Instructieboekje, auto handleidingen

Veiligheidsinformatie

WAARSCHUWING

Afleiding tijdens het rijden kan leiden tot verlies van de controle over de auto, aanrijdingen en letsel. We adviseren zeer voorzichtig te werk te gaan bij het gebruik van apparatuur die uw aandacht van de weg kan afleiden. Uw hoofdverantwoordelijkheid is de veilige bediening van uw auto. We raden het gebruik van handheld-apparaten tijdens het rijden af en adviseren waar mogelijk het gebruik van spraakgestuurde systemen. Zorg dat u zich bewust bent van alle nationale wetten met betrekking tot het gebruik van elektronische apparaten tijdens het rijden.
  • Probeer het systeem niet te wijzigen of repareren. Laat uw auto door een erkende dealer controleren.
  • Bedien geen afspeelapparatuur wanneer de stroomdraden of kabels ervan zijn gebroken, gespleten of beschadigd. Plaats snoeren en kabels uit de weg, zodat ze de werking van pedalen, stoelen, compartimenten of veilig rijden niet hinderen.
  • Laat afspeelapparatuur niet onder extreme omstandigheden in uw auto liggen, want hierdoor kan de apparatuur beschadigd raken. Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.
Functies met snelheidsbeperking

Voor uw veiligheid zijn sommige functies van het systeem afhankelijk van uw snelheid. U kunt ze alleen gebruiken wanneer uw auto trager dan 5 km/h rijdt. Zorg dat u de gebruikshandleiding van uw apparaat leest voordat u dit in combinatie met het systeem gebruikt.

Sommige functies van dit systeem kunnen te moeilijk te gebruiken zijn wanneer uw auto rijdt. Daarom kunt u ze alleen gebruiken wanneer uw auto stilstaat.

Zie de volgende tabel voor meer specifieke voorbeelden.

Beperkte functies 
Systeemfuncties  Instellingen bewerken terwijl de achteruitrijcamera of actieve parkeerhulp actief is. 
Wi-Fi  Draadloze instellingen bewerken. 
De lijst met draadloze netwerken bewerken. 
Verbinding maken met een nieuw draadloos netwerk. 

Uw systeem bijwerken

U kunt kiezen om de update op een USB-stick te downloaden of een draadloos netwerk gebruiken om automatische updates af te leveren.

Updates via USB

Om de update via USB te gebruiken, gaat u naar de pagina voor update van SYNC-software op uw regionale website van Ford.

De website meldt u wanneer een update beschikbaar is. U kunt dan kiezen om de update te downloaden.

Hiervoor hebt u een lege USB-stick nodig. Raadpleeg de website voor de minimumvereisten. Wanneer u de USB-stick in uw computer hebt geplaatst, kiest u om de download te starten. Volg de instructies om de bestanden naar de USB-stick te downloaden.

De meeste bestanden worden op de achtergrond geïnstalleerd, waarbij uw gebruik van het systeem niet wordt onderbroken. Navigatie-updates kunnen niet op de achtergrond worden geïnstalleerd, omdat de bestanden te groot zijn.

Om de systeemupdate in uw auto te installeren:
  1. Verwijder alles dat is aangesloten op de USB-poorten.
  1. Sluit de USB-stick met de update aan op een USB-poort. De installatie gaat meteen van start.
N.B.:  Na een geslaagde installatie is de update beschikbaar de volgende keer dat u de auto start.

Raadpleeg de website voor eventuele verdere acties.

Updaten via draadloze verbinding

Om uw systeem te updaten via een draadloze verbinding, moet uw auto zich binnen het bereik van een draadloos toegangspunt bevinden. Er kunnen tarieven voor dataverkeer van toepassing zijn.

Selecteer het volgende om uw systeem te verbinden met het draadloze netwerk: 

Menu-item 
Instellingen
Wi-Fi
Beschikbare Wi-Fi-netwerken U kunt dan uw draadloos netwerk selecteren. U moet wellicht de beveiligingscode invoeren als het netwerk is beveiligd. Het systeem bevestigt wanneer het verbinding heeft gemaakt met het netwerk. 

U moet het systeem ook toestemming geven voor automatische updates. Bij aflevering van de auto vraagt het systeem u of u de functie automatische updates wilt gebruiken. Als u akkoord gaat met automatische updates, kunt u op OK drukken om te bevestigen.

Als deze keuze niet verschijnt bij de aflevering van de auto, kunt u deze openen via de Algemene instellingen en de update automatische systeemupdates inschakelen.

Selecteer het volgende als u automatische updates later wilt inschakelen:

Menu-item 
Instellingen
Algemeen
Automatische systeemupdates Vanaf dit menu kunt u automatische updates inschakelen. Als u dat nog niet hebt gedaan, vraagt het systeem u een draadloze verbinding op te zetten wanneer u deze functie inschakelt. U kunt deze functie uitschakelen in dit menu als u beslist automatische updates in de toekomst uit te schakelen. 

Wanneer het draadloze netwerk en automatische updates zijn ingeschakeld, controleert uw systeem regelmatig of er software-updates zijn. Als een nieuwe versie beschikbaar is, wordt deze op dat moment gedownload.

Softwaredownloads kunnen worden uitgevoerd tot 30 minuten nadat u uw auto hebt uitgeschakeld. De updates onderbreken het normale gebruik van uw systeem niet. Als een download om enige reden niet kan worden voltooid, gaat de download verder de volgende keer dat er een draadloze verbinding is.

Na activering van een update wordt een banner weergegeven op het aanraakscherm met de systeemupdate. Selecteer het pictogram voor meer informatie. Dit pictogram wordt gedurende enkele contactcycli weergegeven.

Ondersteuning

Neem contact op met een erkende dealer voor meer ondersteuning. Ga voor meer informatie naar de regionale website van Ford.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Noodhulp

    WAARSCHUWING Het systeem probeert geen noodhulpoproep te doen als de instelling voor Noodhulp voorafgaand aan een botsing niet is ingeschakeld. Dit kan leiden tot een vertraagde reactietijd, waardoor het risico op ernstig letsel of overlijden mogelijk groter is.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Privacy-informatie

    Wanneer een mobiele telefoon verbinding maakt met SYNC, maakt het systeem een profiel aan dat aan die mobiele telefoon gekoppeld is. Het systeem maakt dit profiel aan om uw meer mobiele functies en een efficiëntere bediening te bieden. Dit profiel kan onder andere gegevens bevatten over uw telefoonboek, tekstberichten (gelezen en ongelezen) en de oproepgeschiedenis. De gegevens bevatten de oproepgeschiedenis terwijl uw mobiele telefoon niet op het systeem aangesloten was. Als u verbinding maakt met een mediaspeler, creëert en bewaart het systeem een index van ondersteunde mediabestanden. Het systeem slaat ook een kort ontwikkelingslog van ca. 10 minuten op van alle recente systeemactiviteit. Gebruik het logprofiel en andere systeemgegevens om het systeem te verbeteren en om de diagnose te ondersteunen van eventuele storingen die zich voor kunnen doen. Het profiel van de mobiele telefoon, de index van de mediaspeler en het ontwikkelingslogbestand blijven in het systeem aanwezig tenzij deze worden gewist. Deze zijn alleen algemeen toegankelijk in de auto als u uw mobiele telefoon of mediaspeler verbindt. Als u het systeem of uw auto niet langer wilt gebruiken, dan raden we u aan een Master Reset te voltooien om alle opgeslagen informatie te wissen. Meer informatie over de volledige reset is te vinden in Algemene instellingen.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Door CITROËN aanbevolen ISOFIX-kinderzitjes

    Het CITROËN-netwerk levert een gamma ISOFIX-kinderzitjes. Deze kinderzitjes, die zijn voorzien van een onderdeelnummer, zijn goedgekeurd voor gebruik in uw auto. "Baby P2C Mini" met ISOFIX-basis (lengtecategorie: C, D, E) Groep 0+: vanaf de geboorte tot 13 kg Dit zitje dient te worden geplaatst met de rug in de rijrichting met behulp van een ISOFIX-basis, die wordt bevestigd aan de ringen A. De basis is voorzien van een in hoogte verstelbare steun die op de vloer van de auto rust. Dit kinderzitje kan ook worden bevestigd met een veiligheidsgordel. In dat geval wordt het zitje zonder basis gebruikt.