Instructieboekje, auto handleidingen

Velgen

Als een velg verbuigingen of scheuren vertoont of erg gecorrodeerd is, moet deze vervangen worden. Anders kan de band van de velg raken of kan de auto moeilijk beheersbaar worden.

Keuze van velg

Let er bij het vervangen van velgen op dat deze hetzelfde draagvermogen, dezelfde diameter, velgbreedte en ET-waarde* hebben.

Elke erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige kan vervangende velgen leveren.

*: "Offset" is de gebruikelijke term.

Lexus adviseert u de volgende velgen niet te gebruiken:

  • Velgen van verschillende maten of types
  • Gebruikte velgen
  • Verbogen velgen die hersteld zijn

Belangrijke aanwijzingen voor lichtmetalen velgen

  • Gebruik uitsluitend de Lexus-wielmoeren en de Lexus-wielmoersleutel bij uw lichtmetalen velgen.
  • Controleer de wielmoeren na de eerste 1.600 km telkens als een band is verwisseld, een band is gerepareerd of is vervangen.
  • Pas op dat lichtmetalen velgen niet beschadigd raken als u sneeuwkettingen gebruikt.
  • Bij het balanceren moet gebruik worden gemaakt van Lexus- of gelijkwaardige balanceergewichtjes, die geplaatst dienen te worden met een kunststof of rubber hamer.

Vervangen van velgen De velgen van uw auto zijn uitgerust met bandenspanningssensoren en -zenders voor het bandenspanningswaarschuwingssysteem, dat in een vroegtijdig stadium waarschuwt als de bandenspanning te laag wordt. Bij het vervangen van velgen moeten er bandenspanningssensoren en -zenders worden geplaatst.

WAARSCHUWING

■ Vervangen van velgen

  • Gebruik alleen de in deze handleiding aanbevolen maat velgen en banden. Een andere maat kan resulteren in een slechtere controle over de auto.
  • Gebruik nooit een binnenband bij een poreuze velg die ontworpen is voor een tubeless band. Als u dat wel doet, kan dat leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

 

OPMERKING

■ Vervangen van bandenspanningssensoren en -zenders

  • Omdat het repareren of vervangen van een band invloed kan hebben op de bandenspanningssensoren en -zenders, adviseren we u deze werkzaamheden uit te laten voeren door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige. Ga ook voor de aanschaf van bandenspanningssensoren en -zenders naar een erkende Lexus-dealer of hersteller/ reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
  • Gebruik voor uw auto alleen originele Lexus-velgen.

    Bij niet-originele velgen kan niet worden gegarandeerd dat de bandenspanningssensoren en -zenders goed werken.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Bandenspanning

    Zorg ervoor dat de banden de juiste spanning hebben. De bandenspanning moet ten minste eenmaal per maand gecontroleerd worden. Lexus beveelt u echter aan de bandenspanning eens per twee weken te controleren.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Interieurfilter

    Het interieurfilter moet regelmatig worden vervangen om de optimale werking van de airconditioning te behouden. Verwijderen 1. Zet het contact UIT.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Lamp rem en achterlicht vervangen (sedan)

    1. Open de achterklep. 2. Open het klepje. 3. Verwijder de moeren van de auto. 4. Maak de aansluiting van de achterlichtunit los.