Instructieboekje, auto handleidingen

Functies die zijn opgenomen in het LDA-systeem

Werking Lane Departure Alert

Wanneer het systeem vaststelt dat de auto de rijstrook dreigt te verlaten, wordt een waarschuwing weergegeven op het multi-informatiedisplay en klinkt de waarschuwingszoemer of trilt het stuurwiel om de bestuurder te waarschuwen.

Wanneer de waarschuwingszoemer klinkt of het stuurwiel trilt, controleer dan de situatie op de weg en stuur de auto voorzichtig terug naar het midden van de rijstrook.

Gebruik van de ondersteunende systemen

Stuurregelingsfunctie

Wanneer het systeem vaststelt dat de auto de rijstrook dreigt te verlaten, helpt het voor zover nodig om de auto in de rijstrook te houden door kortstondig het stuurwiel licht te bedienen.

Behalve voor Israël: Als het systeem signaleert dat het stuurwiel een bepaalde periode niet bediend is of dat het stuurwiel niet stevig wordt vastgehouden, wordt een waarschuwing weergegeven op het multiinformatiedisplay en wordt de functie tijdelijk uitgeschakeld.

Voor Israël: Als het systeem signaleert dat het stuurwiel een bepaalde periode niet bediend is of dat het stuurwiel niet stevig wordt vastgehouden, wordt een waarschuwing weergegeven op het multi-informatiedisplay en klinkt de waarschuwingszoemer.

Gebruik van de ondersteunende systemen

Waarschuwing voor slingeren

Wanneer de auto slingert of meerdere malen de rijstrook dreigt te verlaten, klinkt de waarschuwingszoemer en wordt een melding weergegeven op het multi-informatiedisplay om de bestuurder te waarschuwen.

Gebruik van de ondersteunende systemen

WAARSCHUWING

■ Voordat u het LDA-systeem gebruikt Vertrouw niet uitsluitend op het LDA-systeem. Het LDA-systeem is geen systeem dat de auto automatisch bestuurt of de hoeveelheid aandacht die moet worden besteed aan het gebied vóór de auto beperkt. De bestuurder dient altijd volledige verantwoordelijkheid te nemen voor een veilig rijgedrag door de omgeving steeds goed in de gaten te houden en het stuurwiel te bedienen om de rijrichting van de auto te corrigeren.

De bestuurder moet ook zorgen voor voldoende pauzes als hij moe is, bijvoorbeeld als hij langere tijd heeft gereden.

Als u niet op de juiste manier rijdt en niet goed oplet, kunt u een ongeval veroorzaken, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

■ Onbedoelde werking van het LDA-systeem voorkomen Als u het LDA-systeem niet gebruikt, zet het systeem dan uit met de toets LDA.

■ Situaties die niet geschikt zijn voor gebruik van het LDA-systeem Gebruik het LDA-systeem niet in de volgende situaties.

Het systeem werkt mogelijk niet goed, hetgeen kan leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

  • Er is/zijn een reservewiel, sneeuwkettingen, enz. gemonteerd.
  • Als de banden erg versleten zijn of als de bandenspanning te laag is.
  • Er worden banden gebruikt met verschillende structuren of profielen of van verschillende fabrikanten of merken.
  • Er bevinden zich naast de weg objecten die onterecht kunnen worden aangezien voor witte (gele) lijnen (vangrails, stoepranden, reflecterende palen, enz.).
  • Er wordt gereden op een met sneeuw bedekte weg.
  • Witte (gele) lijnen zijn moeilijk te zien door regen, sneeuw, mist, stof, enz.
  • Vanwege wegwerkzaamheden bevinden zich asfaltreparatiemarkeringen, witte (gele) lijnmarkeringen enz. op de weg.
  • Er wordt gereden in een tijdelijke rijstrook of een smalle rijstrook door wegwerkzaamheden.
  • Er wordt gereden op een wegdek dat glad is door regenachtig weer, sneeuwval, vorst, enz.
  • Er wordt gereden op andere wegen dan autowegen en snelwegen.
  • Er wordt gereden in een gebied met wegwerkzaamheden.
  • Bij het rijden met een aanhangwagen of tijdens het slepen in een noodgeval

Voorkomen van storingen in het LDA-systeem en onbedoeld uitgevoerde handelingen

  • Breng geen wijzigingen aan de koplampen aan en plak geen stickers op het lampglas.
  • Breng geen wijzigingen aan de wielophanging enzovoort aan. Als onderdelen van de wielophanging moeten worden vervangen, neem dan contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
  • Monteer of plaats geen voorwerpen op de motorkap of de grille. Monteer ook geen accessoires aan de voorzijde van de auto (bullbars, enz.).
  • Als de voorruit moet worden gerepareerd, neem dan contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Overzicht van functies

    Als wordt gereden op autowegen en snelwegen met witte (gele) lijnen waarschuwt deze functie de bestuurder als de auto de rijstrook dreigt te verlaten en helpt hij om de auto in de rijstrook te houden door het stuurwiel te bedienen.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Inschakelen van het LDA-systeem

    Druk op de toets LDA om het LDA-systeem in te schakelen. Het controlelampje LDA gaat branden en er wordt een melding weergegeven op het multi-informatiedisplay. Druk nogmaals op de toets LDA om het LDA-systeem uit te schakelen.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Een kinderzitje (CRS) installeren

    WAARSCHUWING Doe altijd het volgende voordat u een kinderzitje installeert: Lees en volg de instructies van de fabrikant van het kinderzitje. Het niet naleven van alle WAARSCHUWING en en instructies kan het risico op ERNSTIG of DODELIJK LETSEL verhogen in geval van een ongeval.