestiging. 

 

Algemeen 
Probleem  Mogelijke oorzaak  Mogelijke oplossing 
De geselecteerde taal voor het instrumentenpaneel en het display voor informatie en entertainment komt niet overeen met de taal van SYNC 3 (telefoon, USB, Bluetooth-audio, spraakbesturing en gesproken aanwijzingen).  SYNC 3 ondersteunt de geselecteerde taal voor het instrumentenpaneel en het display voor informatie en entertainment niet.  SYNC 3 ondersteunt slechts vier talen in een afzonderlijke module voor tekstweergave, spraakbesturing en gesproken aanwijzingen. Het land waar u de auto hebt gekocht, bepaalt de vier talen op basis van de meest populaire talen die er worden gesproken. Als de geselecteerde taal niet beschikbaar is, blijft SYNC 3 in de huidige actieve taal. 
SYNC 3 biedt verschillende nieuwe spraakbesturingsfuncties voor een uitgebreid aantal talen. Een contactnaam direct uit het telefoonboek bellen zonder opname vooraf (bijvoorbeeld "John Smith bellen") of een nummer, artiest, album, genre of afspeellijst in uw mediaspeler direct selecteren (bijvoorbeeld "Artiest Madonna afspelen"). 

 

SYNC 3-systeem resetten 
Het systeem heeft een functie om het systeem te resetten. Deze kan worden uitgevoerd als een SYNC 3-functie niet meer werkt. Deze reset is bedoeld om de werking te herstellen en wist geen informatie die in het systeem is opgeslagen (zoals gekoppelde apparaten, telefoonboek, oproeplijsten, tekstberichten of gebruikersinstellingen). Om een systeemreset uit te voeren, houdt u de toets Zoeken omhoog (>>|) ingedrukt terwijl u de aan/uit-knop van de radio ingedrukt houdt. Na ongeveer 5 seconden wordt het scherm zwart. Wacht 1-2 minuten totdat de systeemreset is voltooid. Daarna kunt u het SYNC 3-systeem weer gebruiken. 

Voor meer hulp om problemen met SYNC 3 op te lossen, raadpleegt u de regionale website van Ford of Lincoln.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Voertuiginstellingen

    Camera  Item  Omschrijving  Camera-instellingen Pas uw voorkeuren voor de achteruitrijcamera aan.  Vertraging achteruitrijcamera U kunt deze optie in- of uitschakelen via de schuifbalk.  Wanneer deze optie is ingeschakeld, wordt het beeld van de achteruitkijkcamera kort weergegeven wanneer u in vooruit schakelt.  Parkeerhulp Hiermee kunt u de parkeerhulp in- of uitschakelen vanaf het scherm van de achteruitkijkcamera.  Uitgebreide Park Pilot Geeft een visuele afstandsaanduiding weer wanneer het sensorsysteem voor achteruitrijden een object detecteert. 

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Bijlagen

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Automatisch aantrekken, motor afgezet

    Wanneer de auto stilstaat en u de motor afzet, wordt de parkeerrem automatisch aangetrokken. De aangetrokken toestand van de parkeerrem wordt aangegeven door: het branden van het verklikkerlampje remsysteem en het verklikkerlampje P op de hendel A,