Instructieboekje, auto handleidingen

Set met afdichtmiddel voor banden

Het is mogelijk dat in de auto geen reservewiel en -band zijn aangebracht. In dat geval beschikt u over een set met afdichtmiddel voor banden, waarmee één beschadigde band kan worden gerepareerd.

De set bevindt zich in de reservewielkuip.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Algemene informatie

De aanbevolen bandenspanning is te vinden op het bandenlabel op de B-stijl aan bestuurderszijde. Controleer bij koude banden de bandenspanning bij een temperatuur waarin u gaat rijden.  

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Algemene informatie

WAARSCHUWING Afhankelijk van het type en de omvang van de beschadiging kunnen sommige banden slechts gedeeltelijk of soms geheel niet worden gedicht. Een te lage bandenspanning kan het weggedrag van de auto beïnvloeden, waardoor u de macht over het stuur kunt verliezen.

 KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Kruisend verkeersdetectie (Rear Cross Traffic Alert of RCTA)

Als uw auto vanuit een parkeerplaats achteruit weg rijdt, detecteert de sensor voertuigen die van links of rechts naderen en informeert de bestuurder. Voorwaarden voor gebruik Selecteer RCTA (Rear Cross Traffic Alert) in "User settings" (gebruikersinstellingen) onder "Driving Assist" (rijassistentie) in het instrumentenpaneel Het systeem schakelt in en is gereed om geactiveerd te worden. Selecteer nogmaals RCTA om het systeem uit te schakelen. Als de motor uit en weer aan wordt gezet, keert het RCTA systeem terug naar de stand vlak voordat de motor uit werd gezet. Schakel het RCTAsysteem uit als dit niet wordt gebruikt. Het systeem wordt ingeschakeld wanneer de rijsnelheid lager is dan 10 km/h en de selectiehendel in stand R (achteruit) staat. Het sensorbereik van de RCTA (Rear Cross Traffic Alert) is 0,5 ~ 20 m aan beide zijden. Als de snelheid van het naderende voertuig in het detectiebereik tussen 4 km/h ~ 36 km/h ligt, schakelt de WAARSCHUWING in. Het sensorbereik is echter verschillend en wordt bepaald door de omstandigheden Houd altijd de omgeving in de gaten.