Instructieboekje, auto handleidingen

Automatisch in- en uitschakelende verlichting

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Verlichting / Automatisch in- en uitschakelende verlichting

WAARSCHUWING

Het systeem is niet bedoeld om de bestuurder te ontheffen van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. U moet het systeem wellicht onderdrukken als het de koplampen niet inschakelt bij slecht zicht, bijvoorbeeld bij mist overdag.

Automatisch in- en uitschakelende verlichting

Als de lichtschakelaar in de stand automatisch inschakelende koplampen staat, worden de koplampen ingeschakeld bij slecht zicht of zodra de wissers worden ingeschakeld.

 De koplampen blijven branden gedurende een bepaalde periode nadat het contact is afgezet. Gebruik het informatiedisplay om in te stellen hoe lang de koplampen blijven branden.

N.B.:  Als u automatisch inschakelende koplampen inschakelt, kunt u het grootlicht pas inschakelen als het systeem het dimlicht inschakelt.

Koplampen geactiveerd door ruitenwissers

Wanneer u automatisch inschakelende koplampen inschakelt, worden de koplampen aangezet binnen 10 seconden nadat u de ruitenwissers hebt ingeschakeld. Ze doven ongeveer 60 seconden nadat u de voorste ruitenwissers hebt uitgezet.

De koplampen worden niet geactiveerd door de wissers:
  • Bij normaal wissen.
  • Bij gebruik van de sproeiers van de voorruit.
  • Als de wissers in de intervalstand staan.
N.B.:  Als u automatisch inschakelende koplampen en automatisch inschakelende ruitenwissers inschakelt, worden de koplampen ingeschakeld wanneer de wissers van de voorruit voortdurend blijven wissen.

Dimmer instrumentenpaneelverlichting

Dimmer instrumentenpaneelverlichting

Meermaals indrukken of ingedrukt houden tot het gewenste niveau is bereikt.

Uitschakelvertraging koplampen

Nadat u het contact uitschakelt, kunt u de koplampen inschakelen door de richtingaanwijzer naar u toe te trekken. Er klinkt kort een signaal. Bij een geopende deur gaan de koplampen automatisch na drie minuten uit, of 30 seconden nadat de laatste deur is gesloten. U kunt deze functie annuleren door de richtingaanwijzer nogmaals naar u toe te trekken of het contact in te schakelen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Verlichtingsbediening

      Uit. Parkeerlichten, instrumentenpaneelverlichting, kentekenplaatverlichting en achterlichten. Koplampen.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Dagrijlicht

    WAARSCHUWINGHet dagrijlichtsysteem schakelt de achterlichten niet in en geeft bij slecht zicht wellicht onvoldoende verlichting. Zorg dat u bij alle soorten slecht zicht zo nodig de koplampen inschakelt. Anders kunt u een botsing krijgen. Type één - Conventioneel (niet-configureerbaar)

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Een kinderzitje (CRS) installeren

    WAARSCHUWING Doe altijd het volgende voordat u een kinderzitje installeert: Lees en volg de instructies van de fabrikant van het kinderzitje. Het niet naleven van alle WAARSCHUWING en en instructies kan het risico op ERNSTIG of DODELIJK LETSEL verhogen in geval van een ongeval.