Instructieboekje, auto handleidingen

Motorkoelvloeistof controleren - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Onderhoud / Motorkoelvloeistof controleren - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

WAARSCHUWING

Verwijder de vuldop van het koelvloeistofreservoir niet wanneer de motor draait of het koelsysteem heet is. Wacht 10 minuten totdat het koelsysteem is afgekoeld. Bedek de dop van het koelvloeistofreservoir met een dikke doek om brandwonden te voorkomen en verwijder de dop langzaam. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben.

Voorkom dat de vloeistof in contact komt met de huid of de ogen. Mocht dit toch gebeuren, spoel het betreffende lichaamsdeel dan direct met veel water schoon en neem contact op met uw huisarts.

Onverdunde koelvloeistof is brandbaar en kan ontbranden wanneer deze wordt gemorst op een hete uitlaat.

Uw auto is uitgerust met twee verschillende koelsystemen. De een is bedoeld om de motor te koelen en de ander is bedoeld voor koeling van de regelaar van het omvormersysteem, dat eigen is aan het hybride systeem. De twee systemen werken op vergelijkbare wijze, waarbij het systeem voor het koelen van de regelaar van het omvormersysteem doorgaans op een lagere temperatuur en druk werkt.

Motorkoelvloeistof controleren - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

Controleer of het koelvloeistofpeil tussen de MIN en MAX merktekens staat. Als het koelvloeistofpeil op of onder de MIN-markering staat, voegt u onmiddellijk koelvloeistof bij met de juiste specificaties.

N.B.:  Koelvloeistof zet bij verwarming uit.Daardoor kan het koelvloeistofpeil enkele millimeters boven het MAX merkteken staan.

Motorkoelvloeistof bijvullen
  1. Verwijder de vuldop.
  1. Vul koelvloeistof bij tot de MAX-markering, vul niet te veel bij.
  1. Draai de vuldop er weer op.Draai rechtsom tot u sterke weerstand voelt.
N.B.:  Vul bij met een mengsel van 50% antivries en 50% water of verdunde motorkoelvloeistof met de juiste specificaties.

N.B.:  In een noodgeval kan water in het koelsysteem worden bijgevuld om een tankstation te bereiken.

N.B.:  Langdurig gebruik van motorkoelvloeistof met een incorrecte mengverhouding kan leiden tot motorschade, bijvoorbeeld door corrosie, oververhitting of bevriezing.

Koelvloeistof voor het regelen van het omvormersysteem bijvullen

  1. Open de dop van het koelvloeistofreservoir voor het omvormersysteem.
  1. Gebruik een trechter om het koelvloeistofreservoir voor het omvormersysteem met verdunde koelvloeistof bij te vullen. Controleer of het peil tussen de MIN- en MAX-markeringen op het koelvloeistofreservoir voor het regelen van het omvormersysteem staat. Gebruik verdunde koelvloeistof die voldoet aan de specificaties van Ford.
  1. Sluit de dop van het koelvloeistofreservoir voor het omvormersysteem.
Telkens als u koelvloeistof toevoegt, controleert u de volgende keren wanneer u met de auto rijdt het koelvloeistofniveau in het koelvloeistofreservoir voor het omvormersysteem. Indien nodig vult u genoeg verdunde koelvloeistof bij om het koelvloeistofniveau voor het omvormersysteem op het juiste niveau te brengen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motorkoelvloeistof controleren - Behalve: Hybride elektrisch voertuig (HEV)

    WAARSCHUWINGVerwijder de dop van het koelvloeistofreservoir nooit wanneer de motor draait of op bedrijfstemperatuur is. Verwijder de vuldop van het koelvloeistofreservoir niet wanneer het koelsysteem heet is. Wacht 10 minuten totdat het koelsysteem is afgekoeld. Bedek de dop van het koelvloeistofreservoir met een dikke doek om brandwonden te voorkomen en verwijder de dop langzaam. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische controle vloeistofpeil transmissie

    De automatische transmissie heeft geen peilstok voor transmissievloeistof. Laat een erkende dealer bij het juiste onderhoudsinterval de transmissievloeistof controleren en verversen. Uw transmissie verbruikt geen vloeistof. Als de transmissie echter doorslipt, traag schakelt of als u tekenen van vloeistoflekkage opmerkt, moet u contact opnemen met een erkende dealer.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatisch inklapbare spiegels

    N.B.:  De automatisch inklapbare spiegels werken alleen als ze zijn uitgeklapt. Als u de spiegels hebt ingeklapt via de elektrische bediening voor inklappen, dan moet u de spiegels uitklappen met de elektrische bediening voor inklappen opdat automatisch inklappen kan werken.