Instructieboekje, auto handleidingen

Startblokkering

De sleutels van de auto zijn uitgerust met ingebouwde transponderchips die voorkomen dat het hybridesysteem gestart kan worden met een sleutel die niet in een eerder stadium is geregistreerd in de computer van de auto.

Laat de sleutels nooit in de auto achter als u de auto verlaat.

Dit systeem is ontworpen om autodiefstal te voorkomen, maar absolute beveiliging tegen elke vorm van diefstal kan niet worden gegarandeerd.

Het controlelampje knippert nadat het contact UIT is gezet om aan te geven dat het systeem in werking is.

Het controlelampje stopt met knipperen als het contact in stand ACC of AAN wordt gezet om aan te geven dat het systeem is uitgeschakeld.

Antidiefstalsysteem

■ Onderhoud van het systeem De auto is voorzien van een onderhoudsvrije startblokkering.

■ Omstandigheden waardoor het systeem mogelijk niet goed werkt

  • Als de greep van de sleutel tegen een metalen voorwerp wordt gehouden
  • Als de sleutel dicht bij of tegen een sleutel met ingebouwde transponderchip van een andere auto wordt gehouden
OPMERKING

■ Ervoor zorgen dat het systeem goed werkt Verander of verwijder het systeem niet. Na veranderen of verwijderen kan de juiste werking van het systeem niet worden gegarandeerd.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Antidiefstalsysteem

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Supervergrendeling

    Toegang door onbevoegden wordt voorkomen door het ontgrendelen van de portieren zowel van buitenaf als van binnenuit onmogelijk te maken. Auto's die met dit systeem zijn uitgerust, zijn voorzien van labels op de ruiten van de beide voorportieren.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Detectie van obstakels

    Bij het sluiten Het systeem stopt wanneer het een obstakel detecteert.Er klinken drie geluidssignalen en het systeem gaat terug naar de geopende positie. Wanneer u het obstakel hebt verwijderd, kunt u de achterklep verder bedienen. N.B.:  Als u instapt terwijl de achterklep wordt gesloten, kan uw auto wat schommelen en kan de detectie van obstakels worden geactiveerd. Om dit te voorkomen moet u de elektrische achterklep helemaal laten sluiten voordat u instapt. Voor u vertrekt, controleert u of er op het instrumentenpaneel een bericht staat dat de achterklep of een portier is geopend of de desbetreffende controlelamp brandt. Als u dat niet doet, kan de achterklep per ongeluk geopend blijven tijdens het rijden.