Instructieboekje, auto handleidingen

Displayzone kilometerteller/dagteller

Onderwerpen die worden weergegeven

■ Kilometerteller Geeft de totale afstand weer die met de auto gereden is.

■ Dagteller A/dagteller B Geeft de afstand weer die met de auto gereden is sinds de teller de laatste keer op nul is gezet. Dagteller A en B kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt en verschillende afstanden weergeven.

Geef om een dagteller te resetten de gewenste dagteller weer en houd vervolgens de toets kilometerteller/dagteller en resettoets dagteller ingedrukt.

Multi-informatiedisplay Afstand tot de motorolie moet worden ververst Geeft de afstand weer die nog met de auto kan worden gereden tot de motorolie moet worden ververst.

Pop-updisplay

In bepaalde situaties wordt tijdelijk de volgende informatie weergegeven:

Multi-informatiedisplay Afstand tot de motorolie moet worden ververst Hiermee wordt de afstand tot de motorolie moet worden ververst weergegeven.

Deze informatie wordt weergegeven in de volgende situaties:

  • Wanneer het contact AAN wordt gezet.

  • Als een waarschuwingsmelding verschijnt dat de olie binnenkort moet worden ververst.

Snelheidswaarschuwing

Wanneer deze functie is ingeschakeld, wordt de snelheid waarbij de snelheidswaarschuwing wordt geactiveerd weergegeven. Als de auto deze snelheid overschrijdt, gaat de weergegeven snelheid knipperen en klinkt een zoemer.

  • Druk op de toets kilometerteller/dagteller en resettoets dagteller om bijvoorbeeld de kilometerteller weer te geven als de snelheidswaarschuwing is ingeschakeld.

    (Nadat deze toets gedurende enige tijd niet is bediend, wordt de snelheidswaarschuwing weer weergegeven.)

  • De snelheid waarbij de snelheidswaarschuwing wordt geactiveerd, kan worden ingesteld via .

■ Achtergrondkleur van de displayzone van de controlelampjes/schakelstand (behalve F Sport-uitvoeringen) De achtergrondkleur van de displayzone van de controlelampjes/schakelstand wijzigt als volgt, afhankelijk van de rijmodus:

  • ECO-modus: blauw
  • Sportmodus: rood

■Weergave G-krachten (indien aanwezig) De waarde van de G-krachten is mogelijk geen nul, ook al staat de auto geparkeerd, bijvoorbeeld op een helling.

■ Onderbreking van de weergave van de instellingen

  • Bepaalde instellingen kunnen niet gewijzigd worden tijdens het rijden. Breng de auto op een veilige plaats tot stilstand voordat u instellingen wijzigt.
  • Als er een waarschuwingsmelding wordt weergegeven, kan het instelscherm tijdelijk niet worden bediend.

■ LCD-scherm Op het scherm kunnen kleine vlekjes of lichte puntjes verschijnen. Dit verschijnsel is kenmerkend voor LCD-schermen en u kunt het scherm zonder problemen blijven gebruiken.

■ Persoonlijke voorkeursinstellingen Bepaalde functies kunnen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur.

WAARSCHUWING

■Waarschuwingen voor het gebruik tijdens het rijden

  • Wanneer u het multi-informatiedisplay tijdens het rijden bedient, let dan extra goed op de veiligheid rondom de auto.
  • Kijk tijdens het rijden niet voortdurend op het multi-informatiedisplay, aangezien u anders voetgangers, objecten op de weg, enz. over het hoofd kunt zien.

■ Informatiedisplay bij lage temperaturen Laat het interieur van de auto op temperatuur komen alvorens het informatiedisplay te gebruiken. Bij extreem lage temperaturen kan het informatiedisplay trager reageren en worden wijzigingen mogelijk met enige vertraging weergegeven.

Zo kan er bijvoorbeeld een vertraging ontstaan tussen het schakelen door de bestuurder en de weergave van de ingeschakelde versnelling op het display. Deze vertraging kan de bestuurder doen besluiten nogmaals terug te schakelen, waardoor er snel en te sterk op de motor wordt afgeremd en er een aanrijding kan ontstaan, mogelijk met ernstig letsel tot gevolg.

■Waarschuwing bij het instellen van het display Zorg dat de auto geparkeerd staat op een plaats met voldoende ventilatie, aangezien het hybridesysteem tijdens het instellen van het display moet draaien. In een afgesloten ruimte, zoals een garage, kunnen uitlaatgassen die het schadelijke koolmonoxide (CO) bevatten, zich ophopen en in de auto terechtkomen. Dit kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

OPMERKING

Tijdens het instellen van het display Zorg ervoor dat het hybridesysteem draait tijdens het instellen van het display om te voorkomen dat de 12V-accu leeg raakt.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Weergave instellingen

    Wijzigen van instellingen Wijzig de instellingen met behulp van de bedieningstoetsen van het instrumentenpaneel op het stuurwiel. 1. Druk op of om te selecteren.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Energiemonitor/verbruiksscherm

    U kunt de status van het hybridesysteem zien op het multi-informatiedisplay en op het audiosysteem. Auto's met een 10,3 inch display: de energiemonitor of het scherm met het brandstofverbruik kan worden weergegeven en bediend op het nevenscherm. Multi-informatiedisplay Scherm audiosysteem Bedieningstoetsen instrumentenpaneel Toets MENU Bedieningsknop Lexus display-audiosysteem Remote Touch-knop Toets ENTER

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motorolie controleren

    De auto moet op een vlakke ondergrond staan. Controleer het oliepeil voordat u de motor start of zet e motor uit en wacht 10 minuten om de olie in het oliecarter af te tappen. Verwijder de oliepeilstaaf en veeg deze af met een schone, niet pluizende doek.Plaats de oliepeilstaaf opnieuw en trek deze eruit om het oliepeil te controleren. Als het oliepeil op de minimummarkering staat, vul dan onmiddellijk olie bij.