Instructieboekje, auto handleidingen

Koppeling van spiegelstand aan achteruitrijden (indien aanwezig)

Wanneer L of R op de spiegelselectieschakelaar wordt ingedrukt, worden de buitenspiegels automatisch naar beneden gekanteld tijdens het achteruitrijden om meer zicht op de grond te bieden.

Als u deze functie wilt uitschakelen, selecteert u L noch R.

■ Afstellen van de spiegelhoek tijdens het achteruitrijden Stel de spiegelhoek naar wens af terwijl de selectiehendel in stand R staat.

De ingestelde hoek wordt opgeslagen en de spiegel kantelt automatisch naar de opgeslagen hoek wanneer de volgende keer de selectiehendel in stand R wordt gezet.

De opgeslagen positie voor omlaag kantelen van de spiegel is gekoppeld aan de normale stand (afgestelde hoek met de selectiehendel in een andere stand dan R).

Als daarom de normale stand wordt gewijzigd na het afstellen, wijzigt ook de kantelstand.

Wanneer de normale stand wordt gewijzigd, stel dan tijdens het achteruitrijden de hoek opnieuw af.

■ De spiegelhoek kan worden versteld wanneer Het contact in stand ACC of AAN staat.

■ Bij het losnemen en aansluiten van de accukabels De functie voor het automatisch in- en uitklappen van de buitenspiegels is standaard uitgeschakeld.

Druk nogmaals op de schakelaar om de functie in te schakelen.

■ Als de spiegels beslagen zijn De buitenspiegels kunnen worden ontwasemd met de spiegelverwarming. Door de achterruitverwarming in te schakelen wordt de buitenspiegelverwarming ingeschakeld.

■ Automatisch afstellen van de buitenspiegels (indien aanwezig) U kunt de gewenste stand van de spiegel in het geheugen opslaan en automatisch vanuit het ergonomisch geheugen oproepen.

■ Automatische antiverblindingsfunctie (indien aanwezig) Als de binnenspiegel met antiverblindingsstand in de automatische stand wordt gezet, reflecteren ook de buitenspiegels minder licht van achteropkomend verkeer.

■ Gebruik de automatische stand bij koud weer Wanneer de automatische stand wordt gebruikt bij koud weer, kan de deurspiegel bevriezen en wordt de spiegel mogelijk niet automatisch in- en uitgeklapt. Verwijder in dit geval sneeuw en ijs van de spiegel en bedien de spiegel vervolgens met de handmatige modus of beweeg de spiegel met de hand.

■ Persoonlijke voorkeursinstellingen Het automatisch in- en uitklappen van de buitenspiegels kan worden gewijzigd.

(Systemen met mogelijkheden voor persoonlijke voorkeursinstellingen)

WAARSCHUWING

■ Belangrijke punten tijdens het rijden Neem tijdens het rijden de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Als u dat niet doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en een ongeval veroorzaken, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

  • Verstel de spiegels niet tijdens het rijden.
  • Rijd niet met de auto als de spiegels zijn ingeklapt.
  • Beide buitenspiegels dienen in de normale stand te staan en goed te zijn ingesteld alvorens met de auto wordt gereden.

■Wanneer een spiegel wordt versteld Zorg ervoor dat uw hand niet bekneld raakt tussen de bewegende spiegel en het spiegelhuis om letsel en storingen te voorkomen.

■ Als de spiegelverwarming is ingeschakeld Raak het oppervlak van de spiegels niet aan, omdat dit heet kan worden en brandwonden kan veroorzaken.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Automatisch inklappen en uitklappen van de spiegels

    ■ Met de schakelaar Druk op de schakelaar om de buitenspiegels in te klappen. Druk nogmaals op de schakelaar om de buitenspiegels weer uit te klappen.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Openen en sluiten van de ruiten en het schuifdak

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Koplamphoogte afstellen - Auto's met: Automatische koplampafstelling

    Deze auto is uitgerust met een dynamisch automatisch systeem voor koplampafstelling. De koplampen hoeven niet extra te worden afgesteld. Koplamphoogte afstellen - Auto's met: Handmatige koplampafstelling Ga als volgt te werk om het niveau van de koplampen af te stellen: Druk knop in om te ontgrendelen. Draai de bediening op basis van de lading van uw auto om te voorkomen dat u andere weggebruikers verblindt wanneer de koplampen zijn ingeschakeld. N.B.:  Zet de bediening in de stand nul als uw auto onbeladen is.