Instructieboekje, auto handleidingen

Inrijden

Banden

Nieuwe banden hebben een inlooptijd van ongeveer 500 km. Gedurende deze periode kan de auto een andere rijkarakteristiek vertonen.

Remmen en koppeling

Vermijd indien mogelijk het intensief gebruik van de remmen en de koppeling gedurende de eerste 150 km in de stad en gedurende de eerste 1.500 km op snelwegen.

Motor

Rijd niet te snel gedurende de eerste 1.500 km. Varieer uw snelheid regelmatig en schakel tijdig op. Laat de motor niet zwoegen.

Auto's met dieselmotor

Tijdens de eerste 3.000 km kunt u een tikkend geluid horen als de auto vertraagt. Dit is normaal, en komt doordat de nieuwe dieselmotor wordt aangepast.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Tips voor het rijden

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Gereduceerd motorvermogen

    WAARSCHUWINGAls u met de auto blijft rijden wanneer de motor oververhit raakt, kan de motor zonder enige waarschuwing stoppen. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto. Wanneer de naald van de koelvloeistoftemperatuurmeter naar het bovenste gebied beweegt, is de motor oververhit.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Leeslampje

    (2): Het leeslampje en de interieurverlichting gaan branden wanneer een portier wordt geopend. De verlichting gaat na ongeveer 30 seconden uit. Het leeslampje en de interieurverlichting blijven gedurende ongeveer 30 seconden branden als de portieren worden ontgrendeld met een afstandsbediening of Smart Key en zolang de portieren niet worden geopend. Het leeslampje en de interieurverlichting blijven gedurende ongeveer 20 minuten branden als een portier wordt geopend terwijl het contact in stand ACC of LOCK/OFF staat. Het leeslampje en de interieurverlichting blijven echter continu branden als een portier wordt geopend terwijl het contact in stand ON staat. Het leeslampje en de interieurverlichting gaan direct uit als het contact in stand ON wordt gezet of alle portieren worden vergrendeld. Druk opnieuw op de toets DOOR (2) (maar houd hem niet ingedrukt) om de DOOR modus uit te schakelen.