Instructieboekje, auto handleidingen

Geblokkeerde sensoren

Geblokkeerde sensoren

Als er een bericht over een geblokkeerde sensor of camera verschijnt in het informatiedisplay, worden de radarsignalen of camerabeelden geblokkeerd. De radarsensor bevindt zich achter een afdekking in de buurt van de onderste grille aan de bestuurderszijde. Als de radar geblokkeerd wordt, werkt het Pre-Collision Assist-systeem niet en kan het systeem geen voorligger detecteren. Wanneer de camera vooraan geblokkeerd is, reageert het Pre-Collision Assist-systeem niet op voetgangers of stilstaande voertuigen en werkt het systeem minder goed bij bewegende voertuigen. De volgende tabel geeft een overzicht van mogelijke oorzaken en handelingen die kunnen worden uitgevoerd wanneer dit bericht wordt weergegeven.

Oorzaak  Handeling 
Het oppervlak van de radar in de grille is vuil of op een andere manier geblokkeerd.  Maak het oppervlak van de grille vóór de radar schoon of verwijder het object dat de sensor blokkeert. 
Het oppervlak van de radar in de grille is schoon, maar het bericht blijft in het display staan.  Wacht een ogenblikje. Het kan een paar minuten duren voordat de radar merkt dat de sensor niet meer geblokkeerd wordt. 
Hevige regen, opspattend water, sneeuw of mist verstoort de radarsignalen.  Het Pre-Collision Assist-systeem wordt tijdelijk uitgeschakeld. Het Pre-Collision Assist-systeem zou na een korte tijd automatisch weer moeten inschakelen, zodra de weersomstandigheden verbeteren. 
Opspattend water, sneeuw of ijs op het wegdek kan de radarsignalen verstoren.  Het Pre-Collision Assist-systeem wordt tijdelijk uitgeschakeld. Het Pre-Collision Assist-systeem zou na een korte tijd automatisch weer moeten inschakelen, zodra de weersomstandigheden verbeteren. 
De radar is niet meer goed uitgelijnd wegens een frontale botsing.  Neem contact op met een erkende dealer om de radar te laten controleren op het juiste bereik en een correcte werking. 
De voorruit voor de camera is vuil of op een andere manier geblokkeerd.  Maak de buitenzijde van de voorruit voor de camera schoon. 
De voorruit voor de camera is schoon, maar het bericht blijft in het display staan.  Wacht een ogenblikje. Het kan een paar minuten duren voordat de camera merkt dat de sensor niet meer geblokkeerd wordt. 

N.B.:  Voor een correcte werking van het systeem moet de camera vrij zicht hebben op de weg. Als de voorruit beschadigd is ter hoogte van het gezichtsveld van de camera, moet u deze laten repareren.

N.B.:  Wanneer de voorkant van uw auto door iets geraakt wordt of als er schade ontstaat, kan de zone voor radardetectie worden gewijzigd. Dit kan ertoe leiden dat voertuigen niet of bij vergissing worden gedetecteerd. Neem contact op met een erkende dealer om de radar te laten controleren op het juiste bereik en een correcte werking.

N.B.:  Als uw auto buitensporige warmte ter hoogte van de camera of een potentieel verkeerde uitlijning detecteert, kan er een bericht op het informatiedisplay worden weergegeven dat de sensor tijdelijk niet beschikbaar is. Dit bericht wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de bedrijfsomstandigheden zijn gecorrigeerd (bijvoorbeeld wanneer de omgevingstemperatuur rond de sensor daalt of de sensor automatisch weer kan worden gekalibreerd).

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Afstandswaarschuwing

    Als de afstand tot een voorligger te klein is, gaat de rode waarschuwingslamp in de voorruit branden. N.B.:  De rode lichtbalk is kleiner en knippert niet wanneer de afstandswaarschuwing actief is.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Aandrijfregeling

    Door bestuurder selecteerbare wielophangingDe door de bestuurder selecteerbare wielophanging zorgt voor een unieke rijervaring, via een aantal innovatieve elektronische voertuigsystemen. Deze systemen bewaken voortdurend uw rijhandelingen en de omstandigheden op de weg, om het rijcomfort en de besturing te optimaliseren. Door de bestuurder selecteerbare wielophanging bestaat uit de volgende systemen: Continu geregelde demping past de stijfheid van de schokdempers dynamisch aan in realtime, naargelang van het wegoppervlak en de handelingen van de bestuurder. Dit systeem bewaakt voortdurend de beweging van uw auto (rollen, knikken, schommelen), de positie van de wielophanging, lading, snelheid, omstandigheden op de weg en de besturing, om de demping van de wielophanging aan te passen voor een optimale controle over de auto. Elektronische stuurbekrachtiging past de stuurinspanningen en het stuurgevoel aan op basis van uw rijsnelheid en handelingen. Adaptieve besturing optimaliseert de stuurrespons van uw auto op basis van uw input op het stuurwiel, veranderingen in rijsnelheid of andere omstandigheden. U kunt configureren welke modus actief is in het hoofdmenu op het informatiedisplay.

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Waarschuwing te lage bandenspanning

    Bij een te lage bandenspanning brandt dit verklikkerlampje in combinatie met een geluidssignaal en, afhankelijk van de uitrusting, in combinatie met de weergave van een melding. Als er een afwijking in de bandenspanning van één band wordt geconstateerd, kan deze band worden herkend aan het pictogram of, afhankelijk van de uitvoering, de weergegeven melding. Verlaag onmiddellijk de snelheid, maak geen bruuske stuurbewegingen en rem niet plotseling hard af. Zet uw auto stil zodra de verkeerssituatie dit toelaat. Controleer de spanning van de vier banden (bij koude banden) als u over een compressor beschikt, bijvoorbeeld die van de bandenreparatieset.