Instructieboekje, auto handleidingen

Belangrijke informatie over de functie Emergency Assistance

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / SYNC / Toepassingen en diensten SYNC / Belangrijke informatie over de functie Emergency Assistance

Emergency Assistance-oproep verricht momenteel geen oproepen naar noodhulpdiensten in de volgende landen: Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Nederland, Oekraïne, Moldavië en Rusland.

Ga naar uw lokale Ford website voor de meest recente informatie.

Privacy notice Emergency Assistance

Wanneer u Emergency Assistance inschakelt, kan aan de noodhulpdiensten worden meegedeeld dat uw auto betrokken is geweest bij een botsing met activering van een airbag of uitschakeling van de brandstofpomp. Deze functie kan mogelijk informatie over uw locatie of andere informatie over uw voertuig of de aanrijding aan de medewerker doorgeven, zodat de juiste noodhulpdiensten ingeschakeld kunnen worden.

Als u deze informatie niet wilt meedelen, schakelt u de functie niet in.

SYNC AppLink

Via het systeem is spraakbediening en handmatige bediening mogelijk voor apps op smartphones die geschikt zijn voor SYNC AppLink. Wanneer een app werkt via AppLink, kunt u de belangrijkste functies van de app bedienen via spraakcommando's en handmatige bediening.

N.B.:  Voor toegang tot AppLink moet u uw smartphone koppelen en verbinding maken met SYNC.

N.B.:  iPhone-gebruikers moeten de telefoon aansluiten op de USB-poort.

N.B.:  Android-gebruikers moeten de telefoon via Bluetooth verbinden met SYNC.

N.B.:  Voor informatie over beschikbare apps, ondersteunde smartphones en tips om problemen op te lossen kunt u terecht op de website van Ford.

N.B.:  Zorg dat u een actief account hebt voor de app die u hebt gedownload. Sommige apps werken automatisch zonder dat ze moeten worden ingesteld. In andere apps moet u uw persoonlijke instellingen configureren en uw ervaring aanpassen door stations of favorieten te creëren. We raden aan dat u dit thuis of buiten uw auto doet.

Toegang via spraakcommando's

  1. Druk op het spraakpictogram.
  1. Zeg de naam van de app na de toon.
  1. De app zal starten. Wanneer een app wordt uitgevoerd via SYNC kunt u op de spraaktoets drukken en specifieke commando's voor de app zeggen, zoals bijvoorbeeld "Speel afspeellijst Reis". Zeg de naam van een app gevolgd door "Help" om een lijst met de beschikbare spraakcommando's te ontdekken.
Spraakcommando's mobiele apps SYNC

De volgende spraakcommando's zijn steeds beschikbaar:

Spraakcommando 
Mob. apps
Apps zoeken
Apps weergeven
SYNC-Instelling.
Op elk moment kunt u de naam van een mobiele app zeggen om de mobiele app te starten op SYNC. 
U kunt de naam van een app zeggen, gevolgd door "Help". SYNC geeft een lijst met de beschikbare spraakcommando's voor de opgegeven app als de app is geopend op SYNC. 

Pushmeldingen in- en uitschakelen

Sommige apps kunnen pushmeldingen sturen. Een pushmelding is een waarschuwing van een app die op de achtergrond wordt uitgevoerd en wordt afgeleverd via spraak, pop-up of beide. Dit kan erg handig zijn voor nieuws of apps op basis van uw locatie.

Druk op de MENU-toets en selecteer:

Mededeling  Omschrijving en actie 
SYNC-Applicaties  
Mob. apps  
SYNC-Instelling.  
Alle apps Als pushmeldingen worden ondersteund, staat deze instelling in de lijst. Selecteer dit om de functie naar wens in of uit te schakelen. 

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > In het geval van een aanrijding

    N.B.:  Niet bij elke botsing wordt de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld (waardoor Emergency Assistance kan worden ingeschakeld). Als de Emergency Assistance echter geactiveerd wordt, probeert het systeem contact op te nemen met de noodhulpdiensten. Als een verbonden mobiele telefoon beschadigd is of de verbinding met het systeem wordt verbroken, zoekt het en probeert het verbinding te maken met een beschikbare reeds gekoppelde mobiele telefoon. Het systeem probeert een noodoproep uit te voeren.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > SYNC Mobiele apps inschakelen

    Voor het inschakelen van mobiele apps vraagt SYNC u om ermee in te stemmen om informatie voor toestemming en updates van apps te sturen en te ontvangen, via het gegevensplan dat is gekoppeld aan het verbonden apparaat.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Weergave op het display