Instructieboekje, auto handleidingen

Voordat u gaat rijden

Vloermat

Gebruik alleen vloermatten die speciaal zijn ontworpen voor auto's van hetzelfde model en modeljaar als uw auto. Bevestig ze op de juiste wijze op de vloerbedekking.

1. Steek de klemhaken (clips) in de ringen in de vloermat.

Voor een veilig gebruik

2. Draai het bovenste hendeltje van de klemhaken (clips) om de vloermatten te bevestigen.

*: Breng de merktekens altijd in lijn.

Voor een veilig gebruik

De vorm van de klemhaken (clips) wijkt mogelijk af van wat is aangegeven in de afbeelding.

WAARSCHUWING Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Als u dat niet doet, kan de vloermat van de bestuurder gaan schuiven, wat de bediening van de pedalen tijdens het rijden kan hinderen. Hierdoor kan de snelheid plotseling toenemen of kan mogelijk niet geremd worden. Dit kan leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

■Wanneer u de vloermat van de bestuurder plaatst

  • Gebruik geen vloermatten die zijn ontworpen voor auto's van een ander model en/of modeljaar, zelfs niet als het gaat om originele Lexus-vloermatten.
  • Gebruik alleen vloermatten die zijn ontworpen voor de bestuurderszijde.
  • Zet de vloermat altijd vast met behulp van de meegeleverde klemhaken (clips).
  • Leg nooit twee of meer vloermatten boven op elkaar.
  • Bevestig de vloermat niet met de onderzijde naar boven of in de verkeerde richting.

■ Voordat u gaat rijden

  • Controleer of de vloermat stevig op de juiste plaats is bevestigd met alle meegeleverde klemhaken (clips). Voer deze controle altijd uit nadat de vloer van de auto is gereinigd.
  • Zet het hybridesysteem UIT en de selectiehendel in stand P en trap elk pedaal helemaal in, om er zeker van te zijn dat de vloermat de bediening van de pedalen niet hindert.

Voor een veilig gebruik

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Voor een veilig gebruik

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Veilig rijden

    Om veilig te kunnen rijden, moet u de stoel in de juiste positie zetten en de spiegels afstellen voordat u gaat rijden. De juiste houding achter het stuur Pas de hoek van de rugleuning zo aan dat u rechtop zit en niet voorover hoeft te leunen om te kunnen sturen. Pas de zitting zo aan dat u de pedalen helemaal kunt intrappen en dat uw armen licht gebogen zijn bij de ellebogen wanneer u het stuurwiel vasthoudt. Vergrendel de hoofdsteun met het midden zo dicht mogelijk bij de bovenkant van uw oren. Draag de veiligheidsgordel op de juiste wijze.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektrische handrem

    De elektrische parkeerrem vervangt de conventionele handrem. De bedieningsschakelaar bevindt zich in de middenconsole. WAARSCHUWINGTrek de parkeerrem altijd volledig aan en laat uw auto achter met de transmissie in de parkeerstand (P). Schakel in eerste versnelling of achteruitversnelling als uw auto is uitgerust met een handgeschakelde transmissie. Als uw auto een automatische transmissie heeft, zet u deze in de parkeerstand (P).