Instructieboekje, auto handleidingen

Automatische uitschakeling

Deze functie schakelt de auto automatisch uit wanneer deze gedurende een langere periode stationair draait. Het contact wordt ook uitgezet, om accuvermogen te besparen. Voordat de auto zichzelf uitschakelt, verschijnt er een bericht in het informatiedisplay met een timer die 30 seconden aftelt. Als u binnen 30 seconden geen actie onderneemt, schakelt de auto zichzelf uit. In het informatiedisplay verschijnt een ander bericht, om u te laten weten dat de auto zichzelf heeft uitgezet om brandstof te besparen. Start uw auto zoals u dat normaal ook zou doen.

Automatische uitschakeling annuleren

N.B.:  De functie voor automatische uitschakeling kan niet voorgoed worden uitgeschakeld. Wanneer u de functie tijdelijk uitschakelt, wordt deze de volgende keer wanneer u het contact aanzet weer ingeschakeld.

Er wordt 30 seconden lang afgeteld. Tijdens het aftellen kunt u op elk moment het uitschakelen stoppen of de timer resetten door een van de volgende handelingen uit te voeren:
  • u kunt de timer resetten door een handeling op uw auto uit te voeren (bijvoorbeeld het rempedaal of het gaspedaal intrappen).
  • u kunt de uitschakelfunctie altijd tijdelijk uitschakelen wanneer het contact aanstaat (alleen tijdens de huidige contactcyclus). Gebruik het informatiedisplay om dit te doen. Zie  Information Displays
  • gedurende het aftellen voordat er wordt uitgeschakeld, wordt u gevraagd om op OK of RESET te drukken (afhankelijk van welk type informatiedisplay u hebt) om de functie tijdelijk uit te schakelen (alleen tijdens de huidige contactcyclus).
De auto uitzetten terwijl deze stationair draait

Auto's met een contactsleutel

  1. Zet de keuzehendel van de transmissie in een lage versnelling (handgeschakelde transmissie) of in de parkeerstand P (automatische transmissie).
  2. Zet de sleutel in stand 0.
  3. Schakel de parkeerrem in.
Auto's met sleutelloos startsysteem
  1. Zet de keuzehendel van de transmissie in een lage versnelling (handgeschakelde transmissie) of in de parkeerstand P (automatische transmissie).
  2. Druk de toets eenmaal in.
  3. Schakel de parkeerrem in.
N.B.:  Hiermee worden het contact, alle elektrische circuits, waarschuwings- en controlelampen uitgezet.

N.B.:  Als de motor 30 minuten stationair draait, worden het contact en de motor automatisch uitgeschakeld.

De auto uitzetten terwijl deze in beweging is

WAARSCHUWING

Afzetten van de motor terwijl nog met de auto wordt gereden, leidt tot verlies van rem- en stuurbekrachtiging. De stuurinrichting wordt niet geblokkeerd, maar heeft meer stuurkracht nodig. Wanneer het contact wordt uitgeschakeld, kunnen ook sommige elektrische circuits, waaronder de airbags, waarschuwings- en controlelampjes uitgeschakeld worden. Als het contact per ongeluk is uitgezet, kunt u de transmissie in de neutrale stand (N) zetten en de motor opnieuw starten.Auto's met een contactsleutel
  1. Zet de keuzehendel van de transmissie in de neutrale stand (handgeschakelde transmissie) of in neutraal (N) (automatische transmissie) en zet uw voertuig met de rem veilig stil.
  2. Wanneer de auto is gestopt, zet u de keuzehendel van de transmissie in een lage versnelling (handgeschakelde transmissie) of in de parkeerstand P (automatische transmissie) en draait u de contactsleutel in de stand 0.
  3. Schakel de parkeerrem in.
Auto's met sleutelloos startsysteem
  1. Zet de keuzehendel van de transmissie in de neutrale stand (handgeschakelde transmissie) of in neutraal (N) (automatische transmissie) en zet uw voertuig met de rem veilig stil.
  2. Wanneer de auto is gestopt, zet u de keuzehendel van de transmissie in een lage versnelling (handgeschakelde transmissie) of in de parkeerstand P (automatische transmissie).
  3. Houd de startknop minimaal een seconde ingedrukt of druk binnen twee seconden driemaal op de startknop.
  4. Schakel de parkeerrem in.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Auto's met een contactsleutel

    N.B.:  Trap het gaspedaal niet in. Trap het rempedaal volledig in. Als uw auto is uitgerust met een handgeschakelde transmissie, trapt u ook het koppelingspedaal volledig in. Draai de sleutel in stand III om de motor te starten. Laat de sleutel los zodra de motor start. N.B.:  U kunt 15 seconden lang of totdat de motor start proberen om de motor te starten.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Beschermen tegen uitlaatgassen

    WAARSCHUWING Als u uitlaatgassen in uw voertuig ruikt, laat u uw voertuig direct controleren door uw erkende dealer. Rijd niet met uw auto als u uitlaatgassen ruikt. Uitlaatgassen bevatten koolmonoxide. Neem voorzorgsmaatregelen om de schadelijke gevolgen ervan te vermijden.Belangrijke informatie over ventileren

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Schuif /kanteldak sluiten

    Schuif /kanteldak met het zonnescherm sluiten Druk de hendel van het schuifdak naar voren of omlaag naar de 2e stand. Het glazen schuifdak en het zonnescherm sluiten automatisch Beweeg de hendel kort naar voren of naar achteren om de beweging van het schuif /kanteldak te stoppen.