Instructieboekje, auto handleidingen

Brandstofafsluiter - Behalve: Hybride elektrisch voertuig (HEV)

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Wat te doen bij pech / Brandstofafsluiter - Behalve: Hybride elektrisch voertuig (HEV)

WAARSCHUWING

Laat het brandstofsysteem controleren wanneer uw auto bij een aanrijding betrokken is geweest. Als u deze instructie negeert, kan dat brand, verwondingen of de dood tot gevolg hebben.

Uw auto omvat een uitschakelfunctie van de brandstofpomp, die de stroom van brandstof naar de motor stopzet bij een gemiddelde tot ernstige botsing. Niet elke botsing zal leiden tot een uitschakeling.

Als uw auto wordt uitgeschakeld na een botsing, kunt u de auto opnieuw starten. Voor auto's met systeem met sleutel:

  • Schakel het contact uit.
  • Ga naar de startpositie.
  • Schakel het contact uit.
  • Zet het contact aan om de brandstofpomp weer in te schakelen.
Voor auto's met een drukknopstartsysteem:
  • Druk op de START/STOP-knop om het contact uit te zetten.
  • Trap het rempedaal in en druk op de START/STOP-knop om het contact aan te zetten.
  • Haal uw voet van het rempedaal en druk op de START/STOP-knop om het contact uit te zetten.
  • U kunt proberen de motor te starten door het rempedaal in te trappen en op de START/STOP-knop te drukken of alleen het contact aan te zetten door op de START/STOP-knop te drukken zonder het rempedaal in te trappen. Het brandstofsysteem wordt op beide manieren opnieuw ingeschakeld.
N.B.:  Wanneer u uw auto opnieuw probeert te starten nadat de brandstof is uitgeschakeld, controleert de auto dat diverse systemen veilig opnieuw gestart kunnen worden.Wanneer uw auto bepaalt dat de systemen veilig zijn, wordt toegestaan dat u de auto opnieuw start.

N.B.:  Neem contact op met een officiële dealer als uw auto niet opnieuw start na de derde poging.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Alarmknipperlichten

      De schakelaar voor de alarmknipperlichten bevindt zich op het instrumentenpaneel. Gebruik de alarmknipperlichten als uw auto een veiligheidsgevaar vormt voor andere weggebruikers.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Brandstofafsluiter - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

    WAARSCHUWINGLaat het brandstofsysteem controleren wanneer uw auto bij een aanrijding betrokken is geweest. Als u deze instructie negeert, kan dat brand, verwondingen of de dood tot gevolg hebben. N.B.:  Wanneer u uw auto opnieuw probeert te starten nadat de brandstof is uitgeschakeld, controleert de auto dat diverse systemen veilig opnieuw gestart kunnen worden.Wanneer de auto bepaalt dat de systemen veilig zijn, wordt u toegestaan om de auto opnieuw te starten.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Onderhoud

    Onderhoud en reparatie Om veilig en zuinig te kunnen rijden is het van essentieel belang dat uw auto goed verzorgd en onderhouden wordt. Lexus raadt u aan uw auto als volgt te onderhouden: Periodiek onderhoud Laat het onderhoud aan uw auto uitvoeren volgens het onderhoudsschema.