Instructieboekje, auto handleidingen

In het geval van een aanrijding

N.B.:  Niet bij elke botsing wordt de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld (waardoor Emergency Assistance kan worden ingeschakeld). Als de Emergency Assistance echter geactiveerd wordt, probeert het systeem contact op te nemen met de noodhulpdiensten. Als een verbonden mobiele telefoon beschadigd is of de verbinding met het systeem wordt verbroken, zoekt het en probeert het verbinding te maken met een beschikbare reeds gekoppelde mobiele telefoon. Het systeem probeert een noodoproep uit te voeren.

Vóór de oproep:

  • Als u de oproep niet annuleert en SYNC erin slaagt een oproep te maken, wordt een introductiebericht afgespeeld voor de medewerker van de noodhulpdienst. Na dit bericht is er handenvrije communicatie tussen de inzittenden van de auto en de medewerker.
  • Het systeem zorgt voor een kort tijdvenster (ca. 10 seconden) waarin de oproep geannuleerd kan worden. Als u de oproep niet annuleert, probeert het systeem een noodoproep uit te voeren.
  • Het systeem speelt een bericht af, zodat u weet wanneer het een noodoproep probeert te maken. U kunt de oproep annuleren door de betreffende functieknop te selecteren of door op de knop voor het beëindigen van de oproep op het stuurwiel te drukken.
Tijdens een oproep:
  • Emergency Assistance maakt gebruik van informatie van de gps van de auto of het mobiele telefoonnetwerk (indien beschikbaar) om de meest geschikte taal te selecteren. Het waarschuwt ook de medewerker van de noodhulpdienst dat er een botsing is geweest en geeft het introductiebericht. Dit bericht kan ook de gps-coördinaten van uw auto omvatten.
  • De taal die het systeem gebruikt voor interactie met de inzittenden van de auto kan verschillen van de taal die gebruikt wordt om informatie aan de medewerker van de noodhulpdienst door te geven.
  • Na het introductiebericht wordt de spraaklijn geopend, zodat u handenvrij kunt praten met de medewerker van de noodhulpdienst.
  • Wanneer de lijn geopend wordt, dient u erop voorbereid te zijn om informatie over uw naam, telefoonnummer en locatie te verstrekken.
N.B.:  Terwijl het systeem informatie geeft aan de medewerker van de noodhulpdienst, speelt het systeem een bericht af, zodat u weet dat er belangrijke informatie wordt verzonden. Daarna wordt u gemeld wanneer de lijn geopend is om de handenvrije communicatie te starten.

N.B.:  Tijdens een Emergency Assistance-oproep verschijnt een noodprioriteitscherm met de gps-coördinaten van de auto indien beschikbaar.

N.B.:  Het is mogelijk dat de informatie over de gps-locatie niet beschikbaar is op het moment van de botsing; in dit geval zal Emergency Assistance toch proberen een noodoproep uit te voeren.

N.B.:  Het is mogelijk dat de noodhulpdiensten de gps-coördinaten niet ontvangen; in dit geval is handenvrije communicatie met een medewerker van de noodhulpdienst beschikbaar.

N.B.:  De medewerker van de noodhulpdienst kan, onafhankelijk van SYNC Emergency Assistance, ook informatie van het mobieletelefoonnetwerk, zoals het telefoonnummer, de locatie van de mobiele telefoon en de mobieletelefoonmaatschappij, ontvangen.

Emergency Assistance werkt mogelijk niet als:

  • Uw mobiele telefoon of hardware voor Emergency Assistance beschadigd is tijdens de botsing.
  • De accu van de auto of het systeem geen spanning heeft.
  • Uw mobiele telefoon uit de auto werd geworpen tijdens de botsing.
  • Uw mobiele telefoon niet over een geldige en geregistreerde SIM-kaart en beltegoed beschikt.
  • U zich een land of regio bevindt waar de SYNC Emergency Assistance de oproep niet kan uitvoeren. Ga naar uw lokale Ford website voor meer informatie.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Displayopties

    Als u deze functie inschakelt, verschijnt er een bevestigingsbericht op het display.Als u deze functie uitschakelt, verschijnt er een dialoogvenster op het display, waarin u een gesproken herinnering kunt instellen. Uit met een gesproken herinnering zorgt voor een herinnering in de display en een gesproken herinnering wanneer uw gsm wordt aangesloten en het contact wordt ingeschakeld.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Belangrijke informatie over de functie Emergency Assistance

    Emergency Assistance-oproep verricht momenteel geen oproepen naar noodhulpdiensten in de volgende landen: Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Nederland, Oekraïne, Moldavië en Rusland. Ga naar uw lokale Ford website voor de meest recente informatie.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Tips voor gebruik

    Draai de temperatuurknop volledig naar rechts (maximaal verwarmen) en zet de aanjagerknop op de hoogste snelheid om maximaal te ontdooien. Zet de knop voor de luchtcirculatie in stand VERWARMEN/ONTWASEMEN, wanneer tijdens het ontdooien of ontwasemen warme lucht in de voetenruimte gewenst wordt. Verwijder voor het rijden alle sneeuw en ijs van de voorruit, de achterruit, de buitenspiegels en alle zijruiten. Verwijder alle sneeuw en ijs van de motorkap en van de luchtaanvoeropening in het paravanrooster om de werking van de verwarming en het ventilatiesysteem te verbeteren en de kans op het beslaan van de voorruit te verminderen.