Instructieboekje, auto handleidingen

Ruiten en ruitenwisserbladen reinigen

Chemische stoffen in de carwash en neerslag kunnen de voorruit en de ruitenwisserbladen vervuilen. Een vuile voorruit en vuile ruitenwissers zorgen ervoor dat de wissers van de voorruit niet goed werken. Houd de voorruit en de wisserbladen schoon zodat de ruitenwissers van de voorruit goed blijven werken.

Om de voorruit en de ruitenwisserbladen te reinigen:

  • Maak de voorruit schoon met een zachte glasreiniger. Voorkom bij het reinigen van de binnenkant van de voorruit dat er glasreiniger op het dashboard of de portierpanelen terecht komt. Veeg eventuele glasreiniger onmiddellijk van deze oppervlakken.
  • Als de voorruit vuil is door boomhars, chemische stoffen, was of insecten, moet de volledige voorruit worden gereinigd met staalwol (niet groter dan korrel 0000) met ronde bewegingen en moet worden gespoeld met water.
  • Reinig de wisserbladen met ontsmettingsalcohol met isopropyl of geconcentreerde ruitenreiniger.
N.B.:  Gebruik geen scheermesjes of andere scherpe voorwerpen om de binnenkant van de verwarmde achterruit stickervrij of schoon te maken.De voertuiggarantie dekt geen schade aan de verwarmingsdraden van achterruitverwarming.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Reinigen van buitenzijde auto

    Was uw auto regelmatig met koud of lauw water en een pH-neutrale autoshampoo. Gebruik geen sterke huishoudelijke schoonmaakmiddelen of zeep, zoals afwasmiddel of wasmiddel. Deze producten kunnen het lakwerk verkleuren en vlekken veroorzaken. Was de auto nooit als het plaatwerk heet aanvoelt of in sterk of direct zonlicht. Droog de auto met een zeemvel of zachte badstofdoek om watervlekken te voorkomen. Gemorste vloeistoffen, vogelpoep, dode insecten en teer moet u meteen verwijderen. Deze kunnen na verloop van tijd schade aan de lak en bekleding veroorzaken. Verwijder externe accessoires, bijvoorbeeld antennes, voordat u een wasstraat inrijdt. Verwijder eventuele resten op gelakte oppervlakken onmiddellijk wanneer u AdBlue bijvult. N.B.:  Zonnebrandcrèmes en insectenwerende middelen kunnen gelakte oppervlakken beschadigen. Als deze middelen in contact komen met uw auto, moet u het desbetreffende gebied zo snel mogelijk wassen.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Reinigen van binnenzijde auto

    N.B.:  Mors niet met luchtverfrissers en handzeep op bekledingsoppervlakken van het interieur. Wrijf gemorste vloeistof onmiddellijk weg. Schade valt mogelijk niet onder de voertuiggarantie. N.B.:  Gebruik geen huishoudelijke reinigingsmiddelen of glasreinigers, die vlekken of verkleuring van de stof kunnen veroorzaken en de brandvertragende eigenschappen van het materiaal van de stoelen kunnen beïnvloeden.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Handmatige klimaatregeling

      Snelheidsregeling ventilator. A/C. Aan/uit. Verwarmde achterruit. Temperatuurregeling. MAX ontdooien. MAX airco. Luchtverdelingsregeling. Stoelverwarming. Luchtrecirculatie. Controlelamp ventilatorsnelheid.