Instructieboekje, auto handleidingen

Verwijderen van een baby- of kinderzitje dat is vastgezet met een veiligheidsgordel

Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) / Veiligheid en beveiliging / Voor een veilig gebruik / Plaatsen van een baby- of kinderzitje / Verwijderen van een baby- of kinderzitje dat is vastgezet met een veiligheidsgordel

Druk de ontgrendelknop op de gordelsluiting in en laat de gordel helemaal oprollen.

Voor een veilig gebruik

Plaatsen met het ISOfix-bevestigingssysteem

1. Verwijder de hoofdsteun indien deze de werking van het zitje hindert.

Voor een veilig gebruik

2. Bevestig de gespen aan de speciale stangen.

Als het zitje een bovenste gordel heeft, moet deze worden vastgezet aan de bevestigingssteun.

Voor een veilig gebruik

Baby- en kinderzitjes met een bovenste gordel

1. Verwijder de hoofdsteun indien deze de werking van het zitje hindert.

Voor een veilig gebruik

2. Maak het baby- of kinderzitje vast met de veiligheidsgordel of met het ISOfix-bevestigingssysteem.

Voor een veilig gebruik

3. Open het klepje van de bevestigingssteun, zet de haak vast aan de bevestigingssteun en trek de bovenste gordel aan.

Controleer of de bovenste gordel goed vastzit.

Voor een veilig gebruik

■ Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst U moet bij het plaatsen van het zitje gebruikmaken van een borgclip. Volg de aanwijzingen van de fabrikant van het baby- of kinderzitje. Als uw zitje niet over een blokkeerclip beschikt, kunt u deze kopen bij een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige: Blokkeerclip voor baby- of kinderzitje (onderdeelnr. 73119-22010)

WAARSCHUWING

Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst Volg de aanwijzingen in de montagehandleiding van het baby- of kinderzitje en zet het zitje goed vast.

Als het baby- of kinderzitje niet goed wordt vastgezet, kan het kind of een andere passagier bij plotseling remmen, een uitwijkmanoeuvre of een aanrijding ernstig letsel oplopen.

  • Als het kinderzitje niet goed gemonteerd kan worden omdat de bestuurdersstoel in de weg zit, moet het kinderzitje rechts achterin (auto's met linkse besturing) of links achterin (auto's met rechtse besturing) worden gemonteerd.
  • Verstel de voorpassagiersstoel zodanig dat deze geen contact maakt met het baby- of kinderzitje.

Voor een veilig gebruik

  • Als er een in de rijrichting geplaatst baby- of kinderzitje op de voorpassagiersstoel wordt geplaatst, moet de stoel zo ver mogelijk naar achteren worden geschoven.

    Als dat niet gedaan wordt, kan er ernstig letsel ontstaan als de airbags geactiveerd worden.

Voor een veilig gebruik

 

WAARSCHUWING

■ Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst

  • Gebruik nooit een tegen de rijrichting in geplaatst baby- of kinderzitje op de voorpassagiersstoel als de aan/uit-schakelaar voor de airbag in stand ON staat. Bij een ongeval kan het kind ernstig letsel oplopen door de kracht waarmee de voorpassagiersairbag wordt geactiveerd.

Voor een veilig gebruik

Een waarschuwingslabel op de zonneklep aan passagierszijde geeft aan dat het niet is toegestaan om een tegen de rijrichting in geplaatst baby- of kinderzitje op de voorpassagiersstoel te plaatsen.

In onderstaande afbeelding is het label in detail te zien.

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

 

WAARSCHUWING

■ Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst

  • Als er in het land waarin u woont regels zijn voor baby- en kinderzitjes, neem dan contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige voor het plaatsen van het baby- of kinderzitje.
  • Controleer als er een zitkussen geplaatst is altijd of de schoudergordel over het midden van de schouder van het kind loopt. De gordel mag niet langs de nek van het kind lopen, maar mag ook niet van de schouder van het kind vallen. Als de gordel niet goed over de schouder ligt, kan het kind bij plotseling remmen of uitwijken of bij een aanrijding ernstig letsel oplopen.
  • Controleer of de gesp goed in de gordelsluiting is vergrendeld en of de veiligheidsgordel niet gedraaid is.
  • Beweeg het baby- of kinderzitje naar links en naar rechts en naar voren en naar achteren om te controleren of het goed is geplaatst.
  • Verstel de rugleuning niet meer nadat het baby- of kinderzitje is geplaatst.
  • Volg bij het plaatsen van een baby- of kinderzitje altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

Het correct vastzetten van een baby- of kinderzitje aan de bevestigingspunten Controleer bij het gebruik van de onderste bevestigingspunten of er geen vreemde voorwerpen rond de bevestigingspunten aanwezig zijn en of de gordel niet klem zit achter het baby- of kinderzitje. Controleer of het zitje goed vastzit. Als het zitje niet stevig vastzit, kan het kind of een andere passagier bij plotseling remmen of uitwijken of bij een aanrijding ernstig letsel oplopen.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Plaatsen van een baby- of kinderzitje met behulp van een veiligheidsgordel

    ■ Tegen de rijrichting in geplaatst baby- of kinderzitje 1. Plaats het zitje zodanig op de achterstoel dat het kind naar achteren kijkt.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Belangrijke voorzorgsmaatregelen in verband met uitlaatgassen

    Uitlaatgassen bevatten stoffen die schadelijk zijn bij inademing. WAARSCHUWING Uitlaatgassen bevatten het schadelijke koolmonoxide (CO). Dit is een kleurloos en reukloos gas. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > USB-poort

    WAARSCHUWINGAfleiding tijdens het rijden kan leiden tot verlies van de controle over de auto, aanrijdingen en letsel. We adviseren zeer voorzichtig te werk te gaan bij het gebruik van apparatuur die uw aandacht van de weg kan afleiden. Uw hoofdverantwoordelijkheid is de veilige bediening van uw auto. We raden het gebruik van handheld-apparaten tijdens het rijden af en adviseren waar mogelijk het gebruik van spraakgestuurde systemen. Zorg dat u zich bewust bent van alle nationale wetten met betrekking tot het gebruik van elektronische apparaten tijdens het rijden.