Instructieboekje, auto handleidingen

Algemene informatie

WAARSCHUWING

Afhankelijk van het type en de omvang van de beschadiging kunnen sommige banden slechts gedeeltelijk of soms geheel niet worden gedicht. Een te lage bandenspanning kan het weggedrag van de auto beïnvloeden, waardoor u de macht over het stuur kunt verliezen.

Gebruik de set niet wanneer de band al beschadigd is door het rijden met een te lage bandenspanning. Dit zou tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kunnen leiden.

Probeer een beschadigde zijkant van de band niet zelf af te dichten. De band kan klappen, wat tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kan leiden.

Met de set met afdichtmiddel voor banden kunnen de meeste gaten in banden met een diameter tot ¼ inch (6 mm) worden gedicht, zodat u tijdelijk verder kunt rijden.

Let op het volgende bij het gebruik van de set met afdichtmiddel voor banden:

  • Rijd voorzichtig en vermijd plotselinge stuur- of rijmanoeuvres, vooral wanneer de auto zwaar beladen is of wanneer u een aanhanger trekt.
  • Rijd alleen naar de dichtstbijzijnde voertuigdealer of bandenspecialist of rijd niet meer dan 200 km.
  • Overschrijd een maximum snelheid van 80 km/h niet.
  • Houd de set met afdichtmiddel voor banden buiten het bereik van kinderen.
  • Gebruik de set met afdichtmiddel voor banden bij omgevingstemperaturen tussen -30-70ºC.
De set met afdichtmiddel voor banden gebruiken

WAARSCHUWING

Parkeer uw auto zodat u de verkeersstroom niet hindert en uzelf niet in gevaar brengt en plaats een waarschuwingsdriehoek.

Perslucht kan werken als explosief of voortstuwingsmiddel, wat kan leiden tot ernstig letsel.

Laat de set tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

Laat de compressor niet langer dan 10 minuten draaien. Hierdoor kan de compressor defect raken, wat ernstige verwondingen kan veroorzaken.

N.B.:  Gebruik alleen de set die bij uw auto is geleverd.

Voordat u de set met afdichtmiddel voor banden gebruikt:

  • Schakel de parkeerrem in.
  • Probeer geen vuil, zoals spijkers of schroeven, uit de band te verwijderen.
  • Laat de motor draaien terwijl de set met afdichtmiddel voor banden wordt gebruikt. Als de auto zich in een gesloten of slecht geventileerde ruimte bevindt, gebruikt u de set met afdichtmiddel voor banden met de motor uitgeschakeld.
  • Vervang de fles met het afdichtmiddel door een nieuwe voordat de houdbaarheidsdatum die op de bovenzijde van de fles is gedrukt, is bereikt.
  • Informeer alle gebruikers van de auto dat een band is gerepareerd met de set met afdichtmiddel voor banden. Stel ze op de hoogte van de speciale rijvoorschriften die van toepassing zijn.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Set met afdichtmiddel voor banden

    Het is mogelijk dat in de auto geen reservewiel en -band zijn aangebracht. In dat geval beschikt u over een set met afdichtmiddel voor banden, waarmee één beschadigde band kan worden gerepareerd.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Banden op spanning brengen

    WAARSCHUWING Probeer een beschadigde zijkant van de band niet zelf af te dichten. De band kan klappen, wat tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kan leiden.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Reinigen van buitenzijde auto

    Was uw auto regelmatig met koud of lauw water en een pH-neutrale autoshampoo. Gebruik geen sterke huishoudelijke schoonmaakmiddelen of zeep, zoals afwasmiddel of wasmiddel. Deze producten kunnen het lakwerk verkleuren en vlekken veroorzaken. Was de auto nooit als het plaatwerk heet aanvoelt of in sterk of direct zonlicht. Droog de auto met een zeemvel of zachte badstofdoek om watervlekken te voorkomen. Gemorste vloeistoffen, vogelpoep, dode insecten en teer moet u meteen verwijderen. Deze kunnen na verloop van tijd schade aan de lak en bekleding veroorzaken. Verwijder externe accessoires, bijvoorbeeld antennes, voordat u een wasstraat inrijdt. Verwijder eventuele resten op gelakte oppervlakken onmiddellijk wanneer u AdBlue bijvult. N.B.:  Zonnebrandcrèmes en insectenwerende middelen kunnen gelakte oppervlakken beschadigen. Als deze middelen in contact komen met uw auto, moet u het desbetreffende gebied zo snel mogelijk wassen.