Instructieboekje, auto handleidingen

Automatische klimaatregeling - Auto's met: Voorruitverwarming

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Klimaatregeling / Automatische klimaatregeling - Auto's met: Voorruitverwarming

Automatische klimaatregeling - Auto's met: Voorruitverwarming  

  1. Stoelverwarming
  2. Ontdooien.
  3. Snelheidsregeling ventilator.
  4. A/C.
  5. Temperatuurregeling rechts.
  6. Stoelen met klimaatregeling.
  7. Verwarmde voorruit.
  8. Luchtrecirculatie.
  9. AUTOMATISCH.
  10. Aan/uit.
  11. Verwarmde achterruit.
  12. MAX ontdooien.
  13. Temperatuurregeling links.

Stoelverwarming

Druk hierop om door de verschillende verwarmingsinstellingen te gaan of om deze uit te zetten.

Ontdooien

Druk hierop om de lucht te verdelen via de ventilatieroosters en ontwasemingsroosters van de voorruit. De luchtverdeling naar de luchtroosters in het dashboard en de voetruimte wordt uitgeschakeld. U kunt deze instelling ook gebruiken om de voorruit te ontwasemen of van een dun laagje ijs te ontdoen.

Snelheidsregeling ventilator

Regelt de hoeveelheid lucht die in de auto circuleert.

Airco

 Druk op de knop om de airconditioning in of uit te schakelen. Gebruik airconditioning met luchtrecirculatie voor betere koelprestaties en meer efficiëntie.

N.B.:  In bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld bij maximaal ontdooien) kan de aircocompressor blijven werken, zelfs als u de airconditioning uitschakelt.

Temperatuurregeling rechts

Stelt de temperatuurinstelling aan de rechterzijde in.

Stoelen met klimaatregeling

Druk hierop om door de verschillende instellingen voor stoelen met klimaatregeling te navigeren of om deze uit te zetten.

Verwarmde voorruit

Druk hierop om een dunne laag ijs of mist van de verwarmde voorruit te wissen.

Luchtrecirculatie

Druk hierop om te wisselen tussen buitenlucht en luchtrecirculatie. De lucht in het passagierscompartiment wordt gerecirculeerd. Hierdoor kan het koelen van het interieur minder lang duren (wanneer dit samen met A/C wordt gebruikt) en kunnen ongewenste geuren van buiten verminderd worden.

N.B.:  Luchtrecirculatie kan worden uitgeschakeld (of de inschakeling ervan kan geblokkeerd worden) in alle luchtstroomstanden behalve MAX airco, om te voorkomen dat de ruiten beslaan. Recirculatie kan ook worden in- en uitgeschakeld in diverse combinaties van luchtverdeling bij warm weer, om efficiënter te koelen.

AUTO

Druk hierop om de automatische werking in te schakelen en stel daarna de gewenste temperatuur in via de temperatuurregeling. Het systeem past de ventilatorsnelheid, luchtverdeling en werking van de airconditioning aan en buitenlucht of luchtrecirculatie om de auto te verwarmen of af te koelen om de gewenste temperatuur te behouden.

N.B.:  U kunt de stand voor dubbele zones ook uitschakelen door de knop langer dan twee seconden in te drukken.

Aan/uit

Druk hierop om het systeem in of uit te schakelen. Wanneer het systeem uitgeschakeld is, kan er geen buitenlucht in de auto komen.

Verwarmde achterruit

Druk hierop om de verwarmde achterruit in of uit te schakelen.

Max. ontdooien

Druk hierop om ontdooien in te schakelen. De instellingen aan de linker- en rechterzijde worden op HOOG gezet, door de luchtroosters van de voorruit stroomt lucht en de ventilator wordt op de hoogste snelheid gezet. U kunt deze instelling ook gebruiken om de voorruit te ontwasemen of van een dun laagje ijs te ontdoen. De verwarmde achterruit wordt ook ingeschakeld wanneer u maximaal ontdooien selecteert.

N.B.:  Om te voorkomen dat de ruiten beslaan, kunt u luchtrecirculatie niet selecteren als maximaal ontdooien is ingeschakeld.

Temperatuurregeling links

Stelt de temperatuurinstelling aan de linkerzijde in.

N.B.:  Met deze regeling past u ook de temperatuur aan de rechterzijde aan wanneer u de stand voor dubbele zones uitschakelt.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische klimaatregeling - Auto's zonder: Voorruitverwarming

      Stoelverwarming. Ontdooien. Snelheidsregeling ventilator. A/C. Temperatuurregeling rechts. Stoelen met klimaatregeling. MAX airco. Luchtrecirculatie. AUTOMATISCH. Aan/uit. Verwarmde achterruit. MAX ontdooien. Temperatuurregeling links.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Tips voor de klimaatregeling in het interieur

    Algemene tips N.B.:  Wanneer de luchtrecirculatiestand langdurig wordt ingeschakeld, kunnen de ruiten beslaan. N.B.:  Rijd niet met het systeem uitgeschakeld of met voortdurend ingeschakelde luchtrecirculatie om ophoping van vocht in de auto te voorkomen.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Informatie op het head-up display

    Als de head-up display is ingeschakeld, geeft deze de volgende informatie weer: De snelheid van uw auto. De informatie van de snelheidsregelaar/- begrenzer. De aanwijzingen van het navigatiesysteem (volgens uitvoering). Raadpleeg voor meer informatie over het navigatiesysteem de rubriek "Audio en telematica".