Instructieboekje, auto handleidingen

Automatische controle vloeistofpeil transmissie

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Onderhoud / Automatische controle vloeistofpeil transmissie

De automatische transmissie heeft geen peilstok voor transmissievloeistof.

Laat een erkende dealer bij het juiste onderhoudsinterval de transmissievloeistof controleren en verversen. Uw transmissie verbruikt geen vloeistof. Als de transmissie echter doorslipt, traag schakelt of als u tekenen van vloeistoflekkage opmerkt, moet u contact opnemen met een erkende dealer.

Gebruik geen aanvullende hulpstoffen, behandelingen of reinigingsmiddelen voor transmissievloeistof. Het gebruik van deze materialen kan de werking van de transmissie beïnvloeden en interne onderdelen van de transmissie beschadigen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motorkoelvloeistof controleren - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

    WAARSCHUWINGVerwijder de vuldop van het koelvloeistofreservoir niet wanneer de motor draait of het koelsysteem heet is. Wacht 10 minuten totdat het koelsysteem is afgekoeld. Bedek de dop van het koelvloeistofreservoir met een dikke doek om brandwonden te voorkomen en verwijder de dop langzaam. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben. Voorkom dat de vloeistof in contact komt met de huid of de ogen. Mocht dit toch gebeuren, spoel het betreffende lichaamsdeel dan direct met veel water schoon en neem contact op met uw huisarts.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Remvloeistof controleren

    WAARSCHUWING Gebruik geen andere vloeistof dan de aanbevolen remvloeistof, aangezien dit de efficiëntie van het remsysteem kan beperken. Het gebruik van de verkeerde vloeistof kan ertoe leiden dat u de controle over uw auto verliest, met ernstig persoonlijk letsel of de dood als gevolg.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Wielslotmoeren

    Na het overleggen van het certificaat met het referentienummer kunt u bij uw Ford dealer een vervangende dopsleutel en vervangende wielslotmoeren verkrijgen. Auto's met volwaardig reservewielIndien het reservewiel exact hetzelfde type en maat heeft als de overige gemonteerde wielen, kunt u het bestaande wiel vervangen door het reservewiel en verder rijden op de gebruikelijke wijze. Indien het reservewiel verschilt van de overige gemonteerde wielen, is het voorzien van een geel label met de toepasselijke snelheidslimiet.