Instructieboekje, auto handleidingen

Geheugenfunctie

WAARSCHUWING

Voordat u het stoelgeheugen inschakelt, moet u zorgen dat het gebied direct rond de stoel vrij is van hindernissen en dat alle inzittenden zich uit de buurt van bewegende onderdelen bevinden.

Gebruik de geheugenfunctie niet tijdens het rijden.

Deze functie roept de positie van de bestuurdersstoel, elektrisch bediende spiegels en elektrische stuurkolom automatisch op. De bediening van de geheugenfunctie bevindt zich in het bestuurdersportier.

Geheugenfunctie

Een vooraf ingestelde positie opslaan
  • Zet het contact aan.
  • Zet de stoel, de buitenspiegels en de stuurkolom in de gewenste positie.
  • Houd de gewenste voorkeuzetoets ingedrukt tot u een piep hoort.
U kunt maximaal drie vooraf ingestelde geheugenposities opslaan. U kunt één vooraf ingestelde geheugenpositie tegelijk opslaan.

Een vooraf ingestelde positie oproepen

Druk kort op de voorkeuzetoets voor uw gewenste rijpositie. De stoel, de buitenspiegels en de stuurkolom gaan naar de opgeslagen positie voor die voorkeuze.

N.B.:  U kunt een vooraf ingestelde geheugenpositie alleen oproepen wanneer het contact uit staat of wanneer de transmissie in de parkeerstand (P) of in neutraal (N) staat (en de auto niet rijdt) als het contact aan staat.

U kunt een vooraf ingestelde geheugenpositie oproepen door op de ontgrendeltoets op uw afstandsbediening of sleutel voor intelligente toegang te drukken als deze gekoppeld is aan een vooraf ingestelde positie.

Een vooraf ingestelde positie koppelen aan uw afstandsbediening of sleutel voor intelligente toegang

Uw auto kan de vooraf ingestelde geheugenposities opslaan voor maximaal drie afstandsbedieningen of sleutels voor intelligente toegang
  1. Zorg dat het contact aan staat en verplaats de geheugenposities naar de gewenste posities.
  1. Houd de gewenste voorkeuzetoets ongeveer vijf seconden ingedrukt. Na ongeveer twee seconden klinkt er een signaal. Blijf de toets ingedrukt houden totdat u een tweede signaal hoort.
  1. Druk binnen drie seconden op de vergrendeltoets op de afstandsbediening die u wilt koppelen.
Volg dezelfde procedure om een afstandsbediening te ontkoppelen - maar druk in stap 3 op de ontgrendeltoets op de afstandsbediening.

N.B.:  Als u tijdens het oproepen in het geheugen op een toets drukt om een actieve geheugenfunctie af te stellen - elektrisch verstelbare stoel of optionele stuurkolomschakelaar of een willekeurige geheugentoets - dan wordt de handeling geannuleerd.

De opgeroepen beweging van de stoel zal ook stoppen als u met de auto rijdt.

N.B.:  Als er zich meer dan één gekoppelde afstandsbediening of sleutel voor intelligente toegang binnen het bereik bevindt, dan gaat de geheugenfunctie naar de instellingen van de sleutel die als eerste werd opgeslagen.

Functie 'Easy Entry' en 'Easy Exit'

Als u de functie voor Easy Entry en Easy Exit inschakelt, wordt de bestuurdersstoel automatisch tot vijf centimeter naar achter geschoven wanneer de transmissie in de parkeerstand (P) staat en u de sleutel verwijdert of het contact aanzet in een auto met sleutelloos startsysteem.

De bestuurdersstoel keert terug naar de vorige positie wanneer u de sleutel in het contact steekt of het contact aanzet bij een sleutelloos startsysteem.

U kunt de functie Easy Entry en Easy Exit uitschakelen via het informatiedisplay voor de bestuurder.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektrisch verstelbare stoelen - Auto's met: Active Motion stoelen

    WAARSCHUWINGStel de voorstoel of de rugleuning niet af wanneer uw auto in beweging is. Dit kan ertoe leiden dat de stoel plots beweegt, waardoor u de controle over uw auto verliest. Plaats geen lading of andere voorwerpen achter de rugleuning alvorens deze in de originele positie terug te brengen. 

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Achterbank

    N.B.:  Uw auto kan opgesplitste rugleuningen hebben die u individueel moet inklappen. N.B.:  Zorg dat de middelste veiligheidsgordel is losgemaakt voordat u de rugleuning inklapt.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Algemene informatie

    Condens in de voor- en achterlampen van de buitenverlichting Voor- en achterlampen van de buitenverlichting hebben ontluchtingsopeningen ten behoeve van normale wijzigingen in de luchtdruk.Condensvorming kan een natuurlijke bijkomstigheid van deze constructie zijn. Wanneer vochtige lucht via de ontluchtingsopeningen in de lampeenheid binnendringt, bestaat de mogelijkheid dat condensvorming optreedt wanneer de temperatuur laag is. Wanneer normale condensvorming optreedt, kan zich een licht waas aan de binnenzijde van de lens vormen. Dit fijne waas verdwijnt wanneer de lampen normaal in bedrijf zijn geleidelijk via de ontluchtingsopeningen. Onder droge weersomstandigheden kan dit oplossen 48 uur duren.