Instructieboekje, auto handleidingen

Montagepositie voor de trekhaak/afneembare trekhaak

Voordat u gaat rijden

  1. 436 mm
  2. 475 mm
  3. 476 mm
  4. 502 mm
  5. 520 mm
  6. 560 mm
  7. 622 mm

Voordat u gaat rijden

  1. 307 mm
  2. 318 mm
  3. 342 mm
  4. 394 mm
  5. 704 mm
  6. 1138 mm
  7. 58 mm
  8. 53 mm
  9. 42 mm
  10. 34 mm
  11. 6 mm
  12. 11 mm
  13. 390 mm

■ Informatie over banden

  • Verhoog de bandenspanning met 20,0 kPa (0,2 kg/cm2 of bar, 3 psi) als er een aanhangwagen getrokken wordt.
  • Verhoog de bandenspanning van de aanhangwagen tot de waarde die de fabrikant van de aanhangwagen opgeeft voor de combinatie van aanhangwagengewicht en belading.

■ Inrijden Lexus raadt het rijden met een aanhangwagen af gedurende de eerste 800 km of als er onderdelen van de aandrijflijn van de auto vervangen zijn.

■ Veiligheidscontroles voor het rijden met een aanhangwagen

  • Controleer of de maximale kogeldruk voor de trekhaak/trekhaak met afneembare kogel niet overschreden wordt. Houd er rekening mee dat het gewicht van de aanhangwagen moet worden opgeteld bij het gewicht van de auto. Controleer verder of door het rijden met de aanhangwagen de maximale asbelasting niet overschreden wordt.
  • Controleer of de lading op de aanhangwagen goed vastgezet is.
  • Maak, indien u het achteropkomend verkeer niet goed kunt zien met de standaard buitenspiegels, gebruik van extra buitenspiegels. Stel de armen van deze extra spiegels aan beide zijden zo af dat ze altijd maximaal zicht bieden op de weg achter u.

■ Onderhoud

  • Als met de auto regelmatig met een aanhangwagen wordt gereden, moet er vaker onderhoud worden uitgevoerd omdat de auto zwaarder belast wordt dan bij het rijden zonder aanhangwagen.
  • Draai nadat er ongeveer 1.000 km met een aanhangwagen is gereden alle bouten van de trekhaak nogmaals vast.
OPMERKING

■ Als de achterbumperversterking van aluminium is Controleer of het stalen deel van de trekhaak niet direct in contact komt met het aluminium.

Als staal en aluminium met elkaar in contact komen, ontstaat er een reactie die te vergelijken is met corrosie, waardoor het desbetreffende gedeelte verzwakt wordt en er schade kan ontstaan. Breng daarom op het contactvlak een roestwerend middel aan.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Belangrijke punten met betrekking tot het beladen van een aanhangwagen

    ■ Totaal aanhangwagengewicht en maximaal toegestane kogeldruk Totaal aanhangwagengewicht. Het gewicht van de aanhangwagen plus het gewicht van de lading mag het maximale aanhangwagengewicht niet overschrijden. Het is gevaarlijk om dit gewicht te overschrijden.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Advies

    De auto zal anders aanvoelen als u met een aanhangwagen rijdt. Neem de onderstaande voorzorgsmaatregelen in acht om een ongeval en ernstig letsel te voorkomen: ■ Controleer de elektrische aansluiting tussen de aanhangwagen en de auto Breng de auto tot stilstand na een korte afstand gereden te hebben en controleer, net als voor het wegrijden, of de verlichting van de aanhangwagen werkt.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Uitrusting mobiele communicatie