Instructieboekje, auto handleidingen

Rijden met een aanhangwagen (auto's met trekhaakpakket)

Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) / Rijden / Voordat u gaat rijden / Rijden met een aanhangwagen (auto's met trekhaakpakket)

Het rijden met een aanhangwagen heeft een negatieve invloed op de prestaties, de rijeigenschappen, het brandstofverbruik en de levensduur van uw auto. Gebruik de functies van de auto op de juiste manier en rijd voorzichtig voor een maximale veiligheid en een optimaal comfort. Schade en/of defecten die het gevolg zijn van het rijden met een aanhangwagen voor commerciele doeleinden worden niet gedekt door de Lexus-garantie.

Raadpleeg voordat u met een aanhangwagen gaat rijden eerst een erkende plaatselijke Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige voor meer informatie. In sommige landen zijn er namelijk wettelijke voorschriften voor het rijden met aanhangwagens.

Maximale gewichten

Controleer het maximale aanhangwagengewicht, het maximaal toelaatbare voertuiggewicht, de maximale asbelasting en de maximale kogeldruk voordat u met een aanhangwagen gaat rijden.

Trekhaak/trekhaak met afneembare kogel

Lexus adviseert gebruik te maken van een originele Lexus trekhaak/afneembare trekhaak voor uw auto. Ook andere geschikte en kwalitatief vergelijkbare trekhaken mogen worden gebruikt.

Voorkomen van ongevallen

De auto zal anders aanvoelen als u met een aanhangwagen rijdt. De 3 meest voorkomende oorzaken van aanrijdingen waarbij een auto met een aanhangwagen betrokken is, zijn: bestuurdersfouten, een te hoge snelheid en overbelading.

LESEN SIE MEHR:

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Rijden met een aanhangwagen (auto's zonder trekhaakpakket)

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Belangrijke punten met betrekking tot het beladen van een aanhangwagen

■ Totaal aanhangwagengewicht en maximaal toegestane kogeldruk Totaal aanhangwagengewicht. Het gewicht van de aanhangwagen plus het gewicht van de lading mag het maximale aanhangwagengewicht niet overschrijden. Het is gevaarlijk om dit gewicht te overschrijden.

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Onderhoudsgegevens (brandstof, oliepeil, enz.)

Afmetingen en gewichten *1: Ongeladen auto *2: Auto's met 255/35R18-banden *3: AVE30L-AEXEHW- en AVE30R-AEXEHW-uitvoeringen *4: AVE30L-AEXLHW- en AVE30R-AEXLHW-uitvoeringen De modelcode staat vermeld op het typeplaatje. *5: Auto's met trekhaakpakket