Instructieboekje, auto handleidingen

Afstandswaarschuwing

Afstandswaarschuwing

Als de afstand tot een voorligger te klein is, gaat de rode waarschuwingslamp in de voorruit branden.

N.B.:  De rode lichtbalk is kleiner en knippert niet wanneer de afstandswaarschuwing actief is.

Afstandsindicatie

Afstandsindicatie

Afstandsindicatie is een functie die een grafische indicatie biedt van de tijd die tussen voertuigen zit die in dezelfde richting rijden.

N.B.:  Afstandswaarschuwing en afstandsaanduiding worden uitgeschakeld als de adaptieve snelheidsregeling actief is. De afbeeldingen van de afstandsaanduiding worden niet in het informatiedisplay weergegeven, tenzij de adaptieve snelheidsregeling UIT is. 

Snelheid  Gevoeligheid  Grafische afbeeldingen  Tussenruimte  Afstand in tijd 
100 km/h  Normaal  Grijs  >25m  >0,9sec 
100 km/h  Normaal  Geel  tussen 17 m en 25 m  tussen 0,6 sec en 0,9 sec 
100 km/h  Normaal  Rood  <17m  <0,6sec 

Instellingen aanpassen voor Pre-Collision Assist

U kunt de gevoeligheid van de waarschuwing en de afstandswaarschuwing op een van drie mogelijke standen instellen via het informatiedisplay.

U kunt de afstandswaarschuwingsfunctie uitschakelen via het informatiedisplay.

Indien nodig kunt u actief remmen uitschakelen via het informatiedisplay.

N.B.:  Actief remmen wordt automatisch ingeschakeld wanneer u de auto aanzet.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

    WAARSCHUWINGU blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het besturen van de auto, de bewaking van het systeem en ingrijpen indien nodig. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen. Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoordelijk om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Geblokkeerde sensoren

    Als er een bericht over een geblokkeerde sensor of camera verschijnt in het informatiedisplay, worden de radarsignalen of camerabeelden geblokkeerd. De radarsensor bevindt zich achter een afdekking in de buurt van de onderste grille aan de bestuurderszijde. Als de radar geblokkeerd wordt, werkt het Pre-Collision Assist-systeem niet en kan het systeem geen voorligger detecteren. Wanneer de camera vooraan geblokkeerd is, reageert het Pre-Collision Assist-systeem niet op voetgangers of stilstaande voertuigen en werkt het systeem minder goed bij bewegende voertuigen. De volgende tabel geeft een overzicht van mogelijke oorzaken en handelingen die kunnen worden uitgevoerd wanneer dit bericht wordt weergegeven. Oorzaak  Handeling  Het oppervlak van de radar in de grille is vuil of op een andere manier geblokkeerd.  Maak het oppervlak van de grille vóór de radar schoon of verwijder het object dat de sensor blokkeert.  Het oppervlak van de radar in de grille is schoon, maar het bericht blijft in het display staan.  Wacht een ogenblikje. Het kan een paar minuten duren voordat de radar merkt dat de sensor niet meer geblokkeerd wordt.  Hevige regen, opspattend water, sneeuw of mist verstoort de radarsignalen.  Het Pre-Collision Assist-systeem wordt tijdelijk uitgeschakeld. Het Pre-Collision Assist-systeem zou na een korte tijd automatisch weer moeten inschakelen, zodra de weersomstandigheden verbeteren.  Opspattend water, sneeuw of ijs op het wegdek kan de radarsignalen verstoren.  Het Pre-Collision Assist-systeem wordt tijdelijk uitgeschakeld. Het Pre-Collision Assist-systeem zou na een korte tijd automatisch weer moeten inschakelen, zodra de weersomstandigheden verbeteren.  De radar is niet meer goed uitgelijnd wegens een frontale botsing.  Neem contact op met een erkende dealer om de radar te laten controleren op het juiste bereik en een correcte werking.  De voorruit voor de camera is vuil of op een andere manier geblokkeerd.  Maak de buitenzijde van de voorruit voor de camera schoon.  De voorruit voor de camera is schoon, maar het bericht blijft in het display staan.  Wacht een ogenblikje. Het kan een paar minuten duren voordat de camera merkt dat de sensor niet meer geblokkeerd wordt. 

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Verlichtingsbediening

      Uit. Parkeerlichten, instrumentenpaneelverlichting, kentekenplaatverlichting en achterlichten. Koplampen.