Instructieboekje, auto handleidingen

Auto's met een contactsleutel

N.B.:  Trap het gaspedaal niet in.

  1. Trap het rempedaal volledig in. Als uw auto is uitgerust met een handgeschakelde transmissie, trapt u ook het koppelingspedaal volledig in.
  1. Draai de sleutel in stand III om de motor te starten. Laat de sleutel los zodra de motor start.
N.B.:  U kunt 15 seconden lang of totdat de motor start proberen om de motor te starten.

N.B.:  Als u de motor niet bij de eerste poging kunt starten, wacht u even en probeert u het opnieuw.

Auto's met sleutelloos startsysteem

N.B.:  Trap het gaspedaal niet in.

N.B.:  Uw intelligente toegangssleutel moet in de auto zijn als u de transmissie uit de parkeerstand (P) wilt zetten.
  1. Druk het koppelingspedaal (handgeschakelde transmissie) of het rempedaal (automatische transmissie) volledig in.
  1. Druk op de toets.
N.B.:  Bij hybride voertuigen gaat een groen gereedheidslampje branden om aan te geven dat er met de auto gereden kan worden. Aangezien uw auto is uitgerust met Silent Key Start, start de motor mogelijk niet wanneer de auto gestart wordt.

Het systeem werkt in de volgende gevallen niet:

  • De frequenties van de sleutel worden verstoord.
  • De sleutelbatterij heeft geen voeding.
Als u de auto niet kunt starten, doet u het volgende:

Een benzinemotor starten

  1. De bewaargleuf van de sleutel bevindt zich in het elektrische gedeelte van de middenconsole.
  1. Plaats de sleutel in de bewaargleuf met de knoppen naar de achterkant van het voertuig gericht en de sleutelring naar boven.
  1. Druk met de sleutel in deze positie het koppelingspedaal (handgeschakelde transmissie) of het rempedaal (automatische transmissie) in en druk daarna op de knop om de motor te starten.
Snel herstarten

Via de functie voor snel herstarten kunt u uw auto binnen 10 seconden na het afzetten van de motor herstarten, zelfs als er geen geldige passieve sleutel wordt herkend.

 Trap het rempedaal binnen 10 seconden na het uitschakelen van uw voertuig in en druk op de startknop. Na 10 seconden kunt u uw auto niet meer starten wanneer er geen geldige passieve sleutel wordt herkend.

 Nadat uw auto is gestart, blijft de auto lopen totdat u op de startknop drukt, zelfs als uw auto geen geldige passieve sleutel detecteert. Als u een portier opent en sluit terwijl de motor draait, zoekt het systeem naar een geldige passieve sleutel. U kunt uw auto niet starten als het systeem geen geldige passieve sleutel herkent binnen 10 seconden.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Een benzinemotor starten

    Wanneer u de motor start, stijgt het stationair toerental. Dit helpt om de motor op te warmen. Als het toerental voor stationair draaien niet automatisch afneemt, laat u uw auto door een erkende dealer controleren.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische uitschakeling

    Deze functie schakelt de auto automatisch uit wanneer deze gedurende een langere periode stationair draait. Het contact wordt ook uitgezet, om accuvermogen te besparen. Voordat de auto zichzelf uitschakelt, verschijnt er een bericht in het informatiedisplay met een timer die 30 seconden aftelt. Als u binnen 30 seconden geen actie onderneemt, schakelt de auto zichzelf uit. In het informatiedisplay verschijnt een ander bericht, om u te laten weten dat de auto zichzelf heeft uitgezet om brandstof te besparen. Start uw auto zoals u dat normaal ook zou doen. Automatische uitschakeling annuleren

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Zonnescherm

    Zonnescherm openen Trek de hendel van het schuifdak naar achteren in de 1e stand. Het zonnescherm sluiten bij gesloten schuifdak. Duw de hendel van het schuifdak naar voren of trek hem naar beneden in de 1e stand Beweeg de hendel kort naar voren of naar achteren om het schuiven te stoppen.