Instructieboekje, auto handleidingen

Beschermen tegen uitlaatgassen

WAARSCHUWING

Als u uitlaatgassen in uw voertuig ruikt, laat u uw voertuig direct controleren door uw erkende dealer. Rijd niet met uw auto als u uitlaatgassen ruikt. Uitlaatgassen bevatten koolmonoxide. Neem voorzorgsmaatregelen om de schadelijke gevolgen ervan te vermijden.Belangrijke informatie over ventileren

Wanneer u uw auto stopt en de motor gedurende langere tijd stationair laat draaien, raden we aan dat u een van de volgende handelingen verricht:

  • Open de ramen ten minste 3 cm.
  • Stel uw klimaatregeling in op buitenlucht.
Een dieselmotor starten

Koude of warme motor

Missing Image  Zet het contact aan en wacht tot de controlelamp van het voorgloeisysteem uitgaat. Druk het koppelingspedaal (handgeschakelde transmissie) of het rempedaal (automatische transmissie) volledig in. Start de motor.

N.B.:  Trap het gaspedaal niet in.

N.B.:  Door tijdens het starten het koppelingspedaal (handgeschakelde transmissie) of het rempedaal (automatische transmissie) op te laten komen, wordt de startmotor uitgeschakeld maar blijft het contact aan.

N.B.:  Als de temperatuur lager is dan -15ºC, moet u de motor eventueel max. 10 seconden doorstarten.

N.B.:  U kunt de startmotor slechts een beperkte periode inschakelen.

N.B.:  Na een bepaald aantal pogingen om de motor te starten, staat het systeem u niet toe om het opnieuw te proberen voordat een bepaalde periode (van bijv. 30 minuten) verstreken is.

Motor slaat niet aan

Als u de motor na drie startpogingen nog niet kunt starten, wacht u 10 seconden en volgt u deze procedure:
  1. Voor auto's met een automatische transmissie, trapt u het rempedaal volledig in. Voor auto's met een handgeschakelde transmissie, trapt u het koppelingspedaal volledig in en trekt u de parkeerrem aan.
  2. Schakel naar de parkeerstand (P) of de neutraalstand.
  3. Trap het gaspedaal volledig in.
  4. Houd het gaspedaal volledig ingetrapt en druk op de startknop totdat de motor start.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische uitschakeling

    Deze functie schakelt de auto automatisch uit wanneer deze gedurende een langere periode stationair draait. Het contact wordt ook uitgezet, om accuvermogen te besparen. Voordat de auto zichzelf uitschakelt, verschijnt er een bericht in het informatiedisplay met een timer die 30 seconden aftelt. Als u binnen 30 seconden geen actie onderneemt, schakelt de auto zichzelf uit. In het informatiedisplay verschijnt een ander bericht, om u te laten weten dat de auto zichzelf heeft uitgezet om brandstof te besparen. Start uw auto zoals u dat normaal ook zou doen. Automatische uitschakeling annuleren

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motor uitschakelen

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Aanwijzingen voor het veilig gebruik van de Tire Mobility Kit (TMK, bandenreparatieset)

    Breng uw auto tot stilstand op een veilige plaats zodat u bij het werken met de bandenreparatieset niet gehinderd wordt door het passerende verkeer. Plaats uw gevarendriehoek op een opvallende plaats om het overige verkeer te attenderen op uw auto. Activeer de parkeerrem, ook als de auto tamelijk horizontaal staat, zodat de auto niet in beweging kan komen. Gebruik de bandenreparatieset uitsluitend voor het repareren van personenautobanden Gebruik de TMK niet voor motorfietsbanden, fietsbanden of andere soorten banden. Verwijder geen vreemde voorwerpen, zoals spijkers of schroeven, die in de band zijn gedrongen. Lees voor het gebruik van de bandenreparatieset de veiligheidsvoorschriften op de fles dichtmiddel! Laat de motor draaien, maar alleen als de auto buiten staat. Anders kan het gebruik van de compressor er uiteindelijk toe leiden dat de accuspanning te ver daalt. Laat de bandenreparatieset nooit alleen terwijl deze wordt gebruikt. Laat de compressor niet langer dan 10 minuten achter elkaar draaien, omdat deze anders oververhit kan raken. Gebruik de bandenreparatieset niet bij een buitentemperatuur lager dan C. Gebruik de bandenreparatieset in het belang van uw eigen veiligheid niet wanneer het wiel en de band beschadigd zijn.