Instructieboekje, auto handleidingen

Active City Stop

Werkprincipe

WAARSCHUWING

U bent steeds verantwoordelijk voor de bediening van uw auto. Het systeem is niet bedoeld om de bestuurder te ontheffen van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Om de volledige systeemprestaties te verkrijgen moet u het remsysteem inrijden. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Als het systeem remt en de motor stopt, worden de gevarenlichten automatisch ingeschakeld. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot een botsing of letsel.

Het systeem reageert niet op fietsers, motorfietsers, voetgangers, dieren of auto's die in een andere richting rijden. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem werkt niet tijdens snel optrekken of scherp sturen. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot een botsing of letsel.

Het systeem werkt mogelijk niet tijdens koud of erg slecht weer. Sneeuw, ijs, zware regenval en motregen kunnen het systeem beïnvloeden. Houd de motorkap vrij van sneeuw en ijs. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem werkt mogelijk niet wanneer u scherpe bochten neemt. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot een botsing of letsel.

Het systeem werkt mogelijk niet correct als u de voorruit vervangt door een voorruit van een andere fabrikant dan Ford. Voer geen reparaties van de voorruit uit voor de sensor. Als deze waarschuwing niet wordt nageleefd, kan dit leiden tot een ongeval of verwondingen.

Het systeem detecteert mogelijk geen voorwerpen met oppervlakken die reflecties absorberen. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem zal niet goed werken als de sensor is geblokkeerd. Houd de voorruit vrij van obstructies, zoals bijvoorbeeld uitwerpselen van vogels, insecten, sneeuw of ijs. Als deze waarschuwing niet wordt nageleefd, kan dit leiden tot een ongeval of verwondingen.

Wanneer u het contact aanzet, stuurt de sensor een laserstraal uit. Kijk nooit direct of met welk type voorwerp dan ook in de sensor. Er bestaat een risico op oogletsel.

De sensor bevindt zich op de achterkant van de binnenspiegel. De sensor controleert voortdurend de omstandigheden om te bepalen wanneer er ingegrepen moet worden.

Het systeem werkt bij snelheden onder circa 40 km/h, door de remmen in te schakelen als de sensor detecteert dat een botsing hoogstwaarschijnlijk is. Als het systeem de remmen inschakelt, verschijnt er een bericht op het informatiedisplay.

Het systeem kan het risico op een botsing tegen lage snelheid tegen een andere auto beperken. Het helpt ook de schade bij een botsing te beperken of kan de botsing helemaal voorkomen.

N.B.:  U moet het rempedaal intrappen om de volledige remkracht te verkrijgen.

Het systeem uit- en inschakelen

In bepaalde situaties is het raadzaam dat u het systeem uitschakelt. Bijvoorbeeld:

  • Bij rijden in het terrein wanneer voorwerpen de voorruit kunnen afdekken.
  • Wanneer door een wasstraat wordt gereden.
Beschikbare instellingen voor deze functie zijn AAN en UIT. De standaardinstelling voor Active City Stop is AAN.

Het systeem kan worden uit- en ingeschakeld met behulp van de informatiedisplay.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Systeemdisplay

    Het systeem kan twee verkeersborden parallel weergeven. U kunt de status te allen tijde bekijken m.b.v. het informatiedisplay.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

    WAARSCHUWINGU blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het besturen van de auto, de bewaking van het systeem en ingrijpen indien nodig. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen. Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoordelijk om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Stuurwielslot - Auto's zonder: Keyless Entry en startknop