Instructieboekje, auto handleidingen

Algemene informatie

WAARSCHUWING

Laat de accu uitsluitend door een erkende monteur voor elektrische auto's onderhouden. Ondeskundigheid kan letsel of de dood tot gevolg hebben.

N.B.:  De hoogspanningsaccu is onderhoudsvrij.

Uw voertuig bestaat uit diverse hoogspanningscomponenten en -bekabeling. Alle hoogspanning stroomt door specifieke bedradingssystemen die zijn voorzien van een bijbehorend label of die zijn omhuld met een geheel oranje isolatie, oranje gestreepte tape of beide. Raak deze componenten niet aan.

Het hoogspanningsaccusysteem is een systeem met een hoogspanningslithium-ionaccu. De accu bevindt zich in de achterste laadruimte. Het hoogspanningsaccusysteem gebruikt een luchtkoelsysteem om de temperatuur van de hoogspanningsaccu te regelen, zodat deze zo lang mogelijk meegaat.

Algemene informatie

N.B.:  De hoogspanningsaccu is uitgerust met luchtroosters in de accubak, die helpen om de temperatuur te regelen. Het is belangrijk dat deze openingen niet geblokkeerd worden. Blokkeer de luchtstroom van interieurlucht naar dit gebied niet.

SERVICEONTKOPPELING HOOGSPANNINGSACCU

De serviceontkoppeling van de hoogspanningsaccu schakelt de stroom van de hoogspanningsaccu uit.

In uw auto zit een ontkoppelingscircuit. Als het circuit wordt ontkoppeld, wordt de hoogspanningsaccu automatisch uitgeschakeld.

Om de accu uit te schakelen en alle elektrische hoogspanningsactiviteit in de auto te stoppen, kunt u het ontkoppelingscircuit voor hoogspanning gebruiken. Om dit te doen, ontkoppelt u het circuit van de circuitaansluiting die op de accu is aangesloten.

De serviceontkoppeling is voorzien van een buitenhendel. Daarmee kunt u de serviceontkoppeling goed op zijn plaats houden. Verwijder de buitenhendel om de hoogspanningsserviceontkoppeling te ontkoppelen.

De serviceontkoppeling van de hoogspanningsaccu bevindt zich achter de inklapbare achterbank.

De hoogspanningsaccu uitschakelen

  1. Klap de achterbank neer.
  1. Vind de toegangsdeur en verwijder de plastic afdekking.

De hoogspanningsaccu uitschakelen

  1. Trek aan de buitenste afdekking om de hendel van de serviceontkoppeling bloot te leggen.

De hoogspanningsaccu uitschakelen

  1. Verschuif de handgreep op de serviceontkoppeling naar buiten, naar rechts.

De hoogspanningsaccu uitschakelen

  1. Trek de handgreep naar u toe en verwijder het circuit uit de auto om de hoogspanningsaccu uit te schakelen.

De hoogspanningsaccu uitschakelen

  1. Ga in omgekeerde volgorde te werk om de hoogspanningsserviceontkoppeling en de buitenhendel van de serviceontkoppeling opnieuw te installeren.
De hoogspanningsaccu opnieuw inschakelen

N.B.:  Als u handmatig het ontkoppelingscircuit voor hoogspanning hebt ontkoppeld, dient u het circuit opnieuw aan te sluiten voordat u het opnieuw kunt activeren. Het systeem detecteert of het elektrisch systeem veilig is, en dit wordt vervolgens automatisch geactiveerd.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Hoogspanningsaccu

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Onderbrekingsschakelaar hoogspanningsaccu

    De hoogspanningsuitschakelprocedure schakelt de stroom uit van de hoogspanningsaccu na een botsing of wanneer er hard tegen uw auto aangestoten wordt. Druk op de START/STOP-knop om het contact uit te zetten. Trap het rempedaal in en druk op de START/STOP-knop. Als uw auto na deze procedure nog geen stroom heeft, herhaalt u stap 1 en 2 maximaal tweemaal. N.B.:  Tijdens dit proces detecteert uw auto of het elektrisch systeem veilig is en wordt het systeem opnieuw geactiveerd. Zodra uw auto vaststelt dat het elektrisch systeem veilig is, kunt u uw auto zoals gewoonlijk starten door de contactsleutel te draaien of door het rempedaal in te trappen terwijl u op de START/STOP-knop duwt.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Sport-stand

    Druk na het selecteren van de handbediende of de automatische stand op de knop S om de Sportstand in te schakelen. Deze stand is bij uitstek geschikt voor een meer dynamische rijstijl. Naast de ingeschakelde versnelling wordt de letter S weergegeven op het display van het instrumentenpaneel. Druk nogmaals op de knop S om de stand uit te schakelen.