Instructieboekje, auto handleidingen

Banden op spanning brengen

WAARSCHUWING

Probeer een beschadigde zijkant van de band niet zelf af te dichten. De band kan klappen, wat tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kan leiden.

Ga niet vlak naast de band staan wanneer de compressor in bedrijf is. Dit kan tot letsel leiden wanneer de band klapt.

Sla de bandwang gade tijdens het oppompen. Wanneer u scheuren, zwellingen en dergelijke ziet verschijnen, schakel dan de compressor uit en laat de lucht met behulp van het drukregelventiel ontsnappen. Rijd niet verder met deze band. Dit zou tot controleverlies over de auto kunnen leiden.

Het afdichtmiddel bevat natuurlijk latex. Voorkom contact met huid, ogen of kleding. Mocht dit toch gebeuren, spoel het betreffende lichaamsdeel dan direct met veel water schoon en neem contact op met uw huisarts.

Als de bandenspanning niet binnen 10 minuten 1,8 bar bedraagt, kan de band ernstig beschadidg zijn waardoor een tijdelijke reparatie niet mogelijk is. Vervolg in een dergelijk geval uw reis niet met deze band. Dit zou tot controleverlies over de auto kunnen leiden.

Wanneer de fles op de houder wordt gedraaid, wordt de afdichting van de fles verbroken. Schroef de fles niet los van de houder, omdat het afdichtmiddel dan wegloopt en ernstig letsel kan ontstaan.

Wanneer u heftige trillingen, onbalans in het stuurwiel of lawaai tijdens het rijden waarneemt, minder dan geleidelijk snelheid en breng de auto zo snel mogelijk tot stilstand wanneer dit veilig kan. Controleer de band en de bandenspanning opnieuw. Indien de bandenspanning minder dan 1,3 bar bedraagt of er scheuren, bobbels of ander schade zichtbaar zijn, zet uw reis dan niet met deze band voort. Dit zou tot controleverlies over de auto kunnen leiden.

 Banden op spanning brengen 

  1. Beschermdop.
  2. Drukregelventiel.
  3. Slang.
  4. Drukmeter.
  5. Stekker met kabel.
  6. Compressorschakelaar.
  7. Label.
  8. Afdichtmiddelfles 
  1. Open het deksel van de set met afdichtmiddel voor banden.
  1. Trek label G met de maximumsnelheid van 80 km/h van de behuizing en bevestig het aan het dashboard in het gezichtsveld van de bestuurder. Het label mag niets belangrijks aan het oog onttrekken.
  1. Neem slang C en de stekker met kabel E uit de set met afdichtmiddel voor banden.
  1. Schroef slang C op de fles met het afdichtmiddel.
  1. Draai het ventieldopje van de beschadigde band eraf.
  1. Verwijder de beschermdop A van de slang van de fles met het afdichtmiddel en schroef de slang stevig op het ventiel van de beschadigde band.
  1. De compressorschakelaar F moet in de stand 0 staan.
  1. Sluit de stekker E aan op het extra elektrisch aansluitpunt.
  1. Start de motor.
  1. Zet de compressorschakelaar F in stand 1.
  1. Beweeg na minimaal twee minuten de compressorschakelaar F naar stand 0 en schroef de slang C los van de fles met het afdichtmiddel. Schroef de fles met het afdichtmiddel los van het bandenventiel.
  1. Schroef de slang C op het bandenventiel en zet de compressorschakelaar F in stand 1.
  1. Pomp de band niet langer dan 10 minuten of tot de aanbevolen bandenspanning op. Zet de compressorschakelaar F in stand 0 en controleer de huidige bandenspanning met de drukmeter D. Schroef de slang C los van het ventiel.
  1. Verwijder de stekker E uit het extra elektrisch aansluitpunt.
  1. Zorg ervoor dat de set met afdichtmiddel voor banden, de dop van de fles en de oranje kap veilig worden opgeborgen, maar makkelijk bereikbaar zijn. De set met afdichtmiddel voor banden is opnieuw nodig bij het controleren van de bandenspanning.
  1. Rijd onmiddellijk weg en rijd ongeveer 10 km zodat het afdichtmiddel het lek kan afdichten.
N.B.:  Wanneer het afdichtmiddel via het ventiel in de band wordt gepompt, kan de druk toenemen tot 6 bar maar deze neemt na ca. 30 seconden weer af.

WAARSCHUWING

Wanneer u heftige trillingen, onbalans in het stuurwiel of lawaai tijdens het rijden waarneemt, minder dan geleidelijk snelheid en breng de auto zo snel mogelijk tot stilstand wanneer dit veilig kan. Controleer de band en de bandenspanning opnieuw. Indien de bandenspanning minder dan 1,3 bar bedraagt of er scheuren, bobbels of ander schade zichtbaar zijn, zet uw reis dan niet met deze band voort. Dit zou tot controleverlies over de auto kunnen leiden.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Algemene informatie

    WAARSCHUWING Afhankelijk van het type en de omvang van de beschadiging kunnen sommige banden slechts gedeeltelijk of soms geheel niet worden gedicht. Een te lage bandenspanning kan het weggedrag van de auto beïnvloeden, waardoor u de macht over het stuur kunt verliezen.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Bandenspanning controleren

    WAARSCHUWING Zorg er voordat u wegrijdt voor dat de band de voorgeschreven bandenspanning heeft. Controleer voortdurend de bandenspanning tot de band is vervangen. Stop uw auto nadat u ongeveer 10 km hebt gereden. Controleer en corrigeer zo nodig de spanning van de beschadigde band. Bevestig de set met afdichtmiddel voor banden en controleer de bandenspanning op drukmeter D. Wanneer de bandenspanning hoger is dan de aanbevolen bandenspanning, breng de band dan op de aanbevolen spanning. Volg de oppompprocedure opnieuw om de band op te pompen. Controleer de bandenspanning opnieuw met behulp van de drukmeter D. Is de bandenspanning te hoog, laat de spanning dan afnemen met behulp van de drukregelklep B. Is de bandenspanning lager dan de aanbevolen bandenspanning, herhaal dan de stappen 13 tot 16 en de stappen 1 tot 5 (Bandenspanning controleren). Wanneer u de band hebt opgepompt tot de juiste bandenspanning, zet u de schakelaar F van de compressor in de stand 0, verwijdert u de stekker E uit het extra elektrisch aansluitpunt, schroeft u de fles met afdichtmiddel los, bevestigt u het klephoedje en plaatst u beschermdop A terug. Rijd naar de dichtstbijzijnde bandenspecialist om de beschadigde band te vervangen. Vertel de bandenspecialist dat de band afdichtmiddel bevat, voordat de band van het wiel wordt afgenomen. Vervang de fles afdichtmiddel zo snel mogelijk na gebruik. N.B.:  De set met afdichtmiddel voor banden dient alleen voor noodreparaties. Voorschriften over bandreparatie na gebruik van de set met afdichtmiddel voor banden kunnen per land verschillen. Raadpleeg een bandenspecialist voor advies.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Bluetooth® Draadloze Technologie (Type B voor Colombia model met Harman Kardon)

    Wanneer er geen apparaten zijn gekoppeld 1. Druk op de toets of de toets op de bedieningsorganen van het stuurwiel. Het volgende scherm wordt weergegeven. 2. Druk op de toets [OK] om het scherm van het aangemelde toestel in te schakelen. Car Name (naam auto): naam van het apparaat dat wordt weergegeven wanneer u zoekt vanaf uw Bluetooth® Draadloze Technologie apparaat Passkey (wachtwoord): wachtwoord dat wordt gebruikt om het apparaat te koppelen