Instructieboekje, auto handleidingen

Baby- en kinderzitjes

Lexus raadt sterk aan gebruik te maken van baby- en kinderzitjes.

Punten om rekening mee te houden

Studies hebben uitgewezen dat het plaatsen van een baby- of kinderzitje op de achterstoel veel veiliger is dan op de voorpassagiersstoel.

  • Kies een baby- of kinderzitje dat past bij uw auto en dat geschikt is voor de leeftijd en de lengte van het kind.
  • Volg bij het plaatsen van een baby- of kinderzitje altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van het zitje.

    In deze handleiding vindt u algemene aanwijzingen met betrekking tot het plaatsen.

  • Als er in het land waarin u woont regels zijn voor baby- en kinderzitjes, neem dan contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige voor het plaatsen van het baby- of kinderzitje.
  • Lexus raadt aan om een zitje te kiezen met het keurmerk ECE R44.

LESEN SIE MEHR:

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Veiligheidsinformatie voor kinderen

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht als er kinderen in de auto aanwezig zijn. Gebruik een passend baby- of kinderzitje tot het kind groot genoeg is om de veiligheidsgordel van de auto op de juiste wijze te dragen. U wordt aangeraden om kinderen op de achterstoelen te vervoeren om te voorkomen dat ze per ongeluk tegen onderdelen aankomen, zoals de selectiehendel, de ruitenwisserschakelaar, enz. Gebruik het kinderslot van het achterportier of de blokkeerschakelaar van de ruitbediening om te voorkomen dat kinderen het portier openen tijdens het rijden of per ongeluk de elektrisch bedienbare ruit bedienen. Laat kleine kinderen geen onderdelen bedienen waarbij lichaamsdelen vast kunnen komen te zitten of bekneld kunnen raken, zoals de elektrisch bedienbare ruiten, de motorkap, de klep van de bagageruimte, de stoelen enzovoort. WAARSCHUWING Laat kinderen nooit alleen in de auto achter en laat ze nooit met de sleutel spelen.

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Soorten baby- en kinderzitjes

Het keurmerk ECE R44 maakt onderscheid tussen 5 groepen baby- en kinderzitjes: Groep 0: Minder dan 10 kg (0 - 9 maanden) Groep 0+: Minder dan 13 kg (0 - 2 jaar) Groep I: 9 - 18 kg (9 maanden - 4 jaar) Groep II: 15 - 25 kg (4 - 7 jaar) Groep III: 22 - 36 kg (6 jaar - 12 jaar)

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Overzicht van functies

Wanneer de afstandsregelmodus is ingeschakeld, accelereert en decelereert de auto automatisch overeenkomstig de veranderingen in snelheid van de voorligger, zelfs wanneer het gaspedaal niet wordt ingetrapt. In de constante-snelheidsregelmodus rijdt de auto met een constante snelheid.