Instructieboekje, auto handleidingen

Een benzinemotor starten

Wanneer u de motor start, stijgt het stationair toerental. Dit helpt om de motor op te warmen. Als het toerental voor stationair draaien niet automatisch afneemt, laat u uw auto door een erkende dealer controleren.

N.B.:  De startmotor kan in totaal 60 seconden gebruikt worden (zonder dat de motor start), voordat het startsysteem tijdelijk wordt uitgeschakeld. Deze 60 seconden hoeven niet in een keer te verstrijken. Als u bijvoorbeeld de motor drie keer 20 seconden lang probeert te starten zonder dat de motor start, hebt u de limiet van 60 seconden bereikt, Er verschijnt een bericht op het informatiedisplay om u te waarschuwen dat u de starttijd hebt overschreden. U kunt minsten 15 minuten lang de motor niet proberen te starten. Na 15 minuten kunt u maximaal 15 seconden lang de motor proberen te starten. U dient 60 minuten te wachten voordat u de motor opnieuw 60 seconden lang kunt proberen te starten.

Voordat u uw auto start, controleert u het volgende:
  • Controleer of alle inzittenden hun veiligheidsgordels hebben vastgemaakt.
  • Controleer of de koplampen en de elektrische accessoires uit zijn.
  • Controleer of de parkeerrem aangetrokken is.
  • Zet de keuzehendel van de transmissie in een lage versnelling (handgeschakelde transmissie) of in de parkeerstand P (automatische transmissie).
  • Zet de contactsleutel in stand II. Als uw auto is uitgerust met een sleutelloos startsysteem, gebruikt u de volgende instructies.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Stuurwielslot - Auto's met: Keyless Entry en startknop

Uw auto heeft een elektronisch bestuurd stuurwiel dat automatisch wordt bediend.Het stuurwiel wordt vergrendeld kort nadat u de auto hebt geparkeerd en de passieve sleutel zich buiten de auto bevindt, ongeacht of u de auto vergrendelt. N.B.:  Het stuurwiel wordt niet vergrendeld wanneer het contact aan staat of de auto beweegt.

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Auto's met een contactsleutel

N.B.:  Trap het gaspedaal niet in. Trap het rempedaal volledig in. Als uw auto is uitgerust met een handgeschakelde transmissie, trapt u ook het koppelingspedaal volledig in. Draai de sleutel in stand III om de motor te starten. Laat de sleutel los zodra de motor start. N.B.:  U kunt 15 seconden lang of totdat de motor start proberen om de motor te starten.

 Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Procedure voor bijvullen

Controleer voor het bijvullen of de auto op een vlakke en horizontale ondergrond staat. Controleer 's winters of de omgevingstemperatuur van de auto hoger is dan -11ºC. Als het kouder is, bevriest het AdBlue waardoor u het niet in het reservoir kunt gieten. Laat uw auto enkele uren op een warmere plaats staan en vul vervolgens het reservoir bij. Druk op de START/STOP-knop om de motor af te zetten. Til de vloerplaat van de bagageruimte op voor toegang tot het AdBlue-reservoir.