Instructieboekje, auto handleidingen

Ergonomisch geheugen

De rijpositie die uw voorkeur heeft (de positie van de bestuurdersstoel, het stuur en de buitenspiegels), kan met een druk op de knop in het geheugen worden opgeslagen en weer worden opgeroepen.

Er kunnen drie verschillende posities worden opgeslagen in het geheugen.

■ Procedure voor opslaan

1. Controleer of de selectiehendel in stand P staat.

2. Zet het contact AAN.

3. Zet de bestuurdersstoel, het stuurwiel en de buitenspiegels in de gewenste positie.

4. Druk, terwijl u de toets SET ingedrukt houdt of binnen 3 seconden nadat de toets SET is ingedrukt, op toets 1, 2 of 3 tot de zoemer klinkt.

Als er onder de gekozen toets al een instelling was opgeslagen, zal deze worden overschreven.

Verstellen van de stoelen

■ Procedure voor oproepen

1. Controleer of de selectiehendel in stand P staat.

2. Zet het contact AAN.

3. Houd een van de toetsen van de rijpositie die u wilt oproepen ingedrukt totdat de zoemer klinkt.

Verstellen van de stoelen

■ Het oproepen van de stoelpositie halverwege onderbreken Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Druk op de toets SET.
  • Druk op toets 1, 2 of 3.
  • Bedien een van de schakelaars van de stoelverstelling (schakelt alleen het oproepen van de stoelpositie uit).
  • Bedien de schakelaar van de stuurverstelling (schakelt alleen het oproepen van de stuurwielpositie uit).

■ Stoelposities die in het geheugen kunnen worden opgeslagen Andere ingestelde posities dan de ingestelde positie met de schakelaar van de lendensteunverstelling kunnen in het geheugen worden opgeslagen.

■ Bedienen van het ergonomische geheugen nadat het contact UIT is gezet De opgeslagen posities kunnen gedurende 180 seconden na het openen van het bestuurdersportier nog worden geactiveerd en nog eens 60 seconden na het sluiten van het portier. De opgeslagen stand van het stuurwiel kan worden geactiveerd door op de startknop te drukken.

■ Het ergonomisch geheugen op de juiste wijze gebruiken Als de stoel al in de verst mogelijke stand staat en de stoel wordt in dezelfde richting bewogen, dan wijkt de opgeslagen positie mogelijk iets af wanneer deze wordt opgeroepen.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Power Easy Access-systeem

    De stoel en het stuurwiel worden automatisch versteld zodat de bestuurder gemakkelijk in en uit de auto kan stappen. Als de volgende handelingen zijn uitgevoerd, worden de bestuurdersstoel en het stuurwiel automatisch versteld zodat de bestuurder gemakkelijk in of uit de auto kan stappen. De selectiehendel is in stand P gezet. Het contact is UIT gezet. De veiligheidsgordel van de bestuurders is losgemaakt.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Geheugenoproepfunctie

    In elke elektronische sleutel (inclusief sleutelkaart) kan de door u gewenste rijpositie worden opgeslagen, zodat die kan worden opgeroepen. ■ Procedure voor registreren Sla uw favoriete rijpositie op onder toets 1, 2 of 3 en voer daarna de onderstaande handelingen uit: Draag alleen de sleutel bij u die u wilt registreren en sluit het bestuurdersportier.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Geheugenfunctie

    WAARSCHUWINGVoordat u het stoelgeheugen inschakelt, moet u zorgen dat het gebied direct rond de stoel vrij is van hindernissen en dat alle inzittenden zich uit de buurt van bewegende onderdelen bevinden. Gebruik de geheugenfunctie niet tijdens het rijden.