Instructieboekje, auto handleidingen

Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

WAARSCHUWING

U blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het besturen van de auto, de bewaking van het systeem en ingrijpen indien nodig. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoordelijk om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn.

Het systeem detecteert geen fietsers, dieren, voetgangers 's nachts of auto's die in een andere richting rijden. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem werkt niet tijdens snel optrekken of scherp sturen. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot een botsing of verwondingen.

Het systeem werkt mogelijk niet of werkt slechts beperkt bij koud en erg slecht weer. Sneeuw, ijs, regen, motregen en mist kunnen het systeem negatief beïnvloeden. Houd de camera vooraan en de radar vrij van sneeuw en ijs. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem kan minder goed werken in situaties waarbij de camera beperkt kan detecteren. Deze situaties omvatten, maar zijn niet beperkt tot, direct zonlicht of laag staande zon, auto's 's nachts zonder achterlichten, ongebruikelijke voertuigtypes, voetgangers tegen een complexe achtergrond, rennende voetgangers, gedeeltelijk verborgen voetgangers of voetgangers die het systeem niet kan onderscheiden van een groep. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem kan niet alle aanrijdingen voorkomen. Vertrouw niet op dit systeem ter vervanging van het inschattingsvermogen van de bestuurder en de vereiste om een veilige afstand en snelheid aan te houden.

Het Pre-Collision Assist-systeem is actief bij snelheden boven circa 5 km/h en detectie van voetgangers is actief bij snelheden tot 80 km/h.

Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

Als uw auto een stationair voertuig, een voertuig dat in dezelfde richting als uw auto rijdt of een voetganger op het pad van uw auto snel nadert, is het systeem ontworpen om drie functies te bieden:
  1. Waarschuwing
  2. Ondersteuning remsysteem
  3. Actief remmen

Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

Waarschuwing: als dit is geactiveerd, knippert er een rode waarschuwingslamp, klinkt er een waarschuwingssignaal en wordt er een waarschuwingsbericht weergegeven op het informatiedisplay.

Ondersteuning remsysteem: de ondersteuning van het remsysteem helpt de bestuurder snelheid te minderen door de remmen licht in te schakelen. Als de kans op een botsing verder stijgt wanneer de waarschuwingslamp brandt, bereidt de ondersteuning het remsysteem voor om snel te remmen. De bestuurder kan dit opmerken. Het systeem schakelt de remmen niet automatisch in, maar als u op het rempedaal trapt, kan het systeem de volledige remkracht gebruiken, zelfs als u slechts licht op het rempedaal trapt.

Actief remmen: er kan actief worden geremd als het systeem bepaalt dat er een botsing staat te gebeuren. Het systeem kan de bestuurder helpen de schade bij een botsing te beperken of de botsing helemaal te voorkomen.

N.B.:  Als u vindt dat u te vaak waarschuwingen van het Pre-Collision Assist-systeem krijgt of als deze waarschuwingen u hinderen, kunt u de gevoeligheid van de waarschuwing beperken, hoewel de fabrikant aanbeveelt dat u steeds de instelling voor de hoogste gevoeligheid gebruikt. Een lagere gevoeligheid instellen betekent dat het systeem u minder en later waarschuwt.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Active City Stop

WerkprincipeWAARSCHUWING U bent steeds verantwoordelijk voor de bediening van uw auto. Het systeem is niet bedoeld om de bestuurder te ontheffen van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Afstandswaarschuwing

Als de afstand tot een voorligger te klein is, gaat de rode waarschuwingslamp in de voorruit branden. N.B.:  De rode lichtbalk is kleiner en knippert niet wanneer de afstandswaarschuwing actief is.

 KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Goede remgewoonten