Instructieboekje, auto handleidingen

Gebruik van een USB-geheugen

Door een USB-geheugen aan te sluiten, kunt u genieten van muziek uit de luidsprekers van de auto.

Selecteer USB1 of USB2 op het scherm "Bron".

USB-hoofdscherm

Wanneer u op de toets MEDIA drukt, wordt vanuit een willekeurig scherm van de geselecteerde bron het USB-hoofdscherm weergegeven.

USB-audio

Beweeg de bedieningsknop naar rechts en selecteer "Muziek afspelen" terwijl het USB-videoscherm wordt weergegeven. Vervolgens schakelt het systeem over naar de USB-audiomodus.

■ Menuscherm

■ Selecteren van een bestand Druk op de toets < of >, draai de knop TUNE-SCROLL om het nummer van het gewenste bestand te selecteren.

Houd de toets < of > ingedrukt om vooruit of terug te spoelen.

■ Selecteren van een afspeelmodus

1. Beweeg de bedieningsknop naar rechts en selecteer "Bladeren".

2. Selecteer de gewenste afspeelfunctie en selecteer vervolgens een bestand waarmee u de geselecteerde afspeelmodus wilt beginnen.

■ De huidige lijst weergeven Beweeg de bedieningsknop naar rechts en selecteer "Huidige lijst".

USB-video

Beweeg de bedieningsknop naar rechts en selecteer "Play video" (Video afspelen) terwijl het USB-audioscherm wordt weergegeven. Vervolgens schakelt het systeem over naar de USB-videomodus.

Deze functie kan niet worden gebruikt terwijl USB-foto of MirrorLink in gebruik is.

■ Menuscherm

■ Selecteren van een bestand Druk op de toets < of >, draai de knop TUNE-SCROLL om het nummer van het gewenste bestand te selecteren.

Houd de toets < of > ingedrukt om vooruit of terug te spoelen.

■ Selecteren van een map

1. Beweeg de bedieningsknop naar rechts en selecteer "Bladeren".

2. Selecteer de gewenste map en selecteer vervolgens een bestand waarmee u de geselecteerde map wilt beginnen.

■ De huidige lijst weergeven Beweeg de bedieningsknop naar rechts en selecteer "Huidige lijst".

■ Functies USB-geheugen

  • Afhankelijk van het type USB-geheugen dat op het systeem is aangesloten, kan het apparaat zelf mogelijk niet worden bediend en zijn bepaalde functies mogelijk niet beschikbaar. Als het apparaat niet kan worden bediend of als een functie niet beschikbaar is vanwege een storing (in tegenstelling tot een systeemspecificatie), kan het helpen om het apparaat even los te koppelen en weer aan te sluiten.
  • Formatteer het apparaat als het USB-geheugen nog steeds niet werkt nadat het apparaat is losgekoppeld en weer is aangesloten.

■ Foutmeldingen USB-geheugen Als een van de volgende foutmeldingen op het scherm verschijnt, raadpleeg dan de volgende tabel en onderneem de bijpassende acties. Als het probleem niet is verholpen, breng de auto dan naar een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Melding Oorzaak/correctieprocedures
"Verbindingsfout. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor instructies over het opnieuw aansluiten van het USB-apparaat." Dit geeft aan dat er een probleem is met het USB-geheugen of de aansluiting ervan.
"Er zijn geen bestanden beschikbaar om af te spelen. Zet compatibele bestanden op uw USB-apparaat." Dit geeft aan dat er geen MP3/WMA/AAC-bestanden in het USB-geheugen staan.
"No video files found." (geen videobestanden gevonden) Dit geeft aan dat er geen videobestanden op het USB-geheugen staan.

■ USB-geheugen

● Compatibele apparaten
USB-geheugens die kunnen worden gebruikt voor de weergave van MP3-, WMA-en AAC-bestanden (audiomodus) of MP4-, WMV- en AVI-bestanden (videomodus).

● Compatibele apparaatformaten
Het volgende apparaatformaat kan worden gebruikt:

  • USB-communicatieformaat: USB2.0 FS (480 Mbps)
  • Bestandsformaat: FAT16/32 (Windows)
  • Klasse: massaopslag
    MP3-, WMA- en AAC-bestanden die in een ander formaat geschreven zijn, kunnen mogelijk niet op de juiste manier worden afgespeeld, en de bestandsnamen en mapnamen kunnen mogelijk niet correct worden weergegeven.

Onderwerpen waarop de standaarden en beperkingen betrekking hebben zijn als volgt:

  • Maximale mapstructuur: 8 niveaus
  • Maximaal aantal mappen in een apparaat: 3.000 (inclusief de root)
  • Maximaal aantal bestanden in een apparaat: 9.999
  • Maximaal aantal bestanden per map: 255

● MP3-, WMA- en AAC-bestanden
MP3 (MPEG Audio LAYER 3) is een standaard audiocompressieformaat.

Met deze MP3-techniek kunnen bestanden worden gecomprimeerd tot ongeveer 1/10 van hun oorspronkelijke grootte.

WMA (Windows Media Audio) is een audiocompressieformaat van Microsoft. Audiobestanden die met deze techniek worden gecomprimeerd, zijn kleiner dan bestanden van het MP3-formaat.

AAC is een afkorting van Advanced Audio Coding en verwijst naar een gestandaardiseerde audiocompressietechniek die wordt toegepast bij PEG2 en MPEG4.

De compatibiliteit van MP3-, WMA- en AAC-bestanden en media/formaten is beperkt.

● Compatibiliteit MP3-bestanden

  • Compatibele standaarden
    MP3 (MPEG1 AUDIO LAYERIII, MPEG2 AUDIO LAYERIII)
  • Compatibele samplingfrequenties
    MPEG1 AUDIO LAYERIII: 32, 44,1, 48 (kHz)
    MPEG2 AUDIO LAYERIII: 16, 22,05, 24 (kHz)
  • Compatibele bitrates (compatibel met VBR)
    MPEG1 AUDIO LAYERIII: 32-320 (kbps)
    MPEG2 AUDIO LAYERIII: 8 - 160 (kbps)
  • Compatibele weergavemogelijkheden: stereo, meerkanaalsstereo, tweekanaalsweergave en monoweergave

● Compatibiliteit WMA-bestanden

  • Compatibele standaarden
    WMA versie 7, 8, 9 (alleen compatibel met Windows Media Audio-standaard)
  • Compatibele samplingfrequenties
    32, 44,1, 48 (kHz)
  • Compatibele bitrates (alleen compatibel met 2-kanaalsweergave)
    Versie 7, 8: CBR 48 - 192 (kbps)
    Versie 9: CBR 48 - 320 (kbps)

● Compatibiliteit AAC-bestanden

  • Compatibele standaarden
    MPEG4/AAC-LC
  • Compatibele samplingfrequenties
    11,025/12/16/22,05/24/32/44,1/48 (kHz)
  • Compatibele bitrates
    16 - 320 (kbps)
  • Compatibele weergavemogelijkheden: 1 ch en 2 ch

● MP4-, WMV- en AVI-bestanden
De volgende resoluties kunnen worden gebruikt:
128x96, 160x120, 176x144 (QCIF), 320x240 (QVGA), 352x240 (SIF),
352x288 (CIF), 640x480 (VGA), 720x480 (NTSC), 720x576 (PAL)

● Bestandsnamen
De enige soort bestanden die kunnen worden herkend als MP3/WMA/AAC en die kunnen worden afgespeeld, zijn bestanden met de extensie .mp3, .wma of .m4a.

● ID3-, WMA- en AAC-tags
ID3-tags kunnen worden toegevoegd aan MP3-bestanden, waardoor het mogelijk wordt de naam van het muziekstuk, de naam van de artiest, enz. op te nemen.

Het systeem is compatibel met ID3 versie 1.0, 1.1, en versie 2.2, 2.3 ID3-tags. (Het aantal karakters is gebaseerd op ID3-versie 1.0 en 1.1.)
WMA-tags kunnen worden toegevoegd aan WMA-bestanden, waardoor het mogelijk wordt de titel van het muziekstuk en de naam van de artiest op te nemen op dezelfde manier als met de ID3-tags.

AAC-tags kunnen worden toegevoegd aan AAC-bestanden, waardoor het mogelijk wordt de titel van het muziekstuk en de naam van de artiest op te nemen op dezelfde manier als bij de ID3-tags.

● Afspelen van MP3-, WMA- en AAC-bestanden

  • Als een apparaat met MP3-, WMA- of AAC-bestanden wordt aangesloten, worden alle bestanden in het USB-geheugen gecontroleerd. Als deze controle voltooid is, wordt het eerste MP3-, WMA of AAC-bestand afgespeeld. Om de bestandscontrole niet langer te laten duren dan nodig is, adviseren wij u geen andere bestanden dan MP3-, WMA- of AAC-bestanden in het USB-geheugen op te nemen en geen onnodige mappen te creëren.
  • Als een USB-geheugen is aangesloten en de audiobron is gewijzigd naar afspeelmodus voor USB, zal het USB-geheugen beginnen met het afspelen van het eerste bestand in de eerste map. Als hetzelfde apparaat wordt verwijderd en weer aangesloten (en de inhoud ervan niet is veranderd), zal het USB-geheugen het afspelen hervatten vanaf het punt waar de speler is geëindigd.

● Extensies
Als de bestandsextensies .mp3, .wma en .m4a worden gebruikt voor andere bestanden dan MP3-, WMA- en AAC-bestanden, zullen deze bestanden worden overgeslagen (en niet worden afgespeeld).

● Afspelen

  • Om MP3-bestanden met constante geluidskwaliteit af te spelen, adviseren wij de opnames te maken met een vaste bitrate van ten minste 128 kbps en een samplingfrequentie van 44,1 kHz.
  • Er is een groot aanbod aan gratis software voor het maken van MP3-, WMA- en AAC-bestanden op de markt en afhankelijk van de kwaliteit van deze software kunnen een slechte geluidsweergave of storingen bij het begin van de weergave het resultaat zijn. In sommige gevallen kan afspelen zelfs helemaal niet mogelijk zijn.
  • Microsoft, Windows en Windows Media zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de VS en andere landen.
OPMERKING

■ Voorkomen van schade aan het USB-geheugen en de aansluitingen

  • Afhankelijk van de vorm en het formaat van het USB-geheugen dat op het systeem is aangesloten, is het mogelijk dat het consolevak niet goed gesloten kan worden. Probeer in dat geval het consolevak niet met kracht te sluiten; het USB-geheugen of de aansluiting kunnen dan beschadigd raken.
  • Laat het USB-geheugen niet in de auto achter. De temperatuur in de auto kan hoog oplopen.
  • Druk niet op het USB-geheugen en oefen geen onnodige druk hierop uit terwijl het apparaat is aangesloten.
  • Steek geen vreemde voorwerpen in de aansluiting.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Afspelen van bestanden op een iPod

    Door een iPod aan te sluiten, kunt u genieten van muziek uit de luidsprekers van de auto. Druk op de toets MEDIA of selecteer "iPod" op het scherm "Bron".

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Gebruik van de AUX-aansluiting

    Sluit, om de AUX-aansluiting te gebruiken, een draagbare speler aan en druk op de toets MEDIA of selecteer AUX of A/V op het scherm "Bron". Hoofdscherm

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Scherm voor audio-instellingen