Instructieboekje, auto handleidingen

Brandstofpeilmeter

N.B.:  De brandstofmeter kan licht afwijken wanneer uw auto op een helling rijdt.

Zet het contact aan. De brandstofmeter geeft aan hoe veel brandstof er ongeveer in de brandstoftank resteert. De pijl naast het brandstofpompsymbool geeft aan, aan welke zijde van uw auto zich de brandstofvulklep bevindt.

De naald moet naar de F gaan wanneer u tankt. Als de naald naar E wijst nadat u hebt getankt, heeft uw voertuig binnenkort onderhoud nodig.

Na het tanken kan de naaldpositie wat variëren:
  • Het kan even duren voordat de naald de F bereikt nadat u het tankstation hebt verlaten. Dit is normaal, en hangt af van de helling van het terrein van het tankstation.
  • De getankte hoeveelheid brandstof is iets groter of kleiner dan de brandstofmeter aangeeft. Dit is normaal, en hangt af van de helling van het terrein van het tankstation.
  • Als het vulpistool van de brandstofpomp stopt voordat de tank vol is, probeert u een ander vulpistool.
Melding laag brandstofpeil

Wanneer de naald van de brandstofmeter op 1/16de staat, krijgt u een melding Laag brandstofpeil.

Variaties:  

Rijstijl (condities brandstofverbruik)  Positie brandstofmeter  Afstand-tot-leeg 
Rijden op de snelweg  1/16th  56 km tot 129 km 
Zware condities (aanhanger trekken, langdurig stationair draaien)  1/16th  56 km 

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Informatiedisplay

    Kilometerteller Aangebracht aan de onderzijde van de informatiedisplay. Registreert de totale afstand die de auto heeft afgelegd.Kompas Toont de richting waarin de auto rijdt. 

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Meters - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Verklikkerlampjes ingeschakelde functies

    De volgende verklikkerlampjes op het instrumentenpaneel en/of op het display van het instrumentenpaneel geven aan dat de desbetreffende functie is ingeschakeld. Controlelampje Status Oorzaak Acties / Opmerkingen Richtingaanwijzer links knippert, met geluidssignaal. Als u de lichtschakelaar omlaag beweegt.   Richtingaanwijzer rechts knippert, met geluidssignaal. Als u de lichtschakelaar omhoog beweegt.   Parkeerlichten permanent. De lichtschakelaar staat in de stand "Parkeerlichten".   Dimlicht permanent. De lichtschakelaar staat in de stand "Dimlicht".   Grootlicht permanent. Als u de lichtschakelaar naar u toe trekt. Trek aan de lichtschakelaar om terug te schakelen naar dimlicht. Mistlampen vóór permanent. De mistlampen vóór zijn ingeschakeld met de ring van de lichtschakelaar. Draai de ring van de lichtschakelaar twee standen naar achteren om de mistlampen vóór uit te schakelen. Mistachterlichten permanent. De mistachterlichten zijn ingeschakeld. Draai de ring naar achteren om de mistachterlichten uit te schakelen.