Instructieboekje, auto handleidingen

ASC (Active Sound Control)

Het ASC-systeem is een elektronisch geluidssysteem dat rijgeluid voortbrengt en hiermee de bewegingsomstandigheden van accelereren en decelereren van de auto via luidsprekers achter het dashboard doorgeeft aan de bestuurder. De reactie van de auto op het acceleratiegedrag en de schakelbewegingen van de bestuurder worden ook in geluid overgebracht. Wanneer de sportmodus is geselecteerd, zal het geluid dat aan de bestuurder wordt overgebracht harder zijn.

Regelen van het volume

  1. Harder
  2. Zachter

Wanneer de knop naar het laagste volume wordt gedraaid, wordt het rijgeluid uitgeschakeld en dooft het controlelampje.

Rijprocedures

ASC wordt ingeschakeld wanneer De auto in de normale modus of de sportmodus rijdt.

■ Situaties waarin het ASC-systeem mogelijk wordt uitgeschakeld Het ASC-systeem wordt mogelijk uitgeschakeld afhankelijk van de rijomstandigheden, bijvoorbeeld wanneer de wielen slippen als gevolg van plotseling accelereren.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Parkeerrem

    Bedieningsinstructies Trap, om de parkeerrem te activeren, het parkeerrempedaal geheel in met uw linkervoet terwijl u met uw rechtervoet het rempedaal ingetrapt houdt.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Bedienen van verlichting en ruitenwissers

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Economisch rijden

    De volgende items kunnen het brandstofverbruik verlagen: Controleer uw bandenspanning regelmatig en zorg dat de banden zijn opgepompt tot de juiste spanning. Volg het aanbevolen onderhoudsschema en voer de aanbevolen controles uit. Plan uw rit en controleer het verkeer voordat u vertrekt. Voorkom stationair draaien bij koud weer of gedurende lange periodes. Start de motor alleen wanneer u klaar bent om voor vertrek. Vervoer geen onnodig gewicht in uw voertuig, extra gewicht verspilt immers brandstof. Breng geen onnodige accessoires op de buitenkant van uw auto aan, bijvoorbeeld treeplanken. Klap een niet gebruikt imperial in of verwijder het. Rijd vlot, geef zachtjes gas en anticipeer de weg voor u om bruusk remmen te voorkomen. Schakel alle niet gebruikte elektrische systemen uit, bijvoorbeeld de airconditioning. Koppel eventuele niet gebruikte accessoires los uit de extra voedingspunten. Voorzorgsmaatregelen voor koude weersomstandigheden