Instructieboekje, auto handleidingen

Bandenspanning controleren

WAARSCHUWING

Zorg er voordat u wegrijdt voor dat de band de voorgeschreven bandenspanning heeft. Controleer voortdurend de bandenspanning tot de band is vervangen.
  1. Stop uw auto nadat u ongeveer 10 km hebt gereden. Controleer en corrigeer zo nodig de spanning van de beschadigde band.
  1. Bevestig de set met afdichtmiddel voor banden en controleer de bandenspanning op drukmeter D.
  1. Wanneer de bandenspanning hoger is dan de aanbevolen bandenspanning, breng de band dan op de aanbevolen spanning.
  1. Volg de oppompprocedure opnieuw om de band op te pompen.
  1. Controleer de bandenspanning opnieuw met behulp van de drukmeter D. Is de bandenspanning te hoog, laat de spanning dan afnemen met behulp van de drukregelklep B.
  1. Is de bandenspanning lager dan de aanbevolen bandenspanning, herhaal dan de stappen 13 tot 16 en de stappen 1 tot 5 (Bandenspanning controleren).
  1. Wanneer u de band hebt opgepompt tot de juiste bandenspanning, zet u de schakelaar F van de compressor in de stand 0, verwijdert u de stekker E uit het extra elektrisch aansluitpunt, schroeft u de fles met afdichtmiddel los, bevestigt u het klephoedje en plaatst u beschermdop A terug.
  1. Rijd naar de dichtstbijzijnde bandenspecialist om de beschadigde band te vervangen. Vertel de bandenspecialist dat de band afdichtmiddel bevat, voordat de band van het wiel wordt afgenomen. Vervang de fles afdichtmiddel zo snel mogelijk na gebruik.
N.B.:  De set met afdichtmiddel voor banden dient alleen voor noodreparaties. Voorschriften over bandreparatie na gebruik van de set met afdichtmiddel voor banden kunnen per land verschillen. Raadpleeg een bandenspecialist voor advies.

Lege flessen afdichtmiddel mogen samen met het huishoudelijk afval worden afgevoerd. Breng resten afdichtmiddel naar uw erkende dealer of voer ze af volgens de lokale richtlijnen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Banden op spanning brengen

    WAARSCHUWING Probeer een beschadigde zijkant van de band niet zelf af te dichten. De band kan klappen, wat tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kan leiden.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Verzorging van banden

    N.B.:  Voorwielen links van de tekening afgebeeld.Niet-directionele banden

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Plaats van lampen (voor)