Instructieboekje, auto handleidingen

Belangrijke punten met betrekking tot het beladen van een aanhangwagen

■ Totaal aanhangwagengewicht en maximaal toegestane kogeldruk

  1. Totaal aanhangwagengewicht.

    Het gewicht van de aanhangwagen plus het gewicht van de lading mag het maximale aanhangwagengewicht niet overschrijden. Het is gevaarlijk om dit gewicht te overschrijden.

    Als het gewicht van de aanhangwagen hoger is dan het gewicht van de auto, is het gebruik van een stabilisator (tegen slingeren) aan te raden.

  2. Maximaal toegestane kogeldruk.

    Belaad de aanhangwagen zo dat de kogeldruk hoger is dan 25 kg of 4% van het maximale aanhangwagengewicht. Laat de kogeldruk de aangegeven waarde niet overschrijden.

Voordat u gaat rijden

■ Informatielabel (typeplaatje)

Type A

Voordat u gaat rijden

Type B

Voordat u gaat rijden

  1. Maximaal toelaatbaar voertuiggewicht.

    Het totale gewicht van de bestuurder, passagiers, bagage, trekhaak, auto en kogeldruk mag het maximaal toelaatbare voertuiggewicht niet met meer dan 100 kg overschrijden. Het is gevaarlijk om dit gewicht te overschrijden.

  2. Maximaal toelaatbare achterasbelasting.

    De achterasbelasting mag de maximale asbelasting niet met meer dan 15% overschrijden.

    Het is gevaarlijk om dit gewicht te overschrijden.

    Het maximale aanhangwagengewicht is bepaald bij tests op zeeniveau. Houd er rekening mee dat het motorvermogen en het maximale aanhangwagengewicht op grotere hoogten lager zijn.

WAARSCHUWING

■ Als het maximaal toelaatbare voertuiggewicht of de maximale asbelasting wordt overschreden Het niet opvolgen van deze voorzorgsmaatregel kan leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

  • Verhoog de aanbevolen bandenspanning met 20,0 kPa (0,2 kg/cm2 of bar, 3 psi).
  • Rijd niet harder dan 100 km/h of niet harder dan de wettelijke limiet voor auto's met een aanhangwagen.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Rijden met een aanhangwagen (auto's met trekhaakpakket)

    Het rijden met een aanhangwagen heeft een negatieve invloed op de prestaties, de rijeigenschappen, het brandstofverbruik en de levensduur van uw auto. Gebruik de functies van de auto op de juiste manier en rijd voorzichtig voor een maximale veiligheid en een optimaal comfort. Schade en/of defecten die het gevolg zijn van het rijden met een aanhangwagen voor commerciele doeleinden worden niet gedekt door de Lexus-garantie.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Montagepositie voor de trekhaak/afneembare trekhaak

    436 mm 475 mm 476 mm 502 mm 520 mm 560 mm 622 mm 307 mm 318 mm 342 mm 394 mm 704 mm 1138 mm 58 mm 53 mm 42 mm 34 mm 6 mm 11 mm 390 mm

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > 12 volt accu vervangen

    WAARSCHUWING Bij accu's komen explosieve gassen vrij, die tot persoonlijk letsel kunnen leiden. Zorg daarom dat er geen vuur, vonken of verlichting bij de accu in de buurt zijn. Wanneer u in de buurt van een accu werkt, moet u uw gezicht steeds afschermen en uw ogen beschermen. Zorg steeds voor goede ventilatie.