Instructieboekje, auto handleidingen

Werking

Met het systeem kunt u sleutels programmeren met beperkte rijfuncties om goed rijgedrag te stimuleren. Met uitzondering van één sleutel kunt u alle sleutels gebruiken die voor uw auto met deze beperkte rijfuncties zijn geprogrammeerd.

Sleutels die niet geprogrammeerd zijn worden admin-sleutels genoemd. Met deze sleutels kunt u:

  • een MyKey maken
  • optionele MyKey instellingen programmeren
  • alle MyKey-functies wissen.
Als u een MyKey geprogrammeerd hebt, kunt u via het informatiedisplay toegang krijgen tot de volgende informatie:
  • Hoeveel admin-sleutels en MyKeys bij de auto geprogrammeerd zijn.
  • De totale gereden afstand met gebruik van een MyKey.
N.B.:  Schakel het contact in om het systeem te gebruiken.

N.B.:  Alle MyKeys worden met dezelfde instellingen geprogrammeerd. U kunt de sleutels niet afzonderlijk programmeren.

Standaardinstellingen

De volgende instellingen kunnen niet gewijzigd worden:

  • Waarschuwing veiligheidsgordel. U kunt deze functie niet uitschakelen. Wanneer deze functie geactiveerd wordt, wordt de geluidsweergave van het audiosysteem onderbroken.
  • Vroegtijdig laag brandstofpeil of oplaadniveau. De waarschuwing laag brandstofpeil of oplaadniveau verschijnt eerder, wat de MyKey-gebruiker meer tijd geeft om te tanken of op te laden.
  • Assistentiesystemen, bijvoorbeeld navigatie, parkeerhulp en dodehoekdetectie (BLIS) met herkenning van kruisend verkeer. Deze systemen worden automatisch ingeschakeld wanneer u het contact inschakelt.
Optionele Instellingen

U kunt de MyKey-instellingen configureren wanneer u voor het eerst een MyKey maakt. U kunt de instellingen ook achteraf veranderen met een admin-sleutel.

De volgende instellingen kunnen geconfigureerd worden met behulp van een admin-sleutel:
  • Er kunnen diverse snelheidslimieten worden ingesteld. Er verschijnen waarschuwingen op het display, gevolgd door een geluidssignaal zodra uw auto de ingestelde snelheid bereikt. U kunt de ingestelde snelheid niet negeren door het gaspedaal door te drukken of via de instelling van de snelheidsregeling.
  • Er kunnen diverse snelheidsherinneringen worden ingesteld. Er worden waarschuwingen in het display weergegeven, gevolgd door een akoestisch signaal, wanneer de ingestelde rijsnelheid wordt overschreden.
  • Maximaal volume van audiosysteem is 45%. Er verschijnt een bericht op het display als u probeert het beperkte volume te overschrijden. De automatische volumeregeling wordt uitgeschakeld.
  • Instelling Altijd aan. Als u dit selecteert, kunt u de Advance Trac, aandrijfregeling, Emergency Assistance of de functie "niet storen" niet uitschakelen.
Auto's met sleutelloos toegangssysteem

Als er een MyKey en een admin-sleutel aanwezig zijn, registreert uw auto alleen de admin-sleutel.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > MyKey

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > MyKey aanmaken

    Gebruik het informatiedisplay om een MyKey aan te maken: Steek de sleutel die u wilt programmeren in het contactslot. Als uw auto is uitgerust met een startknop, plaatst u de afstandsbediening in de bewaargleuf. Zet het contact aan. Open het hoofdmenu in de bediening voor het informatiedisplay. Gebruik de pijltoetsen voor de volgende menukeuzes: Mededeling  Actie en omschrijving  Instellingen Druk op de toets OK of op de pijl naar rechts.  MyKey Druk op de toets OK of op de pijl naar rechts.  Maak MyKey Druk op de toets OK of op de pijl naar rechts. 

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Statusbalk

    Afhankelijk van de markt, voertuigopties en huidige werking worden extra pictogrammen weergegeven in de statusbalk. Als een functie niet actief is, wordt het pictogram niet weergegeven. Bepaalde pictogrammen kunnen naar links of rechts verschuiven afhankelijk van de actieve opties.