Instructieboekje, auto handleidingen

Informatiedisplay links

Kilometerteller

Aangebracht onderin het informatiedisplay. Registreert de totale afstand die met uw auto is afgelegd.

Accumeter:

De meter van de hoogspanningsaccu biedt informatie over de Charge Fill (Oplaadstatus), Oplaadhulp en Recuperatie actief.

Charge Fill

Het ladingsniveau, oftewel de oplaadstatus, geeft de hoeveelheid energie aan die in de hoogspanningsaccu is opgeslagen als percentage van de totale energiecapaciteit. Het niveau stijgt of daalt naarmate de accu tijdens normaal gebruik oplaadt en ontlaadt.

Oplaadhulp

De pijlen omhoog en omlaag geven informatie over de energie die in en uit de hoogspanningsaccu stroomt. De pijl omhoog boven de accu geeft aan dat de accu wordt opgeladen, bijvoorbeeld door regeneratief remmen. De pijl omlaag onder de accu wijst erop dat de accu aan het ontladen is, om vermogen te leveren voor de aandrijving of voor autoaccessoires.

Recuperatie actief

Er verschijnt een ronde pijl in het midden van de accumeter wanneer energie wordt teruggewonnen door het regeneratieve remsysteem.

Deze functie kan worden in- of uitgeschakeld via de instellingen van het informatiedisplay.

Brandstofmeter:

N.B.:  De brandstofmeter kan licht afwijken wanneer uw auto op een helling rijdt.

Zet het contact aan. De brandstofmeter geeft aan hoe veel brandstof er ongeveer in de brandstoftank resteert. De pijl naast het brandstofpompsymbool geeft aan, aan welke zijde van uw auto zich de brandstofvulklep bevindt.

De naald moet naar de F gaan wanneer u tankt. Als de naald naar E wijst nadat u hebt getankt, heeft uw voertuig binnenkort onderhoud nodig.

Na het tanken kan de naaldpositie wat variëren:
  • Het kan even duren voordat de naald de F bereikt nadat u het tankstation hebt verlaten. Dit is normaal, en hangt af van de helling van het terrein van het tankstation.
  • De getankte hoeveelheid brandstof is iets groter of kleiner dan de brandstofmeter aangeeft. Dit is normaal, en hangt af van de helling van het terrein van het tankstation.
  • Als het vulpistool van de brandstofpomp stopt voordat de tank vol is, probeert u een ander vulpistool.
Melding laag brandstofpeil

Wanneer de naald van de brandstofmeter op 1/16de staat, krijgt u een melding Laag brandstofpeil.

Variaties: 

Rijstijl (condities brandstofverbruik)  Positie brandstofmeter  Afstand-tot-leeg 
Rijden op de snelweg  1/16th  56 km tot 129 km 
Zware condities (aanhanger trekken, langdurig stationair draaien)  1/16th  56 km 

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Meters - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Instellingen en personalisering van de auto

    Remcoachweergave:De remcoach verschijnt nadat uw auto tot stilstand is gekomen. De coach traint u om dusdanig te remmen dat een maximale hoeveelheid energie wordt teruggewonnen door het regeneratieve remsysteem. Het weergegeven percentage is een indicatie van hoe efficiënt het regeneratieve remmen verloopt, waarbij 100% de maximale hoeveelheid herwonnen energie vertegenwoordigt. Deze functie kan worden in- of uitgeschakeld via de instellingen van het informatiedisplay.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > ISOFIX kinderzitjes

    Stoelposities  Gewichtsgroepen  0  0+  1  Naar achteren gericht  Naar voren gericht  Naar achteren gericht  -13 kg 9-18 kg Passagiersstoel vooraan  Maatklasse  Niet uitgerust met ISOFIX  Stoeltype  Achterste zitplaats opzij, ISOFIX  Maatklasse  C, D, E1  A, B, B11  C, D1  Stoeltype  IL2  IL2, IUF3  IL2  Middelste zitplaats achterbank  Maatklasse  Niet uitgerust met ISOFIX  Stoeltype