Instructieboekje, auto handleidingen

Motorkoelvloeistof controleren - Behalve: Hybride elektrisch voertuig (HEV)

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Onderhoud / Motorkoelvloeistof controleren - Behalve: Hybride elektrisch voertuig (HEV)

WAARSCHUWING

Verwijder de dop van het koelvloeistofreservoir nooit wanneer de motor draait of op bedrijfstemperatuur is.

Verwijder de vuldop van het koelvloeistofreservoir niet wanneer het koelsysteem heet is. Wacht 10 minuten totdat het koelsysteem is afgekoeld. Bedek de dop van het koelvloeistofreservoir met een dikke doek om brandwonden te voorkomen en verwijder de dop langzaam. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben.

Voorkom dat de vloeistof in contact komt met de huid of de ogen. Mocht dit toch gebeuren, spoel het betreffende lichaamsdeel dan direct met veel water schoon en neem contact op met uw huisarts.

Onverdunde koelvloeistof is brandbaar en kan ontbranden wanneer deze wordt gemorst op een hete uitlaat.

Motorkoelvloeistof controleren - Behalve: Hybride elektrisch voertuig (HEV)

Controleer of het koelvloeistofpeil tussen de markeringen MIN en MAX op het motorkoelvloeistofreservoir staat. Als het koelvloeistofpeil op of onder de MIN-markering staat of leeg is, voegt u onmiddellijk koelvloeistof bij.

N.B.:  Koelvloeistof zet bij verwarming uit.Het koelvloeistofpeil kan enkele millimeters boven de MAX-markering staan.

Koelvloeistof bijvullen

  1. Verwijder de vuldop.
  2. Vul koelvloeistof bij tot de MAX-markering, vul niet te veel bij.
  3. Draai de vuldop er weer op. Draai hem tot u sterke weerstand voelt.
N.B.:  Vul bij met een mengsel van 50% antivries en 50% water of verdunde motorkoelvloeistof met de juiste specificaties.

N.B.:  In geval van nood kunt u een grote hoeveelheid water zonder motorkoelvloeistof toevoegen aan het motorkoelvloeistofsysteem, zodat u een locatie kunt bereiken waar uw auto kan worden nagekeken.

N.B.:  Langdurig gebruik van motorkoelvloeistof met een incorrecte mengverhouding kan leiden tot motorschade, zoals corrosie, oververhitting of bevriezing. Wanneer u een locatie bereikt waar uw auto kan worden nagekeken, laat u het volgende uitvoeren door gekwalificeerd personeel:
  1. de koelvloeistof in het koelsysteem aftappen.
  2. het koelsysteem chemisch reinigen.
  3. zo snel mogelijk bijvullen met motorkoelvloeistof.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motorolie controleren

    De auto moet op een vlakke ondergrond staan. Controleer het oliepeil voordat u de motor start of zet e motor uit en wacht 10 minuten om de olie in het oliecarter af te tappen. Verwijder de oliepeilstaaf en veeg deze af met een schone, niet pluizende doek.Plaats de oliepeilstaaf opnieuw en trek deze eruit om het oliepeil te controleren. Als het oliepeil op de minimummarkering staat, vul dan onmiddellijk olie bij.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motorkoelvloeistof controleren - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

    WAARSCHUWINGVerwijder de vuldop van het koelvloeistofreservoir niet wanneer de motor draait of het koelsysteem heet is. Wacht 10 minuten totdat het koelsysteem is afgekoeld. Bedek de dop van het koelvloeistofreservoir met een dikke doek om brandwonden te voorkomen en verwijder de dop langzaam. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben. Voorkom dat de vloeistof in contact komt met de huid of de ogen. Mocht dit toch gebeuren, spoel het betreffende lichaamsdeel dan direct met veel water schoon en neem contact op met uw huisarts.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Volledige en beperkte beveiliging

    Volledige beveiliging Volledige beveiliging is de standaardinstelling.Bij volledige beveiliging zijn de interieursensoren ingeschakeld als u het alarm inschakelt. Beperkte beveiligingBij beperkte beveiliging zijn de interieursensoren uitgeschakeld wanneer u het alarm inschakelt. Volledige of beperkte beveiliging selecteren