Instructieboekje, auto handleidingen

Stabiliteitsregeling

Werking

Elektronische stabiliteitsregeling

WAARSCHUWING

Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoordelijk om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn.

Het systeem ondersteunt de stabiliteit van de auto wanneer deze dreigt uit te breken. Het systeem doet dit door de wielen apart te remmen en het motorkoppel te beperken.

Het systeem zorgt ook voor een betere tractieregeling door het motorkoppel te verlagen wanneer de wielen bij het accelereren beginnen door te draaien. Het helpt om op gladde of losse oppervlakken op te trekken en verbetert het comfort door doorslippen van de wielen in haarspeldbochten te beperken.

Elektronische stabiliteitsregeling  

  1. Zonder ESC.
  2. Met ESC.

Waarschuwingslamp stabiliteitsregeling

Missing Image  Knippert tijdens werking.

Gebruik maken van stabiliteitsregeling

N.B.:  Het systeem wordt automatisch ingeschakeld telkens wanneer u het contact aanzet.

U kunt de aandrijfregeling uit- en inschakelen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Aandrijfregeling

    Werking Het tractieregelsysteem helpt het doordraaien van aangedreven wielen en verlies van tractie te voorkomen. Indien uw auto begint te schuiven, laat het systeem de remmen van individuele wielen aangrijpen en, indien nodig, vermindert het tegelijkertijd het motorvermogen. Indien de wielen tijdens het accelereren op gladde of losse ondergrond doordraaien, vermindert het systeem het motorvermogen om de tractie te vergroten.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Parkeerhulp

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Starten van het hybridesysteem

    1. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd. 2. Controleer of de selectiehendel in stand P staat. 3. Trap het rempedaal stevig in. en een melding worden op het multi-informatiedisplay weergegeven.