Instructieboekje, auto handleidingen

Beveiligingssysteem bagageruimte

Om de bagage in de bagageruimte tegen diefstal te beschermen kan het beveiligingssysteem van de bagageruimte worden ingeschakeld.

1. Uitsluitend bij neerklapbare achterstoelen: Zet de hendels van het beveiligingssysteem van de bagageruimte in de vergrendelstand.

Openen, sluiten en vergrendelen van de portieren en de achterklep

2. Schakel de hoofdschakelaar in het dashboardkastje uit om het openingssysteem van de achterklep uit te schakelen.

  1. Aan
  2. Uit

Wanneer de hoofdschakelaar uit is, kan de achterklep niet worden geopend, zelfs niet met de afstandsbediening of de instapfunctie.

Openen, sluiten en vergrendelen van de portieren en de achterklep

■ Bagageruimteverlichting (indien aanwezig) De bagageruimteverlichting gaat branden als de achterklep wordt geopend.

■ Functie die voorkomt dat de achterklep wordt vergrendeld terwijl de elektronische sleutel zich in de bagageruimte bevindt

  • Er klinkt een geluidssignaal als de achterklep wordt gesloten terwijl alle portieren zijn vergrendeld en de elektronische sleutel zich in de bagageruimte bevindt.

    In dat geval kan de achterklep worden geopend door op de schakelaar van de achterklep te drukken.

  • Als de elektronische reservesleutel zich in de bagageruimte bevindt en alle portieren zijn vergrendeld, kan de beveiligingsfunctie tegen het insluiten van de sleutel worden geactiveerd, zodat de achterklep kan worden geopend. Neem alle elektronische sleutels mee als u de auto achterlaat om diefstal te voorkomen.
  • Als de elektronische sleutel zich in de bagageruimte bevindt en alle portieren zijn vergrendeld, wordt de sleutel mogelijk niet gesignaleerd afhankelijk van de locatie van de sleutel en de aanwezige radiogolven. In dit geval kan de beveiliging sleutel insluiten niet worden geactiveerd, zodat de portieren zullen worden vergrendeld als de achterklep wordt gesloten. Zorg ervoor dat de sleutel zich niet in de auto bevindt als u de achterklep sluit.
  • De beveiliging sleutel insluiten kan niet worden geactiveerd als een van de portieren ontgrendeld is. Open in dit geval de achterklep met het openingssysteem van de achterklep.

■ Gebruik van de mechanische sleutel De achterklep kan ook worden geopend met de mechanische sleutel.

■Wanneer het Smart entry-systeem met startknop of de afstandsbediening niet goed werkt Gebruik de mechanische sleutel om de achterklep te ontgrendelen.

Vervang de sleutelbatterij door een nieuw exemplaar als deze ontladen raakt.

■Wanneer u een sleutel achterlaat bij een parkeerwachter

■ Persoonlijke voorkeursinstellingen De ontgrendelfunctie voor de achterklep kan worden gewijzigd. (Systemen met mogelijkheden voor persoonlijke voorkeursinstellingen)

WAARSCHUWING Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Het niet in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen kan ernstig letsel tot gevolg hebben.

Voordat u gaat rijden

  • Zorg ervoor dat de achterklep volledig gesloten is. Als de achterklep niet volledig is gesloten, kan deze tijdens het rijden onverwacht opengaan, nabij gelegen objecten raken en kunnen er voorwerpen of bagage uit de bagageruimte vallen, waardoor een ongeval kan ontstaan.
  • Laat kinderen niet in de bagageruimte spelen.

    Als een kind per ongeluk in de bagageruimte opgesloten wordt, kan het ernstig letsel oplopen als gevolg van blootstelling aan hoge temperaturen of stikken.

  • Laat nooit kinderen de achterklep openen of sluiten.

    Anders wordt de achterklep mogelijk onbedoeld geopend en kan een hand, het hoofd of de nek van een kind bekneld raken bij het sluiten van de achterklep.

Belangrijke punten tijdens het rijden Sta nooit toe dat personen in de bagageruimte meerijden. In het geval van plotseling remmen of een aanrijding kunnen ze ernstig letsel oplopen.

 

WAARSCHUWING

■ Gebruik van de bagageruimte Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Het niet in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen kan ertoe leiden dat lichaamsdelen bekneld raken, met ernstig letsel tot gevolg.

  • Verwijder sneeuw en ijs en dergelijke van de achterklep voordat u deze opent. Als u dat niet doet, kan de achterklep na het openen plotseling weer dichtvallen.
  • Controleer de omgeving om er zeker van te zijn dat u de achterklep veilig kunt openen en sluiten.
  • Als zich personen in de buurt bevinden, zorg er dan voor dat deze niet in gevaar worden gebracht en laat ze weten dat de achterklep geopend of gesloten gaat worden.
  • Wees extra voorzichtig wanneer u de achterklep opent of sluit wanneer er veel wind staat, aangezien sterke wind ervoor kan zorgen dat de achterklep plotseling beweegt.
  • Wanneer de achterklep niet volledig wordt geopend, kan deze plotseling dichtvallen.

    Wanneer de auto op een helling staat is het moeilijker om de achterklep te openen of te sluiten dan wanneer de auto vlak staat. Let er dus op dat de achterklep niet onverwachts vanzelf open gaat of wordt gesloten. Zorg ervoor dat de achterklep volledig geopend is voordat u de bagageruimte gebruikt.

Openen, sluiten en vergrendelen van de portieren en de achterklep

  • Let bij het sluiten van de achterklep extra goed op dat er geen vingers of andere zaken bekneld raken.
  • Druk bij het sluiten van de achterklep licht op de buitenzijde. Als gebruik wordt gemaakt van de handgreep in de achterklep om de achterklep helemaal te sluiten, kunnen handen of armen bekneld raken.

Openen, sluiten en vergrendelen van de portieren en de achterklep

  • Bevestig geen andere accessoires dan originele Lexus-accessoires aan de achterklep.

    Door het extra gewicht op de achterklep kan de achterklep, nadat deze is geopend, plotseling weer dichtvallen.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > De achterklep van binnenuit openen

    Druk op de ontgrendelschakelaar. De achterklep van buitenaf openen

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Smart entry-systeem met startknop

    De volgende handelingen kunnen worden uitgevoerd als u de elektronische sleutel (inclusief sleutelkaart) bij u hebt, bijvoorbeeld in uw zak. De bestuurder moet de elektronische sleutel altijd bij zich hebben. Vergrendelen en ontgrendelen van de portieren (auto's met instapfunctie) Openen van de achterklep (auto's met instapfunctie) Inschakelen van het hybridesysteem

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Beschrijving zekering /relaiskast

    Aan de binnenzijde van de deksels vindt u een label met daarop de naam van de zekeringen en relais en de capaciteit.