Instructieboekje, auto handleidingen

Informatie over brandstof

EU: Gebruik uitsluitend loodvrije benzine conform de Europese norm EN228.

Gebruik loodvrije benzine met een octaangetal van 95 RON (Research Octane Number) of hoger voor optimale prestaties van uw auto.

Behalve EU: Gebruik alleen loodvrije brandstof.

Gebruik loodvrije benzine met een octaangetal van 95 RON (Research Octane Number) of hoger voor optimale prestaties van uw auto.

Gebruik van benzine vermengd met ethanol in een benzinemotor Lexus staat het gebruik van benzine met een ethanolgehalte van 10% toe. Zorg dat het gebruikte benzine/ethanol-mengsel een research-octaangetal heeft dat overeenkomt met het bovenstaande.

Als de motor pingelt

  • Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
  • Het kan een enkele keer voorkomen dat u de motor licht hoort pingelen tijdens accelereren of bij het oprijden van een heuvel. Dit is normaal en is geen reden tot bezorgdheid.
OPMERKING

■ Opmerking over de brandstofkwaliteit

  • Gebruik de juiste brandstoffen. De motor zal beschadigd raken wanneer u de verkeerde brandstof gebruikt.
  • Gebruik geen loodhoudende benzine.

    Gebruik van loodhoudende benzine zal de werking van de driewegkatalysator blijvend aantasten, waardoor het emissieregelsysteem niet goed kan werken.

  • EU: Gebruik geen bio-ethanolbrandstof die wordt verkocht onder de naam E50 of E85, of brandstof met een hoog ethanolgehalte. Bij gebruik van deze brandstoffen wordt het brandstofsysteem beschadigd. Neem bij twijfel contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
  • Buiten EU: Gebruik geen bio-ethanolbrandstof die wordt verkocht onder de naam E50 of E85, of brandstof met een hoog ethanolgehalte. Uw auto is geschikt voor benzine met maximaal 10% ethanol. Bij het gebruik van brandstof met meer dan 10% ethanol (E10) wordt het brandstofsysteem van de auto beschadigd. Zorg ervoor dat u brandstof tankt met de juiste specificaties en de vereiste kwaliteit. Neem bij twijfel contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
  • Gebruik geen methanolhoudende benzine, zoals M15, M85 of M100. Door methanolhoudende benzine te gebruiken kan de motor beschadigd raken of kunnen er storingen in optreden.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Onderhoudsgegevens (brandstof, oliepeil, enz.)

    Afmetingen en gewichten *1: Ongeladen auto *2: Auto's met 255/35R18-banden *3: AVE30L-AEXEHW- en AVE30R-AEXEHW-uitvoeringen *4: AVE30L-AEXLHW- en AVE30R-AEXLHW-uitvoeringen De modelcode staat vermeld op het typeplaatje. *5: Auto's met trekhaakpakket

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Persoonlijke voorkeursinstellingen

    Systemen met mogelijkheden voor persoonlijke voorkeursinstellingen Uw auto is voorzien van verschillende elektronische functies die naargelang uw persoonlijke voorkeur kunnen worden ingesteld. De instellingen van deze functies kunnen worden gewijzigd met de bedieningstoetsen van het instrumentenpaneel, de Remote Touch, de bedieningsknop van het Lexus displayaudiosysteem of bij een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Storing

    Als er een storing optreedt, gaat bij het inschakelen van de achteruitversnelling dit verklikkerlampje op het Storing instrumentenpaneel branden en/of wordt er een bericht op het display weergegeven, in combinatie met een geluidssignaal (korte pieptoon).